DD Dagmar a zábavný podvečer pro děti

Igor Vlahovič


Ale nebyl jsem tam jen já. Když jsem se zmínil o akci, kde dětem ukážu RC model auta, letadla a drona s brýlemi, přidal se ke mně kamarád Víťa Černík. Ten přivezl dětem sladkosti. Jeho kamarád David Kyselka poslal knížky. My jsme doma i díky Milušce Kocourkové sehnali nějaké hračky, věci do školy a další drobnosti. A toto vše dětem udělalo velkou radost.

Dalším krokem byla především zábava. Děti si vyzkoušely jízdu s RC modelem Formule 1 v měřítku 1/10. Dále si vyzkoušeli pohled z dronu za pomoci FVP brýlí. A dokonce si mohli drona vyzkoušet řídit. Samozřejmě pod dozorem a s nastavenými omezeními výšky a doletu.

Ještě že byl k dispozici i druhý dron, který obsluhoval kolega Víťa. I kolem něj bylo plno.

Děti se prostřídaly postupně všude a pak došlo na rozdávání dárků. Každý si něco vybral, ale v konečné fázi si ty věci budou půjčovat navzájem mezi sebou.

Jinak není nic hezčího než vidět úsměv a radost na tvářích všech těch dětí. Toto člověka strašně potěší.

Akce se tak líbila i Víťovi, že mne podpoří na dalším setkání s dětmi v tomto domově. Navíc jsme dostali pozvání, abychom přisli jen tak na návštěvu s dětmi a vychovateli popovídat. Rádi přijdeme, ale dnešní doba Covidová nám to trochu zkomplikuje.