Vrtule Gemfan 2925 pro DJI Avata

Igor Vlahovič


Z Aliexpresu jsem objednal na zkoušku vrtule značky Gemfan 2925 pro DJI Avata. Označení znamená, že vrtule mají velikost 29mm a stoupání pak 2.5. Mají zcela jiný tvar než originály dodávané s Avatou. Na první pohled mají ostřejší profil a vyšší stoupání. Mají také 5 listů.

Bylo mi jasné už před testováním, že budou mít jiné vlastnosti a očekával jsem delší dobu letu. Což se potvrdilo u prvního letu. Ten proběhl z větrného počasí, v manuálním režimu. Pouze jsem pomalu poletoval a dostal jsem se na 15 minut letu.

Pak jsem nabil baterie (všechny jsou ve velmi dobrém stavu) a v jeden podvečer provedl 3 lety. V opět větrném počasí. Letěl jsem postupně režimy Normal, Sport a Manual.

Normal – letěl jsem plynule pomalu rychlostí kolem 10 – 15km/h. Jako bych prozkoumával terén nebo budovu. Let ukončil při dosažení 0% kapacity. A dostal jsem se na krásných 17 minut letu.  A to je rozdíl oproti originálním vrtulím, kde jsem se dostával na maximálně 15 minut letu. Občas lehce za 15 minut.

Sport – plynulý let rychlostí 50km/h. Proti větru se jí moc nechtělo a byl vidět výkonnostní handicap. Nicméně let opět do 0% kapacity a čas letu 13 minut. Výborné číslo, protože normálně se dostávám na 11 – 12 minut letu.

Manual – do 50k/h let. Takže spíše rekreační poletování. Doba letu 15 minut je zázrak.

Osobně si myslím, že použitý materiál, tvar vrtulí a stoupání pomohu DJI Avata dosáhnout delší doby letu. A i kdyby to byla minuta, tak je to rozdíl, který stojí za zvážení.

K vrtulím jsou dodávány i šroubky. Nelze použít původní z originálních vrtulí.

 

Odkaz na vrtule: ZDE