HIT 2007 – 7.7.2007

Igor Vlahovič


Dne 7.7.07 je velmi zajímavé datum. I pro mne se stalo datumem a dnem, na který jen tak nezapomenu. Tento den se konal již třetí závod seriálu HIT 2007 v Otrokovicích. Počasí vyšlo hned od rána a sešel se i dostatečný počet závodníků. A to právě opět nejvíce v kategorii STOCK. Jinak ostatní kategorie byly zastoupeny menším počtem jezdců.

Tentokrát jsem si zapomněl vzít výsledky jednotlivých jízd, takže budu trochu vařit z vody. Nicméně to podstatné se dozvíte, žádný strach.

Kategorie placky:
Startovali zde pouze čtyři jezdci: a jen tři místa byla vítězná. Jirka Kunz, Mira Dolanský, Milan Peška a Ríša Granát. Nakonec jsi první tři místa rozdělili Ríša, Milan a Míra. Jinak souboje byly velmi pěkné a bylo se i na co dívat.

Kategorie OPEN:
Známá jména jako Petr Novotný, Jakub Černý, Karel Neudek, Šafář Zdeněk, Richard Granát, Míra Dolanský… Zde svůj titul bez problémů obhájil vynikající jezdec Petr Novotný a obsadil post nejvyšší. Na druhém místě skončil Jakub Černý a třetí Zdeněk Šafář. Krásný úspěch Zdeňka i proto, že ze Stock kategorie hned skočil do Brushless kategorie.

Kategorie STOCK:
Tady to bylo hodně nabušené a hodně vyrovnané. Kvalifikační rozjížďky mi sice zajistili TQ na finále, což asi nikoho nepřekvapilo. Ale finále už bylo o něčem jiném. Hned první dvě jízdy se na mne nalepil Vlasta Handl se svým Lamborghini a měl rozhodně navrch. Po startu jsem si sice vyrobil malý náskok, ale během 6ti minutové jízdy mě dojel a útočil na mne. A já ho nedokázal udržet za sebou. Jen díky jeho chybě jsem první a druhou jízdu vyhrál s minimálním náskokem. Ale něco nebylo v pořádku s mým motorem. A tak jsem koupil nový MIG 500. Hned při měření odběru jsem tušil, že se jedná o zdařilý kousek. Třetí finálovku jsem najel 25 kol. Maximum této dráhy bylo kol 24. To stejné jsem potvrdil i při následující jízdě. Za mnou se konal litý boj mezi Vlastou, Jirkou Všetičkou, a Honzem Matyášem. Všichni měli na druhé a třetí místo na bedně. Mira Křížek se tentokráte na bednu těšit nemohl. Zato Tom Havlásek se na svém třetím závodě desetin dostal do A finále. Dobrý úspěch. Jinak taktizující Jirka Zeman toho moc nenašpekuloval a vůbec se mu závod nevyvedl. Ale když není den tak prostě není. A tak poslední jízda rozhodovala o pořadí na dalších místech za mnou. Hned po startu se dostal za mne Jirka Všetička a s dost velikým náskokem jel za mnou. Já se pomalu vzdaloval, ale po očku jsem sledoval dění na dalších místech. Pak už jsem jen zaslechl klení s úst Jirky. Samozřejmě se vykotil. A než ho nasadili, byl víte kde… A tak na něj zbyla bramborová medaile. Dobře zajel Vlasta, ale Honza byl o kapku lepší. A tak skončil Honza Matyáš druhý a Vlasta třetí. Najetí 25 kol se mnoha jezdcům nelíbilo 🙂 Petr Marčík mi neustále sliboval, jak mě zařízne. Stále se snažil najet těch potřebných 24 kol. Nenajel je. Ale někdy mu k tomu chybělo opravdu málo.

Fotky vítězů vám přináším nakonec. Ostatní fotky najdete samozřejmě na Masters.cz. Po vyhlášení vítězů jsme se v klidu odebrali domů s Tomem Havláskem. Po cestě mi volal kamarád, zda bych se mohl navečer stavit na dráhu a s něčím mu pomoct a prohodit pár chlapských slov. A tak jsem po domluvě s manželkou mohl ještě opustit rodinný krb. Na dráze jsme ladili jeho model a zároveň si povídali o všem možném. I o závodě, kterého jsem se právě zúčastnil. Nakonec jsme se po 20 hodině rozloučili, kamarád jel ještě na nákup do Globusu a já jel v klidu domů. Krásně strávený den 7.7.2007. Ale jaké bylo překvapení při vystoupení z auta, když jsem zjistil, že mi jaksi chybí část RC výzbroje. Vozím takovou podlouhlou tašku a v ní něco málo z mého arsenálu. Přesně jak asi tušíte, nechal jsem ji na dráze. Krve by se ve mne v tu chvíli nedořezal. Ihned jsem volal kolegovi, který byl nejblíže, aby se tam dostal co nejdřív. Ale ten nakupoval. A tak předpisy nepředpisy jsem jel co to dalo zpět. Těžkých 15 minut jízdy (nyní cca 10) na místo činu. Naštěstí tam taška ležela. Ale po cestě už jsem si sčítal možná škody: dvě sady nových pneu, pájka 100W, nabíječka na tužkové baterie, PC zdroj… Celý radostný jsem sebral kabelu a hurá domů. Až doma jsem zjistil, že jsem si při prvním loučení a odjezdu přejel autem zmíněnou tašku a PC zdroj změnil svoji podobu. Marně jsem se ho snažil oživit. Už to má chudák za sebou.

Tak to abyste věděli, že chlap asi nesmí dělat dvě věci zaráz: kecat a do toho něco dělat jiného. No ale škoda cca 300 Kč je dostatečným poučením za škodu, která mohla být podstatně vyšší. Den 7.7.2007 bude můj šťastný den…