HIT 156 online

Igor Vlahovič


Přijal jsem pozvání na závod HIT 156. Ještě včera se zvažovalo, že by závod byl s ohledem na počasí zrušen. Ale ráno přišla informace, ža závod se pojede. A tak jsem zde.

Po cestě z Brna žádný déšť. Ale před Otrokovicemi moko. Byla zde ráno bouřka.

Po příjezdu na dráhu se vysoušelo. Ruku k dílu nedali jen členové klubu, ale i ostatní. Účast bude nízká, ale podaří-li se závod odjet, pak to bude pohodový závod. A o to jde na prvním místě.

Online výsledky budou k dispozici zde: http://www.myrcm.ch/myrcm/main?dId[E]=45121

""
Vysoušení dráhy

Dráha už je skoro sjízdná, teď se budeme modlit, aby opět nezapršelo.

""
Rozprava

Krátká rozprava vedená Petrem Novotným a jdeme závodit. 2 kvalifikace a pak finále. Začíná kategorie F1 na ještě vlhkém povrchu. Bude zábava.

F1 – místy vlhká dráha způsobovala smyky monopostů. Chtělo to klid a cit. Já jsem si až na jedno přetočení a pomoc nasazovače jízdu 100% užil. Petr Novotný nejel první kvalifikaci, aby dohlédl na časomíru. Za mnou nejlépe kroužil Antonín Hudec. A Sváťa Hájek – tak tomu se také jízda líbila. Dokonce ani Milan Peška matador jej nepředjel.

FreeStock – do této kategorie ještě přijedou závodit Matyášovi. Ale jsou na cestě a tak nyní měl Vojta Kostka dráhu pro sebe. Začínající pilot se snažil, co mohl. A šlo mu to velmi dobře.

""
Vojta Kostka začínající pilot, který se toho nebojí

TC Truck – 4 modely na startu kamionů. 4WD již drží na vlhku lépe jak F1 zadakolky. A tak se tempo jízdy zrychilo. Milan Peška narozdíl od kategorie F1 zde zajel velmi pěkně a nechal za sebou juniora Jana Kupského. Ivo Kavánek lehce ztratil a také Karel Kostka nestíhal vedoucí jezdce.

Dnes se jede i kategorie TC Modified. A to na lehce pozměněném tvaru dráhy. Který se mně konkrétně líbí. 3 modely na nové trati. Radko Černohous junior je v podstatě favoritem této kategorie. Ovšem Petr Wittgruber jej solidně stíhal. A ano Pavel Dostál neztrácel. V průběhu jízdy se rozdíly zmenšovaly a jelo se velmi vyrovnaně. Vítězem jízdy se nakonec stal Radko, ale těsně porazil Petra.

TC Stock – zde startuje opět Petr Wittgruber i Radko Černohous junior. Celkem 6 modelů na startu. Jedna slečna ve skupině a tou je Martina Kavánková. A i zde to bylo hodně vyrovnané mezi Radkem a Petrem. Radek vítěz, ale pouze o jednu sekundu. Zdeněk Šafář dojel třetí, Martina až za Janem Čenohousem.

Nyní následuje 7 minut přestávka a jede se druhé kolo kvalifikací.

F1 – Petr Novotný nastoupil do jízdy a hned vzal třetí pozici. Nenamazal. Ale ani já ne, protože dráha je místy jetě vlhká. Antonín Hudec za mnou dojel o jednu sekundu a o další pak Petr!!!. Milan Peška a Sváťa Hájek najeli 19 kol.

FreeStock – do závodu se přidali Matyášovi. Jan se střídla se s malým synem, který vyměni model Trabanta za Nissan Skyline GT-R. Malý Vojta Kostka se pod dozorem tatínka opět velmi snažil.

""
Souboje ve FreeStock

Dle raradu nás nemine déšť. Snad se odjedou kvalifikace. Po těch se dá udělat pořadí.

TC Truck – na čele Jan Kupský a Milan Peška s velmi malým odstupem. Paráda. Oa jedou výborně na ne zcela suché trati. Honza lepší o 7 desetin před Milanem!!!

TC Modified – stále na suchu. Radko Čenohous junior přidal a rozestupy mezi jezdci se zvětšili. Zřejmě jak dráha osychá, lepší se podmínky pro jezdce a jejich výkony. Ale tomu bude dle radaru brzy konec bohužel.

TC Stock – poslední kvalifikační jízda tohoto dne.

""
Kvalifikace TC Stock číslo 2 se odjela ještě za sucha

Tak a dle předpovědi začalo pršet. Velký mrak, který sice přejde, ale…

""
Hotovo, začalo pršet

Závod je přerušen a vypadá to, že bude ukončen.

Závod byl ukončen a pod stanem proběhlo vyhlášení výsledků z kvalifikací. foto v galerii.