GP Třebíč – 17.2.2007

Jirka Toman


<p>Další závod seriálu GP Třebíč se uskutečnil v sobotu 17. února 2007 jak jinak než ve sportovní hale v Okříškách, kde RC autoklub Třebíč pořádá tyto závody již od roku 2003. První závod se tu jel 11.10.2003, <a href=“gp-trebic-prvni-zavod-63040″>zde</a> naleznete článek z tohoto závodu.Ve třech kategoriích se zúčastnilo celkem 52 závodníků. V kategorii Modified startoval opět poměrně malý počet závodníků &#8211; 13. Z české špičky přijeli Erik Muff a Jirka Mára a nechyběl ani vedoucí závodník MČR domácí Michal Bok. V kategorii STOCK19 startovalo 27 závodníků, přesto že mezi závodníky z čela a chvostu startovního pole jsou velké rozdíly, pak toto není patrné ve finálových jízdách kde z finále A muže zvítězit kdokoliv <!– separe –> a i závodníci ve finále C si pěkně zazávodí. Kategorie MICRO má tradičně svůj vlastní článek od Igora Vlahoviče na Masters.cz.
</p>
<p><b>Rozjížďky:</b><br>
<b>Modified:</b> dvě rozjížďky stačili k tomu aby si Michal Bok zajistil TQ. Problémy s motorem &#8211; kotvou ve druhé a čtvrté rozjížďce Michal vyřešil tím, že místo 7mi závitové závodil s klasickým motorem a 12ti závitovou kotvou. Druhé místo na roštu si vybojoval Erik Muff. Jirka Mára musel o třetí místo na roštu finále A svést boj se čtvrtým Tomášem Kubicou.
</p>
<p><b>STOCK19:</b> přišel, viděl, zvítězil. Kdo? No přece gentleman závodních tratí Pavel Magda. Pavel oprášil podvozek od posledního závodu loni venku, vyhrál všechny čtyři rozjížďky a bylo vymalováno. Druhé místo na startu ještě se &#8222;zdravým&#8220; podvozkem XRAY T2 si zajistil Jirka Toman, třetí na roštu finále A stanul Jozef Poláčik. Do finále A se těsně nedostal a na první startovní místo finále B se postavil Martin Toth. První místo ve finále C si zajistil Marek Kovář jun.
</p>

<p><b>Finále:</b><br>
<b>Modified:</b> Průběh všech tří finálových jízd byl v podstatě obdobný. Michal Bok si hned po startu vytvořil bezpečný náskok, který neustále zvyšoval a ani se nemusel moc starat co se děje za ním. Za Michalem byla velká mezera a za ni bojoval Erik Muff a Jirkou Márou. Ve všech třech finálových jízdách z tohoto souboje vyšel vítězně a zajistil si druhé místo. Třetí skončil Jirka Mára před Vítem Parákem, který porazil Tomáše Kubicu a Ivo Gombíka.
</p>
<pre>
1.Michal BOK
2.Erik MUFF
3.Jiří MÁRA
</pre><br>
<p><b>STOCK19:</b> V první finálové jízdě Pavel Magda v závěru chyboval a ztratil vedoucí místo, ale další dvě finálové jízdy vyhrál a zajistil si celkové prvenství. Jirka Toman už tolik štěstí neměl a z druhého místa v první finálové jízdě musel odstoupit po té co ho nabral soupeř na pravé zadní kolo a nevydržel závit plastové těhlice. Druhé finále a druhé místo, ale do třetího finále bez zubů na předním řemínku… Druhé místo si zajistil Miloš Švihran a třetí Josef Poláčik.
</p>
<pre>
1.Pavel MAGDA
2.Miloš ŠVIHRAN
3.Jozef POLÁČIK
</pre><br>
<p>A jak to vidím já: Jak to tak vypadá tak i v létě bude zachována kategorie s 19ti závitovou kotvou a to ať již při závodech XTC Morava nebo se snad znovuzrodí Morava Cup, to ještě uvidíme. Ale jisté je, že tyto &#8222;pomalejší&#8220; kategorie získávají čím dál víc popularity a jezdců.
</p>