XRAY Challenge Morava 8.3.2008

Igor Vlahovič


Tak a je to tady. Poslední závod Xray Challenge Morava. Rozhodování o posledních bodících do konečného pořadí. Ve všech kategoirích se bojuje o první místa a ne jinak je tomu i v kategorii Micro. Dnes si to ulehčím a budu se věnovat pouze kategorii Micro. Na konci se ale zmíním o vítězích. Fotky najdete ze všech kategorií. Pokud ale někdo sleduje podrobně vývoj jiné kategorie, rád přivítám jeho podrobný článek a ihned se objeví na Masters.

V kategorii micro byla hezká účast 23 jezdců. A tolik adeptů na A finále. Já přijel bojovat o první místo s Lukášem Diblíkem. Ale když jsem to tak promýšlel před závodem, tak jsem dospěl k názoru, že se nemusím nijak stresovat. Abych získal bod na Lukáše, musím ho nechat minimálně 3 místa za sebou. A to se nestane. Takže pojedu raději na jistotu na druhé místo. Ale i to není úplně jisté. Stačí nebýt v A finále a vše může být ještě zcela jinak. Ludvík Kurečka a další jezdci jsou těsně za mnou.

Rozjížďky byly zajímavé. Hned na první jízdu jsem namazal mazadlem NOSRAM na koberec a převracení bylo na scéně. A tak Vít Parák najíždí 20 kol, Lukáš Diblík a další jezdci 18 kol. Toho dosahuji i já, ale dává mi práci si zvyknout na super grip mého modelu. Ale i s chybami to celkem ujde. Na další jízdu jsem si půjčil od kolegy Jirky Hájka opalovací krém faktor 40. Prý méně gripová varianta Nosramu. No uvidíme. Grip opět 100% a opět se převracím. Špička pole najíždí kol 20 kol (Vít Parák a Josef Polačík), ostatní 19 kol, já se zlepšil o 4 sec., ale opět jen 18 kol. No na A finále to snad stačit bude. Zřejmě mě čeká změna v podobě zadní startovní pozice. Ale co, už dlouho jsem se neprobojovával ze zadních pozic vpřed. Poslední jízda je poslední možností se udržet v A finále. Po druhé jízdě jsem 9tý. Poslední jízda se nepovedla vůbec. Opět jsem se převracel. Mechy se utrhly od ráfků a tak jsem odstoupil. No 10 místo v A finále je taky úspěch. Přestávám mazat. Jen zadek a hotovo. A uvidí se, co dále. Jinak první tři pozice obsadili Parák Vít (2 WD), Josef Polačík (4 WD), Ladislav Mlčák (2 WD) a jako čtvrtý Lukáš Diblík (2 WD). První tři najeli 20 kol. Dostat se k těmto lidem bude problém. A tak mohu jet v klidu na celkové 2 místo a nestresovat se, že ? No uvidíme, co se bude dít ve finále. S nenamazaným strojem.

Finále A 1 – start se povedl, ale pak už to šlo se mnou z kopce. Převracení, převracení a zase převracení. 8000 Mamba asi není pro mě. A tak pouštím jezdce o kolo, o druhé atd. A tak se kolem mě proháněli Laďa Mlčák, Vít Parák, Lukáš Diblík nebo i Josef Polačík. Ale i všichni ostatní. I Radek Skopal mě pojel. Vítězem tohoto finále se stává Vít Parák, druhý Ladislav Mlčák a třetí Tomáš Brodský. Čtvrtý Lukáš Diblík.

Finále A 2 – už jsem se nepřevracel. Ale hned na začátku jsem měl kontakt s Ludvíkem Kurečkou. Jsem mnohem rychlejší a tak jsem ho vystřelil ze stopy. Ale počkal jsem a pokračoval za ním. Pak jsem měl druhý kontakt a ten se mi vymstil. Ale pak už jsem si kroužil a bez převracení. Dokonce jsem za sebou tuto jízdu nechal Toma Brodského, který měl zřejmě technickou závadu. Jinak jsem v průběhu předpisově pouštěl, zejména 2 WD stroje. Takže jsem si zasloužil pochvalu ze strany Láďi Mlčáka. Jinak tedy pořadí v této jízdě Parák Vít první, druhý Laďa Mlčák a třetí Josef Polačík. Čtvrtý opět Lukáš Diblík. Já 9tý. Poslední jízdu se budu snažit získat lepší místo, aby bodový rozdíl mezi mnou a Lukášem byl trochu menší. V této, ale i předešlé jízdě borci najíždí 20 kol.

Finále A 3 – budu se snažit zajet pohlednou jízdu, protože to bude točit Jirka Hájek. Nesestřelit Ludvíka a je to OK. Jdeme na to tedy. Převracím se opět. Tak nic no. Je to již méně, najedu 18 kol, ale končím 8. Opět skvěle zajíždí Vít Parák, druhý Laďa Mlčák a třetí Josef Polačík. Čtvrtý opět Lukáš Diblík. Tito jezdci dnes nedali nikomu jinému šanci. Gratuluji tímto Lukášovi k jeho celkovému prvnímu místu a tak i Ludvíkovi Kurečkovi k jeho celkovému třetímu místu (s motorem 300 !!!). Já si tedy dojel touto pohlednou jízdou pro celkové druhé místo.

Finále B- si velmi dobře pohlídal Parák Milan, který dvě jízdy vyhrál. Hned za ním se zařadili Zdenko Kunák st. a pak Jirka Hájek. Jezdili pořád ve stejném pořadí. Průměr kol u těchto jezdců 18 kol.

Kategorie ISTC – Martin Hudy opět dokázal, že je uznávaným jezdcem. Nenechal nikoho na pochybách a přijel si pro první místo. Jeho jízda byla bezchybná a musel se před ním sklonit i Martin Kořínek.

Stock – Kubica Tomáš se musel zase poklonit vítězi této kategorie v tomto závodě – Zdenkovi Kunákovi ml. Ale i zde bylo se na co koukat.

Omlouvám se jezdcům formulí – já si nezapsal výsledky. Ale jede vám to dobře kluci. A stejně – jména Dolanský, Pospíchal, Vévoda, Peška, Granát… to není třeba představovat, že ? 🙂

Vyhlášení závodu proběhlo po závodě ihned. Celkové pořadí pak na prvním závodu Xray Challenge Morava v Blansku. Foto vítězů tedy máte jak z minula, tak i z dnešního závodu.

O pochvale Ládi jsem se již zmiňoval… Jo jde mi to dobře jsem zjistil. A musím se to pomalu učit, protože až Ludvík Kurečka dostane do rukou střídavý systém, tak budu pouštět i jeho… Tak na prvním závodě v Blansku naschle přátelé.