Určice Cup 12.6.2010 – online

Igor Vlahovič


<p>
<b>LAST UPDATE: 12.6.2010, 19:17 – záznamy nahrány, vyčkejte na zveřejnění, foto</b>
</p>
<p>
12.6.2010, sobota, nádherné počasí. Bazén napuštěn, občerstvení plně funkční. A tak
nezbývá rozjet druhý závod určického poháru. Postupně se od 8. hodiny ranní <!– separe –>sjelo
na 13 borců, aby se utkali o posty nejvyšší. Omluvil se tým ALS Morava, který jede KWC
a taky Fanáni, kteří musí do práce.
</p>
<p>
Dnes se bude testovat nový software z dílny Petra Nesládka, který nám ulehčí vyhodnocování
výsledků. Pojede se na 3 kvalifikace a tři finále. Pro vítěze jsou nachystány drobnosti, ale
také dvě novinky jsou připraveny. Vám čtenářům to již nyní mohu sdělit, ale piloti se to dozví až
na konci. A co jsem připravil ? Jednak se bude oslavovat šampusem vítězství prvních třech a po úplném skončení závodu bude i interview s třemi nejlepšími jezdci dne. Inspirací mi bylo poslední ME Large Scale, kde se kromě rozhovorů událo hodně podobného a udělalo to na mne osobně dojem.
</p>
<p>
A kdo že dnes bude bojovat ? Igor Vlahovič, Mikuláš Nesládek, Pert Nesládek, Pavel Martinec, Jan Kupský, Vítek Kutal, Michal Crhonek, Martin Pokorný, Marek Pokorný, Tomáš Ovečka, Petr Hráček, Antonín Hráček a Filip Pykal. Kdo z těchto borců bude nakonec kropit soupeře šampaňským, to ještě nyní není vůbec jasné.
</p>
<p>
Tři skupiny na kvalifikace připraveny. Poslední možnost tréninku a ladění modelů. Všichni nažhaveni na první kolo jízd. Bazén připraven a já se jdu nyní schladit. Ve volném čase mezi jízdami bude hrát pohodová muzika. Chybí nám tady něco ? Myslím, že nikoliv.
</p>

<p>
<CENTER>
<object width=“425″ height=“344″><param name=“movie“ value=“http://www.youtube.com/v/abojK4BwS0s&hl=cs&fs=1″></param><param name=“allowFullScreen“ value=“true“></param><param name=“allowscriptaccess“ value=“always“></param><embed src=“http://www.youtube.com/v/abojK4BwS0s&hl=cs&fs=1″ type=“application/x-shockwave-flash“ allowscriptaccess=“always“ allowfullscreen=“true“ width=“425″ height=“344″></embed></object>
</CENTER>
</p>

<p>
<b>První kolo kvalifikací:</b>
</p>
<p>
V první skupině zaspal na startu Marek Pokorný, ale pak se dal do pohybu. Tonda Hráček jel jako utržený z řetězu a vyhrál jízdu. Michal Crhonek pomalu, ale jistě k cíli. V druhé skupině se ještě ladil čip Mikuláše Nesládka a pak už proběhl start. Petr Hráček nedal nikomu šanci a vyhrál jízdu. A navíc zatím drží best lap dne. Boj Jana Kupského a Martina Pokorného byl těsný a triumfoval nyní Martin. A ředitel závodu se šel při jízdě skupiny číslo 2 ochladit do bazénu a závod byl řízen počítačem. Třetí skupina byla odstartována. Igor Vlahovič opět vítězem.
Filip Pykal jel vyrovnaně a dojel druhý. Petr Nesládek se potýkal s gripem a nebyl příliš spokojen. Zato Pavel Martinec zajel vyrovnanou partii s Tomášem Ovečkou.
</p>
<p>
Petr Hráček nejenže je celkově druhý, ale navíc opět nasazuje i u jízd, kdy nemusí. A tak mu zase děkuji za pomoc nad rámec.
</p>
<p>
<b>Druhé kolo kvalifikací:</b>
</p>
<p>
Přesně v 10:30 odstartovalo druhé kolo jízd. Tonda sice chvíli ztatil a vedl Marek Pokorný, ale pak se mu model začal přetáčet a o vedení přišel. Tonda Hráček najel 27 kol. Druhá skupina bez prodlev nastoupila na jízdu. Pozorovat jízdu juniorů a hlavně jejich výraz ve tváři na dráze, byl opravdu zážitek. Myslím, že se můžete těšit na pěkné bonusy v podobě video záznamů. Petr Hráček opět výborně. Honza Kupský jel hezky, ale pak odstoupil pro poruchu modelu. A tak se radoval z dobrého výsledku Mikuláš Nesládek. Ten nyní skončil druhý. Ovšem ani Vítek Kutal nezaostal.
Poslední skupina odstartovala a Igor předváděl ke konci akrobatické kousky. A tak sice vyhrál, ale Pavel Martinec těsně za ním. Petr Nesládek s lepším gripem a třetí. Po dráze auto lovil Tomáš Ovečka. Filip Pykal s nájezdem 30. kol čtvrtý, ale jel klidně.
</p>
<p>
Karel Martinec natáčel tajně záběry z jízd a dep. Uvidíme, co se z toho zpracuje a co vznikne. Ale dle slov Karla to bude stát – po zpracování za to.
</p>

