Traxxas Maxx 1:8 4WD TQi RTR s LED osvětlením

Igor Vlahovič


Extrémně výkonný a odolný RC model auta Traxxas Maxx, vychází ze konstrukce většího X-Maxxe, ale zachovává si kompaktní rozměry v oblíbeném měřítku 1:8. Rychlost až 90 km/h. Žhavá novinka pro rok 2019. Kompletní LED osvětlením.

vyznačuje se bezkonkurenční pevností a odolností. až 90 km/h.

automatické otočení na kola, měření telemetrie bez nutnosti dalších senzorů, bez-sponkové upínání karoserie, nebo třeba pohodlné nastavení mezi-zubové vůle při změně pastorku na motoru.

Přední LED osvětlení

Přední LED lišta v nárazníku bezpečně osvítí cestu před Vámi. Vysoce svítivé LED poskytují mohutný proud světla. Úroveň osvětlení lze měnit na napájecím modulu. Na výběr je z režimů – Daylight, High Beam a Low Beam.

Zadní brzdová lišta

Multifunkční, zadní brzdová lišta je přes inteligentní modul spojena s regulátorem. Výsledkem je, že brzdová světla svítí skutečně jen když brzdíte a zpátečková světla svítí jen při zpátečce. Díky zadním světlům máte vždy dokonalý přehled o poloze modelu.

Ovládání světel přes aplikaci Traxxas Link

LED modul má tři přednastavené světelné režimy, které lze přepínat manuálně na modelu. Pomocí Bluetooth modulu TRA6511 (není obsahem balení) si můžete na telefonu v aplikaci Traxxas Link přizpůsobit světelné režimy podle Vašich představ a zapínat nebo vypínat světla dálkově.

Vše je jednoduché a přehledné, navíc díky aplikaci Traxxas Link máte vždy nejnovější aktualizace s novými funkcemi.

Extrémně pevné šasi

Nový Maxx je navržen pro nekončící celodenní zábavu. Model vyniká ultra tvrdou konstrukcí kompozitního šasi s integrovanými tlumiči a odolným systémem uchycení akumulátoru. Úchyty podvozku a nárazníků účinně pohlcují energii pomocí vzájemně propojených přepážek šasi.

Modulární konstrukce

Modulární konstrukce spojuje přední a zadní část podvozku se středovým šasi, do jedné pevné platformy. Toto pokročilé řešení ideálně rozloží nárazovou energii a zároveň umožní snadný servis modelu.

Ochrana podvozku

Unikátní konstrukce, revolučně přistupuje k ochraně hnací hřídele a diferenciálů, integruje je bezpečně dovnitř, do šasi modelu. Robustní, spodní ochranné pláty absorbují silné nárazy, ke kterým jistě dojde. Po té co ochranné pláty vykonají svou práci, můžete je vyměnit a Maxx bude zase jako nový.

Pohonné ústrojí

Odolnost je pro pohonný systém jednou z nejdůležitějších vlastností. Maxx si propůjčil osvědčené komponenty od větších modelů, což z něj dělá mimořádně odolný model. Pohonné ústrojí tvoří ocelová čelní kola, tří diferenciály s kovovými převody, které rovnoměrně distribuují výkon ke kolům, hliníková silnostěnná středová hřídel a robustní teleskopické poloosy. Rotační části jsou uloženy v kvalitních zapouzdřených ložiscích.

Absorpční systém Cush drive

Inovativní systém Cush drive využívá k pohlcení rázu motoru speciální díl vybavený elastomerovými silentbloky. Systém nahrazuje třecí spojku a umožňuje efektivnější a spolehlivější pohon bez složitého nastavování.

Olejové tlumiče GT-Maxx

Čtyři mimořádně velké tlumiče GT-Maxx účinně absorbují i ty nejtvrdší dopady. Olejem plněné hliníkové tělo tlumičů je opatřeno závitem a maticí pro snadné nastavení předpětí pružin. Proti úniku oleje kolem pístnice je tlumič vybaven dvojitými X-kroužky.

Kola a pneumatiky Maxx 2.8“

Jedinečný vzhled modelu dodávají černá paprsková kola 2.8“ nasazená na unášeč 17 mm. Nalepené pneumatiky se vyznačují jedinečným dezénem běhoun s více vrstvami, pro maximální trakci. Vysoce odolná pryžová směs je speciálně navržena tak, aby odolávala roztržení.

Vylepšené lože motoru

RC model Maxx využívá vylepšené lože motoru s dvěma vodícími drážkami, které fixují motor bezpečně na místě. Pomocí otvorů, lze snadno a hlavně přesně nastavit mezi-zubovou vůli pastorku a čelního kola.

Střídavý motor 540XL

Model je poháněn výkonným střídavým motorem 540XL 2400Kv s robustní hřídelí 5 mm. 4-pólové provedení dodává motoru hladký chod s plynulou akcelerací. Pro účinné chlazení i při vysoké zátěži je motor kromě pasivního žebrovaného chladiče, vybaven kvalitním ventilátorem.

Regulátor VXL-4S

Zbrusu nový, střídavý regulátor je určeno pro napájení jedním akumulátorem až 4S LiPo. Jednoduché nastavení jedním tlačítkem. Indikace stavu LED diodou. Odvod tepla pomocí masivního chladiče a ventilátoru. Vodě-odolná* konstrukce.

Jízdní režimy:

  • Sport
  • Race
  • Trainer

Regulátor je vybaven konektorem pro zapojení chytrého LED osvětlení.

