GP Třebíč MICRO – 17.2.2007

Igor Vlahovič


<p>17. 2. 2007 jsem se s kolegy z Brna vydal na předposlední závod <b>GP Třebíč 2006/2007</b>. V tomto závodě se už v kategorii Micro 1/18 rozhodovalo o celkovém umístění v seriálu. Mně osobně šlo o udržení celkového prvního místa. Ale sešla se velká konkurence. Přijel i Tomáš Knopp, Ivo Gombík. Místo chybějícího Standy Němečka nastoupil jezdec týmu BPA Erik Muff. Jinak se na startovním poli muselo počítat s Milanem Parákem, Láďou Mlčákem (ten testoval nový stroj Lukáše Diblíka), Lukáš Diblík a mnoho dalších jezdců z této kategorie. Návštěvou nás poctil i Tomáš Brodský. Celkem <!– separe –> se nás tedy sešlo 15.
</p><p>Všichni po ránu testovali své modely, já se na dráhu dostal až později, protože probíhaly ještě úpravy na mém autíčku. Ale nakonec jsem si přece jen jednu baterii vyjel. Auto mi Radek nastavil opět výborně, takže stačilo doladit pouze výchylky serva na vysílačce. I motor 370 po lehké úpravě se zdál být ve formě. Jelo to velice dobře.
</p><p>Rozjížďky byly udělány na dvě skupiny. V první dominoval Tomáš Brodský společně s Milanem Parákem. I Lukáš Diblík chtěl laděním svého modelu dostát finále A. Rekreační jízdu opět jezdil Jan Hrnčíř. Ale ten jezdí vždy v klidu. V druhé skupině byl jasným favoritem na TQ Erik. Zatímco v tréninku jel motor 370, na jízdy už dal motor Trinity. Ale i tak rychlý motorek uřídil hravým způsobem. Tomáš Knopp laboroval se svými motory. Nakonec jeden neuchladil a druhý ztrácel výkon. Z těchto důvodů na finále již nenastoupil. Já se postupně pomalu zlepšoval a dosáhl tak na druhou pozici v A finále za Erikem. Jako třetí by startoval Knopp Tomáš. Za ním potom Ivo Gombík. Počet kol byl v průměru 18. Jezdci na čelních pozicích dokázali najet kol 19. Erik najížděl 20 kol úplně klidu. Na poslední rozjížďku si půjčil auto Erika Michal Bok a mimo soutěž najel 21 kol.
</p><p>Finále se dalo očekávat velmi napínavé. Erik dvakrát vyhrál a tak již na třetí finále nastoupil. Ale na dalších místech to bylo hodně zajímavé. Já bojoval o druhé místo s Ivo Gombíkem. V první jízdě mi odešel motor a tak vše záleželo na druhé a třetí jízdě. Navíc jsem byl notně nervózní a tak to pociťovali jezdci na celé tribuně. Šlo mi o dost a tak nervy pracovaly naplno. Dělal jsem zbytečné chyby a tak v druhé jízdě jsem sice dotahoval Ivo Gombíka, ale nestačil na něj. Až poslední jízda rozhodla o mám druhém místě. Ale na paty mi tlačil i Tomáš Brodský, který za mnou dojel jen se ztrátou 3 sec. I jemu odešel motor a musel se spokojit s motorem 300. Takže celkové pořadí po závodě na prvních třech místech: Erik Muff, Igor Vlahovič a Ivo Gombík. Škoda ne)časti Tomáše Knoppa. Ten by do celkového průběhu dokázal hodně zasáhnout.
</p><p>Poslední závod tohoto seriálu se jede 10. 3. 2007, pokud si tento termín pamatuji správně. O vítězi kategorie Micro se již rozhodlo, ale na dalších pozicích to bude ještě velmi zajímavé.
</p><br>
<div align=“right“>Foto: Masters.cz</div>