<p>
<CENTER>
<object width=“425″ height=“344″><param name=“movie“ value=“http://www.youtube.com/v/T1gYvSdZ4Eg&hl=cs&fs=1″></param><param name=“allowFullScreen“ value=“true“></param><param name=“allowscriptaccess“ value=“always“></param><embed src=“http://www.youtube.com/v/T1gYvSdZ4Eg&hl=cs&fs=1″ type=“application/x-shockwave-flash“ allowscriptaccess=“always“ allowfullscreen=“true“ width=“425″ height=“344″></embed></object>
</CENTER>
</p>

<p>
<b>Třetí kolo kvalifikací:</b>
</p>
<p>
Opět výborně Tonda Hráček. Michal Crhonek jede nejpomalejši kola, ale učí se stopu. Marek Pokorný dokázal v jízdě povolit šroubek v servu a ztratit ho i s podložkou a pak se divil, jak to, že mu to nezatáčí. Druhá skupina opět v pohodě odstartovala. Martin Pokorný ještě dával před startem auto dohromady. Ano, Pokorní opět jedou s jedním autem a střídají si ho v jízdě. Pokud se sejdou ve finálové skupině, nevím jak to budou řešit. Petr Hráček dnes aspiruje na stupně vítězů. Jede vyrovnaně a každou jízdu své skupiny vyhrál. Otec Jana Kuského udával rady synovi během jízdy a
nebyl sám. To stejné aplikoval otec Vítka Kutala. Hodně vyrovnaná jízda této skupiny. A tolik rad za jízdu ještě snad nepadlo. A máme tu poslední skuinu kvlifikační a potom již proběhne sort na finále. Igor Vlahovič vyhrál i tuto kvalifikaci. Souboj Petra Nesládka a Pavla Martince byl při jízdě doprovázen komentáři. Tomáš Ovečka ztratil při jízdě baterii.
</p>
<p>
A jaký je sort na finále ? Igor Vlahovič, Pavel Martinec, Petr Nesládek, Filip Pykal, Petr Hráček, Mikláš Nesládek, Vítek Kutal, Tonda Hráček, Jan Kupský, Tomáš Ovečka, Martin Pokorný, Marek Pokorný a Michal Crhonek. Podotkám, že se jede na součet kol a časů. Takže i piloti v zadních řadách mají možnost být první. Ale musí se snažit. Nyní je obědová přestávka s možností koupání a občerstvení.
</p>
<p>
<b>Finálové kolo 1:</b>
</p>
<p>
Skupina číslo 1 se seřadila na startu a vyrazila na první finálovou jízdu dne. V čele po chvíli Tomáš Ovečka, kterému ale nepočítal správně čip. Po jízdě musela být provedena oprava dat. V druhé skupině po startu kolize a nasazovači měli dost práce. Tato skupina byla dosti emotivní. Vítek Kutal měl nejlepší nervy a jízdu vyhrál s nájezdem 29 kol. Tonda Hráček už ztrácel kolo na vedoucího jezdce. Výborně Honza Kupský. Sice třetí, ale hezký výkon. Zajimavá byla jízda číslo 3. Jak jezdci odstartovali, tak i dojeli do cíle. Igor pojel Pavla Martince, Petra Nesládka, Filipa Pykala a Petra Hráčka. Krásná a mnohem klidnější jízda dne.
</p>
<p>
<b>Finálové kolo 2:</b>
</p>
<p>
Nyní Tomášovi počítal čip a jízdu vyhrál. Michal Crhonek opět pomalou jízdou kupředu. Marek Pokorný se v jedné části opět přetáčel. Druhá skupina, která je dnes najnapínavější, opět byla ostrá. Jan Kupský odstoupil, Vítkovi Kutalovi nepočítal chvíli čip. Jízdu vyhrál Mikuláš Nesládek. Tonda Hráček druhý. Start druhé skupiny byl natočen a bude náležitě zpracován. A co jízda poslední skupiny ? Igor po startu nezaváhal o pomalejší a přesnou jízdou vyhrává. Filip Pykal
nyní zajel svůj nej výsledek a to když najel 34 kol. Nechal za sebou Pavla Martince, Petra Hráčka a Petra Nesládka. který model lovil na cílové rovince.
</p>
<p>
Poslední kolo finálovek je před námi a piloti mají poslední možnost vylepšit si nájezd.
</p>
<p>
<b>Finálové kolo 3:</b>
</p>
<p>
A jak to nakonec dopadlo v tomto kole ? Tomáš Ovečka potvrdil favorita v této skupině. Marek Pokorný zajel nyní nejlepší jízdu dne – 24 kol. A mně se dařilo nafotit modely na mostě v akci. Druhá finálová skupina nastoupila bez čekání a vyrazila na svoji poslední jízdu. Tato jízda byla poněkud klidnější, ale o akci nebylo opět nouze. Já se pohyboval po dráze a fotil modely. Kameny a beton přímo hořeli a tak jsme lehce trpěl. Ale stálo to za to. Vyhrál Mikuláš Nesládek před výborným Janem Kupským a třetím Vítkem Kutalem. Třetí skupina byla odstartována paní Kupskou. Po
krátké instrukci bylo zmáčknuto tlačítko START a borci se vyřítili z pod mostu na cílovou rovinku. Po startu vznikla kolize, které se Igor neúčastnil, potom jízdu opět vyhrál. V průběhu jízdy se měnilo pořadí za Igorem a druhý dojel Pavel Martinec. Filip Pykal měl opět problém s čipem a tak se musel kontrolovat výsledek. Po korekci se dostal na třetí pozici v jízdě. Pole uzavřel Petr Nesládek.
</p>
<p>
Než se zpracují výsledky, Tonda Hráček vyhlásil jízdu na 6 minut pro juniory. Prvních 5 si jede pro samolepku Camel. A jak to dopadlo zde ? Start se povedl a borci hezky ve vláčku za sebou. Až do první zatáčky – ostatně video je jasné. Junioři ostrý výraz v očích, nasazovači v pohotovosti. Neuvěřitelná podívaná od začátku do konce. Z boje vyšel jako vítěz Filip Pykal před Pavlem Martincem a třetím Mikulášem Nesládkem. Dále pak Jan Kupský, Vítek Kutal a pole uzavřel Marek Pokorný.
</p>
<p>
No a my jdeme na vyhlášení, které dnes bude netradiční a na tomto závodě novinkou. Jsem zvědav na reakce jak startujících, tak i na reakce diváků.
</p>
<p>
Vyhlášení proběhlo v tomto sledu. Nejprve vyhlásil Tonda Hráček 5 nejlepších juniorů a předal jim
samolepky Camel. Ihned poté se vyhlásily výsledky dnešního závodu, kde nechybělo šampaňské a na
úplný závěr rozhovor s vítěznými piloty.
</p>
<p>
Atmosféra při vyhlašování opět vynikající. Všichni odjížděli z akce spokojeni. Alespoň se mi to tak zdálo. Už se všichni těší na další závod. Výsledky budou na stránkách Určic, jak je dostanu do ruky. Nechal jsem je v PC na místě konání. Foto vítězů dostanu od kolegy Karla Martince. Ale video vám vše ukáže mnohem lépe. Takže jdu zpracovávat a budu se snažit vybrat to nej.
</p>