Telemetrie v reálném čase

Regulátor poskytuje telemetrická data a není nutná montáž dalších čidel.

RC souprava Traxxas TQi s Bluetooth

novou řadu dvoukanálových RC souprav s Bluetooth konektivitou.

Traxxas Link AppStore GooglePlay

Traxxas Link App je výkonná aplikace, která Vám dává naprostou kontrolu nad provozem a laděním RC modelu Traxxas s ohromující vizualizací a absolutní přesností nastavení. Traxxas Link zobrazuje telemetrická data v reálném čase, měří rychlost, otáčky, teplotu napětí baterie, a nově také náklon modelu. Nastavení RC modelů můžete sdílet, můžete si vytvořit libovolný počet profilů pro konkrétní trať nebo uživatele, např. děti. Vše v aplikaci s brilantní grafikou, která je samozřejmostí od Traxxasu.

Více informací o aplikaci a možnosti telemetrie zde.

Servo řízení

Zcela nové, voděodolné* servo řízení je stejné velikosti jako v modelu 1:5 a má ohromnou sílu 20 kg.cm. Okamžitý přenos síly ke kolům zajišťuje nejmodernější systém Dual Bell-crank s integrovaným servo-saver, který chrání převody serva při prudkých dopadech a nárazech modelu.

Traxxas Stability Management

Stabilizační systém Traxxas Stability Management (TSM)

MEMS

Západkový systém uchycení karoserie

Model auta na dálkové ovládání Traxxas Maxx je vybaven inovativním systémem uchycení karoserie, který nahrazuje tradiční sponky západkovým systémem. Toto řešení umožňuje snadné a rychlé uchycená karoserie a už žádné ztracené sponky.

Výztuha karoserie

Karoserie je z vnitřní strany vybavena rámem, který slouží jako výztuha při převrácení modelu. Pro ještě větší odolnost, jsou nově pod hlavičky šroubů umístěny široké podložky, střecha modelu je opatřena rámem proti poškrábání karoserie, stejně jako zadní část.

Automatické otočená na kola

Tato exkluzivní, patentovaná funkce Traxxas, byla původně implementována do modelu X-Maxx a nyní je použita i v modelu Maxx. Funkce Self-righting se aktivuje dálkově přes vysílač, prudkým přidáním plynu a bržděním se model postupně rozhoupe a otočí zpět na kola.

Funkce je neúčinnější při použití plně nabitého 4S LiPo akumulátoru.

Vlastnosti
  • Extrémně robustní konstrukce šasi vycházející z modelu X-Maxx
  • Výkonný a rychlý model, rychlost až 90 km/h
  • Pohon všech kol 4WD
  • Modulární konstrukce šasi pro snadný servis
  • Kovové čelní ozubená kola a převody diferenciálů
  • Absorpční systém Cush drive, nahrazující třecí spojku
  • Velko-objemové, olejové tlumiče GT-Maxx
  • Kola 2.8″, pneumatiky z odolné pryžové směsi, hex 17 mm
  • Střídavý motor 540XL 2400Kv
  • Voděodolný* regulátor VXL-4S
  • RC souprava Traxxas TQi 2.4 Ghz
  • Voděodolné* servo řízení – 20 kg.cm
  • Elektronická stabilizace jízdy TSM
  • Vyztužená karoserie s rychlo-upínacím systémem
  • Funkce automatického otočení na kola

* Informace o specifikaci voděodolnosti naleznete v návodu k použití. Tipy a triky na provoz v mokrém prostředí naleznete v blogu.

Akumulátory a nabíječ

4x AA baterie do vysílače EM-B1320, pohonný akumulátor a adekvátní nabíječ na pohonný akumulátor.

Doporučené akumulátory LiPo

Model lze provozovat na 3 nebo 4 článkový LiPo akumulátor. Pro běžné ježdění plně dostačuje 3 článkový LiPo akumulátor (11.1 V).

  • Pro běžné ježdění LiPo akumulátor LiPo 11.1 V 4000 mAh
  • Pro běžné ježdění a maximální dobu jízdy LiPo akumulátor LiPo 11.1 V 6400 mAh
  • Pro náročné uživatele a vysoký rozsah rychlostí LiPo akumulátor LiPo 14.8V 5000 mAh
Doporučené nabíječe Traxxas

nejjednodušší a nejbezpečnější způsob nabíjení akumulátorů. systém iD

Nabíječe pro akumulátory 3S LiPo

  • Nabíječ Traxxas EZ-Peak 50W s jedním výstupem
  • Nabíječ Traxxas EZ-Peak 2x50W se 2 výstupy

Nabíječe pro akumulátory 4S LiPo

  • Nabíječ Traxxas EZ-Peak Live 100W s jedním vstupem a bluetooth konektivitou
  • Nabíječ Traxxas EZ-Peak Live 2x100W se 2 výstupy a bluetooth konektivitou
Tuningové příslušenství

příslušenství.

Parametry

Typ
Monster Truck
Měřítko
1:8
Délka
549 mm
Šířka
367 mm
Rozvor
329 mm
Světlá výška podvozku
49 mm
Hmotnost
4.4 kg
Náhon
4WD
Motor
540XL (2400 kV)
Regulátor
Velineon VXL-4s
Převodovka
Jedno-rychlostní
RC souprava
TQi™ 2.4GHz Vysílač, TSM® přijímač™
Max. prostor baterie
162mm x 45mm x 43mm
Zdroj foto a text: reichard.cz