Hanácký letní pohár – 27.8.2005

Igor Vlahovič


<div align=“center“>
<a href=“foto.php?img=zavody/hanacky20050528/P8272421″ target=“Foto“ onclick=“openWindow640x480()“>
<img src=“nahled.php?FilePath=zavody/hanacky20050528/P8272421.jpg&amp;ImageSize=320″ width=“320″ height=“240″ border=“1″ alt=“Masters.cz“></a><br>
<br>
</div><br>
<p>Dne 27. 8. 2005 se konal náhradní závod za zrušený v měsíci červenci. Tentokrát se sešlo celkem 15 jezdců ve čtyřech kategoriích. 3 jezdci v modified, 7 jezdců v kategorii standart, 3 jezdci v hobby a nakonec 3 ve finále formule 1. Počasí tentokrát vydrželo krásné po celý den. Já vyrazil z Brna s kolegou Martinem Berkou. A jaké bylo<!– separe –> rozdělení do skupin ?
</p>
<p>Modified: Ivo Jakubec, Jan Morávek, Pavel Valoušek</p>

<p>Standart: Jiří Kmoníček, Igor Vlahovič, Zdeněk Pekař, Martin Bábovský, Miroslav Dolanský, Zdeněk Pekař sen., Josef Kopecký</p>

<p>Hobby: Berka Martin, Bábovksý Martin, Bábovský Matěj</p>

<p>Formule 1: Jiří Kunz, Miroslav Dolanský, Pavel Valoušek (až na finále nastoupil)</p>

<p><u>Rozjížďky:</u><br>
Celkem se jely 4 rozjížďky ve všech kategoriích. Zde se rozhodovalo o konečném pořadí na finále. Všichni ve všech skupinách ladili, měnili převody atp. Všichni jezdili velice slušně a podle pravidel. Konečné pořadí pro jdnotlivé skupiny bylo následující:
</p>
<p><strong>Hobby:</strong> Martin Berka vyhrál všechny rozjížďky a získal tak první místo do finále. Druhý potom byl Bábovský Matěj a třetí Bábovský Martin
</p>
<p><strong>Standart:</strong> Zdeněk Pekař, Igor Vlahovič, Miroslav Dolanský, Jiří Kmoníček, Josef Kopecký, Martin Bábovský, Zdeněk Pekař sen. V rozjížďkách jsme najížděli se Zdeňkem Pekařem ml. 28 kol. Velmi vyrovnaný souboj, který potom vygradoval ve finále. Ostatní potom jezdili většinou s 27. koly. Ve finále potom o kolo více. Hodně vyrovnané.
</p>
<p><strong>Modified:</strong> Pavel Valoušek, Jan Moravec, Ivo Jakubec
</p>
<p><strong>Formule 1:</strong> Jiří Kunz, Miroslav Dolanský, Pavel Valoušek
</p>
<p><u>Finále:</u><br>

<strong>Hobby:</strong> všechny jízdy s přehledem vyhrál Martin Berka, který po změně převodu najel 27 kol !!! Pěkný výkon na to, že měl motor MIG 500 Race. Druhý dojel Martin Bábovský a třetí Matěj Bábovský. Doufám, že jsem ty bratry neprohodil. A to ještě jeden z nich v rozjížďkách zlomil svoje šasi a finále odjel na slepeném vteřinovým lepidlem. A šlo o bratrovražedný boj…
</p>
<p><strong>Standart:</strong> tady se odehrávala bitva o první pozici mezi mnou a Zdeňkem Pekařem ml. Jezdí výborně a především ohleduplně.
</p>
<p>První finále jsme jeli těsně v závěsu a po startu jsme poodjeli ostatním. Potom jsme se navzájem několikrát předjeli a pokud došlo ke kontaktu, navzájem jsme na sebe vždy počkali. A to se jen tak nevidí. A přitom by to mělo být samozřejmostí. Nakonec jsem s vteřinovým náskokem vyhrál. Moc pěkná jízda s 29. koly !!!. Třetí dojel Kmoníček Jiří.
</p>
<p>Druhé finále jednoznačně vyhrál Pekař Zdeněk ml. s 29. koly. Já dojel druhý s 28. koly a odlepenými pneumatikami. Třetí opět Kmoníček Jiří. Za prvními třemi se to postupně střídalo, ale všichni jeli výborně a pouštěli bez problémů o kolo. Pohoda i ve finále.
</p>
<p>Třetí finále bylo rozhodující. Ze začátku jsem sice tlačil na Zdeňka, pak ho i předjel, ale potom mi to zase začalo mírně plavat a já se propadl na druhé místo. Něměl jsem moc šancí na dojetí, když jsem musel jet opatrně a tak jsem se smířil s pěkným druhým místem. Ale náhoda tomu chtěla, že třicet vteřin před koncem měli oba Pekařové spolu kolizi, při které se Zdeňkovi ml. pohlo řízení a auto se nedalo udržet v rovině. Tento handicap se postupně zvětšoval, až havaroval do plůtku no a já… tedy vyhrál. Ale i to patří k závodění. Měl jsem prostě více štěstí :). Konečné pořadí: Igor Vlahovič, Pekař Zdeněk ml., Kmoníček Jiří (poprvé na bedně v této sezóně)
</p>
<p><strong>Modified:</strong> vyhrál jej Pavel Valoušek, druhý Jan Moravec, třetí Ivo Jakubec (alespoň doufám, že je to tak správně)
</p>
<p><strong>Formule 1:</strong> vyhrál s přehledem Kunz Jiří. Druhý Miroslav Dolanský a třetí Pavel Valoušek
</p>
<p>Závod proběhl v naprostém klidu a pohodě. Já odzkoušel moje nové baterie LRP VTEC 3700 Factory Team. Bez nich bych Zdeňka po trati rozhodně neproháněl. Na jednu jízdu jsem dal rok staré GP 3300 a ten rozdíl byl ihned znát. Škoda, že nepřijeli takový jezdci jako Jan Matyáš (oprava velkého auta), Petr Novotný (dovolená) atd. Bylo by to ještě napínavější. Tentokrát vítězové dostali krásné diplomy. A všichni se již těší na poslední závod 11.9.2005 v Blansku, kde proběhne i slavnostní výhlášení konečných výsledků. Já už si prvním místem pojistil zřejmě i celkové první místo v poháru ve standart kategorii. Pořadatelé odvedli dobrou práci zcela bez problémů. Díky jim za klidný a pohodový průběh závodu.
</p>
Fotky k tomuto závodu naleznete <a href=“http://www.manet.cz/trf414/“ target=“_blank“>zde</a>.