<p>
<CENTER>
<object width=“425″ height=“344″><param name=“movie“ value=“http://www.youtube.com/v/I5qmClzWIWw&hl=cs&fs=1″></param><param name=“allowFullScreen“ value=“true“></param><param name=“allowscriptaccess“ value=“always“></param><embed src=“http://www.youtube.com/v/I5qmClzWIWw&hl=cs&fs=1″ type=“application/x-shockwave-flash“ allowscriptaccess=“always“ allowfullscreen=“true“ width=“425″ height=“344″></embed></object>
</CENTER>
</p>

<p>
<CENTER>
<object width=“425″ height=“344″><param name=“movie“ value=“http://www.youtube.com/v/lXi4YpJh7gA&hl=cs&fs=1″></param><param name=“allowFullScreen“ value=“true“></param><param name=“allowscriptaccess“ value=“always“></param><embed src=“http://www.youtube.com/v/lXi4YpJh7gA&hl=cs&fs=1″ type=“application/x-shockwave-flash“ allowscriptaccess=“always“ allowfullscreen=“true“ width=“425″ height=“344″></embed></object>
</CENTER>
</p>

<p>
Na závěr patří poděkovánní těmto lidem: Jindrovi Matějkovi st. za přípravu dráhy a všeho kolem, ženě pana Matějky za občerstvení, Karlu Martincovi za pomoc při natáčení a focení, Petrovi Nesládkovi za poskytnutí nového vyhodnocovacího prográmku… A všem za účast a pohodovou atmosféru. Uvidíme se příště…
</p>
<p>
Vítězové závodu: Igor Vlahovič, Pavel Martinec, Filip Pykal
</p>

<p>
<CENTER>
<object width=“425″ height=“344″><param name=“movie“ value=“http://www.youtube.com/v/A0jD8UzxUXk&hl=cs&fs=1″></param><param name=“allowFullScreen“ value=“true“></param><param name=“allowscriptaccess“ value=“always“></param><embed src=“http://www.youtube.com/v/A0jD8UzxUXk&hl=cs&fs=1″ type=“application/x-shockwave-flash“ allowscriptaccess=“always“ allowfullscreen=“true“ width=“425″ height=“344″></embed></object>
</CENTER>
</p>

<a href=“http://ulozto.cz/5082845/urcice120610full.mpg
“ target=“_blank“>Zde soubor ke stažení</a>