Několik slov k portálu Masters.cz

Igor Vlahovič


Když jsem poprvé dopsal tento článek a chtěl jsem jej uložit na server, spojení bylo přerušeno a moje 15ti minutová práce byla víte kde. A tak vše psát znova. Už to nebude stejný text, ale obsah bude zachován.

Máme tu rok 2019 a jak to bude s portálem nadále ?

Měl jsem nabídky na odkup domény a dokonce i celého portálu. Tím by se přišlo o spoustu nezávislých informací a především o nezávislost samotnou. A proto mám zájem portál udržet v chodu i nadále, protože toto jsem si už předsevzal na začátku, když jsem převzal masters.cz po kolegovi Jiřím Tomanovi.

Samozřejmě nebylo možné udržet sledovanost portálu na té úrovni, co bývala. Bez podpory to nebylo z finančních důvodů možné. A sponzoři prostě odcházeli. Buď prostě z hlediska obchodních aktivit (reklama již nebyla potřeba) a nebo jen z důvodu mé objektivnosti.

Do minulého roku mne podporoval portál http://www.rc-auta.eu/, ze kterého čerpám technické informace. Obchod https://eshop.reichard.cz/, se kterým vedu dlouhodobou spolupráci. A v neposlední řadě je to http://www.teamrebels.cz/, který využívá stránku pro propagaci svým závodních aktivit a díky nim mám kameru GoPro 5 Session, se kterou natáčím na závodech.

K RC autům se přidaly drony a jejich testování. Ale tam to bez podpory dopadlo, jako zde. A nyní se zabývám RC letadly. Ale tady je přístup podobný. Avšak kolegové si mezi sebou občas model půjčí, když už ví, že umíte pilotovat.

Můj vozový park už doma také nemám. Takže prezentace RC modelů v měřítku co jsem dělal, skončila. Ale pořád je možné ukázat model auta, dronu či letadla.

Každopádně hlavní náplní portálu jsou online reportáže (o ty je zájem stále), informace o mých testech. Těch moc nebylo – XRAY T4 2016, Tamiya F103 a nyní XRAY X1 2018. Avšak… pořád se něco děje.

Občas pošlou kolegové informace o svých aktvitách, ale tím to obsahově končí. Ale to je vše.

Hlavní je, že existuje místo, kde je možné ty informace umístit a najít je zde.

Uvidím, jak to bude s podporou v tomto roce. Ale i bez ní masters pojede v současném duchu. Ještě stále má své příznivce, kteří zde pravidelně chodí a dokonce se najdou i noví uživatelé, kteří zde hledají informace z historie.

Snad jsem vám objasnil současnou situaci. Rád vás mnohé budu potkávat na závodech a dám s vámi řeč.

P.S. Daniel Urban mi nabídl testování jeho podvozku GT. Už zde je tedy možnost přinést nějaké další informace.