MJS Cup druhý závod fotoreport

Igor Vlahovič


Dnes jsem přijal pozvání na druhý závod MJS Cupu, který se jel v Brně. Skromná účast, ale za to zábava po celý den. Důvodem menší účasti byl Summer Race na dráze v Blansku.

Jely se 3 katergorie. F1 Efra, GT a F1 Open. Jely se 3 kvalifikační jízdy a 4 finálové jízdy. Vždy na 5 minut. Byl dostatek času na nabíjení a závod probíha naprosto v klidu.

F1 měla 6 pilotů. Zde mýmmi soupeři byli oba Sovové a pak Miroslav Meloun.

GT 4 jezdci a zde vedl peloton Marek Sova. I když mu na paty dýchal občas Jiří Groch se svým zeleným strojem. Zde přijel závodit i Aleš Matiášek. Ten jel i F1 Open.

F1 Open měla celkem 8 modelů na startu. Jezdci jeli někdy i dvě kategorie. A stíhalo se vše naprosto v pohodě.

Miloš Pokorný byl pekelně rychlý jezdec, ale pak ztratil nad modelem kontrolu a děly se věci. Táta Svátoš Hájek ladil F1 na asfalt po zimní sezóně a dalo mu to pořádně zabrat.

Miroslav Meloun byl nasazovač dne, když běžel nasadi model GT Aleše Matiáška, nadskočil nad projíždějícím modelem JIrky Grocha, pak zakopl o rantl, začal balancovat, pak padal – udělal kotoul a zalehl model, který měl nasadit. Akce jak z filmu a oba aktéři to přežily v pohodě !!!

Finále jsem jel jen 3 kola, protože jsem musel odjet. Ale zřejmě jsem skončil celkově třetí, protože jsem dojel 2x třetí a jednou druhý. A poslední jízda se mi nepočítala. Na výsledky si počkáme od pořadatele. Ten napíše report brzy.

Zde tedy pár fotografií z pohodového závodu.