HIT 2006 – slavnostní předání cen

Igor Vlahovič


Den 28.10.2006 byl slavnostní pro všechny členy RC klubu Zlín, ale samozřejmě i pro nečleny. A také pro manželky či přítelkyně všech zúčastněných. Byl to den, kdy proběhlo slavnostní vyhlášení výsledků letního seriálu HIT 2006, který se uskutečnil jak jinak, než na dráze v Otrokovicích. Ještě na posledním závodě se „hlasovalo“ o tom, kde a za jakých podmínek vyhlášení výsledků proběhne. Nakonec s velkým náskokem zvítězila varianta, kde místem konání se stala samota Juré, ekofarma Vránovi v Lůžkovicích nedaleko Zlína.

Zde, kromě vyhlášení výsledků a také uskutečnění členské schůze, kde mohli být přítomni i nečlenové klubu, se nedílnou součástí stala ochutnávka berana na rožni. Což dodalo celé akci úplně jiný nádech, než kdyby to v rychlosti proběhlo ihned po závodě. Takový beránek s čerstvým chlebíčkem se musel také něčím dobrým zapíjet. K dispozici bylo pivečko a kofola. Ceny byly více jak symbolické – každý přispěl na berana částkou 100 Kč, pivo bylo za 13 Kč a kofola za 10 Kč. Na 17. hodinu byl nahlášen oficiální začátek celé akce. Ale najít cestu na farmu, která se nacházela na „nepřístupné cestě“ , bylo pro některé účastníky zajímavým zážitkem. My s Jirkou Zemanem a mojí manželkou jsme jeli z Brna a kdyby jsme za Zlínem nenarazili na auto Honzy Matyáše a spol., zřejmě bychom bloudili. A i s nimi to nebylo tak jednoduché. I místní měli tedy malé problémy s najitím té správné cesty k místu konání. Ale nakonec jsme porušili jeden zákaz vjezdu, užili si pořádné terénní cesty do 12% stoupání a náhle se objevili na kýženém místě.

Většina účastníků byla již zdárně na místě. Beran už se točil na rožni a posezení bylo jak venku tak i v menších prostorech uvnitř, kde byla v provozu kamna. Mohl se dát zahrát i kulečník a k poslechu hrála reprodukovaná hudba. V zadní části farmy byla místnost právě s kulečníkem a zde se potom konala i schůze členů RC klubu Zlín.

Začátek byl mírně odložen, ale nakonec se začalo. Probraly se věci finanční, rozebírala se práce jednotlivých členů a jejich přínosy klubu. Každý byl po zásluze odměněn potleskem ostatních. Vše bylo bráno s humorem a celou akci zdárně vedl Karel Neudek, coby předseda klubu za asistence Honzy Matyáše. Byl jsem přítomen a i když jsem do dění nijak nezasahoval, můj názor je takový – mělo to úroveň. Jenže po nějaké době již lidem vyhládlo a schůze byla přerušena. Důvodem byla prvotní ochutnávka beránka s čerstvým domácím chlebem. Dojem můj i ostatních byl myslím na jedničku. Potom schůze ještě chvíli pokračovala a posléze byl dán rozchod k volné zábavě.

S malým zpožděním dorazil kromě nás z Brna i Mira Křížek s partnerkou a to z Olomouce. Takže i z větší dálky přijeli věrní účastníci letního HITU 2006. Což bylo pro RC klub Zlín, (jak bylo sděleno), velkou ctí.

Lehce po večerních zprávách se všichni sešli před farmou a proběhlo vyhlášení vítězů jednotlivých kategorií t.j. formule a potom kategorie N, C, B a A. Poháry předávala manželka Honzy Matyáše a pan Neudek Karel, coby předseda klubu. Honza měl tu čest zastoupit některé nepřítomné (jako například Daniela Holiše z kategorie A, který skončil na celkovém 2.místě). Zde jsem měl tu čest vystoupit na stupeň nejvyšší v kategorii B. Jako „černá ovečka“ jsem vyfoukl čestné místo jinak úřadujícím členům klubu RC Zlín, kteří měli v pohárech jednoznačnou převahu. Do poháru se samozřejmě nalévalo šampaňské, které teklo proudem. Po vyhlášení začala již opravdu volná zábava se vším všudy. Beran dostal zabrat a tak ke konci již na něm moc masíčka nezbylo. Ale byl opravdu výborný. Hrál se kulečník, ve kterém úřadovali bratři Bábovští. Jednotlivé skupinky mezi sebou klábosili, co a jak a všichni se dobře bavili. Samozřejmě i my z Brna. A pokud vše vyjde dle plánů, příští rok se zase můžeme těšit na letní HIT 2007 a to ve stejném složení, jako tento rok. Členové klubu odvedli do této doby opravdu velký kus práce. A kdo bude mít zájem, může zkusit nadcházející zimní sezónu 2006-2007 na jejich parketové dráze, kterou pro vás připravili. Proto sledujte jejich webové stránky http://www.rc.zlin.cz . Patří jim můj obdiv za vše co doposud dokázali…