Pretty Fun 850mm ukázka letu s brzdou na motoru

Igor Vlahovič


Dnes jsem si nastavil na modelu Pretty Fun brzdu na motor. A jelikož se jedná o konstrukční model, ihned byl poznat klouzavý let. Ten se pak projevil v podstatně delší době letu.

Na baterie 1300 mAh 3S jsem létal až 16 minut – a to jsem létal půl na půl výkon a klidný let.

Celkově se model letadla jeví jako hodný a nezáludný. Do zatáčky pěkně klouže a jde se pak na přistání, pokud je potřeba.

Zde je ukázka letu:

 

Jinak zatím mám na model tento názor:

Když jsem si tento model kupoval, netušil jsem, jak bude létat, jak bude festovní podvozek na drsné přistání na neupravenou louku. Ale již ho nějakou dobu provozuji a jsem velmi, velmi spokojen.
Na začátku jsem měl přirozeně menší výchylky a exponenciály. Ale jak se s Pretty seznamuji, pořád si zvětšuji ostrost výchylek a zjišťuji, že je pak možné s letadlem letět mnoho stylů
  • jen na pohodu jako s klasickým letadlem bez akrobacie (dlouhá doba letu až k 15. minutám na 1300 mAh)
  • pohoda let proložený občas akrobacií (cca 12 minut letu na 1300 mAh)
  • ostrá akrobacie, kde nešetřím výkonem (cca 10 minut letu na 1300 mAh)
S většími výchylkami (75%) nyní mohu dělat akrobatické prvky pomalu, ale také pěkně rychle. Jen je to o poloze knyplu a využitém výkonu. Těch možností se otevírá opravdu hodně.
Na začátku jsem trochu tvrději přistál. Malá prasklinka na trupu byla opravena. Včera mi vypadla PET láhev z boční kapsy batohu na křídlo a protrhl jsem oracover potah. Mám možnost si to nechat potáhnout, ale zatím jsem to spravil bílou fólií, která, jak jsem zjistil, mi opět více pomůže při orientaci za letu.
Prostě je to model, který funguje opravdu velmi dobře, hodně se na něm dá naučit a i když je to konstrukční model, nemám nervy, co kdyby něco.
Velkým plusem je skladnost letadla. Je to horký adept na dovolenou a asi zvítězí nad Indianem. Protože Pretty letí i ve větru a díky výkonu ho dává v pohodě (i když je to občas adrenalin).