HIT 2007 – 9.6.2007

Igor Vlahovič


Přesně v 6:30 pro mě přijel Jirka Zeman a společně jsme vyrazili na druhý závod Hitu 2007 do Otrokovic. Cesta uběhla celkem rychle, protože ji Jirka zná nazpaměť. Na dráhu jsme dorazili již před půl osmou a ihned si zabrali místo pod stromy. Očekávali jsme totiž parný den a chtěli mít co nejdéle stín. Vybalili jsme se a pomohli jsme klubu dostavět dráhu – mantinely, pokličky atp. Potom začal jako obvykle ranní trénink. To jsem vyjel jednu baterii a zjistili jsem, že to jede naprosto v pořádku a i Jirka byl spokojen. Mezi tím přijel další závodník z Brna – Jirka Všetička z Aktivia teamu. Ale bez Luboše Topolánka, který utrpěl zranění při fotbale. Za ním potom doráželi další závodníci, až se nás ve STOCK kategorii sešlo 27, v kategorii OPEN 10 a v F1 4 závodníci. Všichni trénovali a mezi tím se lidé přihlašovali na závod.

Přesně v 9:30 se začali rozjížďky. Bylo několik skupin a ve všech se bojovalo o zařazení do jednotlivých finálových skupin. Ale na těchto závodech nevadí, že jste třeba v B finále. Jede se zde na počet najetých kol a čas, takže i závodník z B finále může být první. Na dráze se objevil i Vlastimil Handl v kategorii STOCK. A to po hodně dlouhé době. Vždycky jezdil velmi dobře a tak jsem byl zvědav na jeho výkony. Chyběl tentokrát Honza Snášel, můj velký oponent z minulého závodu. Ale to jsem ještě netušil, že Vlastík nebude o nic jednodušší sousto.

Nakonec po dvou rozjížďkách se v A finále sešla elita STOCK kategorie. Samozřejmě to bylo obdobně i v dalších kategoriích. A začalo být opravdu pěkné vedro… Po půl hodině přestávky se šlo do finále.

STOCK
Já startoval s TQ pozice. První finálovka byla omylem nastavena na 5 minut místo na 6. A tak se potom opakovala na závěr celého závodu. Ale hned ve druhé finálové jízdě se Vlasta probojoval za mne a já zjistil, že je rychlejší. Udržel jsem ho za sebou, ale oba jsme najeli 24 kol. To se jiným ten den nepovedlo. Ani Mirru Křížkovi. V další jízdě jsem jej opět tak tak držel za sebou a jediná chyba a konec nadějí. Ve třetí mne dokonce i předjel a měli jsme mezi sebou krásné a čisté souboje. V té poslední bych musel zajet méně kol než on, ale to se nestalo a tak mi první místo neuteklo. Velkým překvapením byl v druhé jízdě Jirka Všetička, který dojel jako druhý před Vlastou. Ale potom již svůj úspěch nezopakoval a bojoval s Jirkou Zemanem, Leošem Zádrapou (tomu odešel motor) a Jirkou Zemanem a další posty v tomto závodě. Tomu se obrátil řemínek a tak měl se svým modelem problémy. Celkové pořadí na prvních třech místech Vlahovič Igor, Vlastimil Handl a Mirra Křížek. Další výsledky najdete na zlínských stránkách.

OPEN
Zde se dal očekávat dobrý výkon Petra Novotného, ale tomu se tento den vůbec nedařilo. A tak o první místa bojovali Milan Peška, Míra Dolanský a Zdeněk Šafář jun. Dále potom Martin Bábovský, Jakub Černý, Karel Neudek a další. Martin Bábovský se snažil a bojoval jako lev se Zdeňkem, ale nepřálo mu štěstí. Ten přechodem do kategorie OPEN dosahuje dobrých výsledků. A tak po čtyřech finálových jízdách pořadí na prvních třech místech: Milan Peška, Míra Dolanský a Zdeněk Šafář jun. Bramborová medaile zbyla právě na Martina Bábovského.

F1 (placky)
Tady se účastnili pouze 4 jezdci a to jich občas na dráze ani tolik nebylo. Jediný Martin Bábovský jel s formulí, ostatní jeli s plackami. Konečné pořadí po finále: Míra Dolanský, Milan Peška a Richard Granát. Martin s F1 skončil jako čtvrtý.

Potom proběhlo vyhlášení, předali se hodnotné ceny a mohlo se vyrazit zpět domů. Závod měl úroveň, účast dostatečná jako vždy a navíc vyšlo počasí. Co více si přát. Tentokráte jsem nefotil, jelikož fotoaparát byl zápůjčen a tak se to obejde bez fotek.