MJS Cup 28.7.2018

Igor Vlahovič


Minulý týden v Otrokovicích, dnes v Brně. Minulý týden malá účast a pohodový závod. Tento týden Brno Bosnohy, opět komorní účast. Ale zase pohoda.

Kategorie se naplnily vždy na A finále. Respektive byl v každé do 10ti modelů.

Jako vždy se jely 3 kvalifikace a 4 finálové jízdy. Dnes se jel protisměr. A s podvozkem Formule to byla docela zábava.

F1 Efra – tato kateorie hostila 7 pilotů. Chyběli někteří favorité, avšak i tak nebylo o souboje nouze. Jak říká Zdeněk Ajmut, který tuto kateogorii jezdí – je to pohoda. Kvalifikace vyhrál Marek Sova, co by pořadatel tohoto seriálu. Za něj se zařadil Martin Janíček a do třetice  to byl Tomáš Sova. Lukáš Vater dojel zdaleka, protože 90% jezdců tohoto závodu činili kluboví jezdci.Ve finále se jezdilo čistě a jak se stálo na startu, tak se i dojíždělo. Tomáš Sova jel 2 kategorie F1 a měl o zábavu postaráno.

1. Tomáš Sova
2. Marek Sova
3. Martin Janíček

 

F1 Open – zde 6 pilotů. Mirek Meloun sice vyhrál kvalifkace před Tomášem Sovou, ale ve finále už to bylo trochu jinak. Jediný Vláďa Toman jel mechové pneumatiky, zbytek preferoval gumové obutí. Já jediný jsem jel na značce Tamiya. A i když jsem pomýšlel potrápit soupeře ve finále přede mnou startující, nakonec jsem si vybral za důstojného soupeře Miloše Pokorného. A kompletní finále jsme si to pořádně užili. Já měl na dvou jízdách GoPro na modelu Zatímco záběry dopředu, kdy byla kamera před hlavou pilota byly vynikající, záběry dozadu (ano, kamera byla pod přitlačným křídlem), už byly nekoukatelné. Ovšem jak kamera opustila model… To za to stálo. A bohužel to ovlivnilo i výsledek této jízdy. Hlavní souboj probíhal mezi Tomášem Sovou a Mirou Melounem. Tomáš byla nakonec lepší a dravější. Vláďa Toman si držel celou dobu třetí pozici.

1. Tomáš Sova
2. Miroslav Meloun
3. Vladimír Toman

 

World GT Pro – 5 modelů v akci. Daniel Urban zvládl kvalifikace na výbornou a taktéž finále mu právěm říkalo pane. Pouze jednou si nedal do modelu AMB čip, a tak i když jel první finále, jen trénoval. Ale od prvního místa ho to neodradilo. Vítečně dnes jel Lukáš Vrba, který exceloval i v TC 4WD. Miloš Pokorný trhal pravidelně pneumatiky na svém modelu. A také pořád lepil. Trošku se s modelem pral Jarda Satler. Jirka Groch zde zajel vítečné třetí místo. Ale na starty vždy spěchal mezi posledními 🙂

1. Daniel Urban
2. Lukáš Vrba
3. Jiří Groch

 

TC 4WD

Pouze 3 auta. Marek Sova dnes více řídil závod než svůj model. V každém případě se chytl Lukáš Vrba a vyhrál jak kvalifikace, tak i finále. A někdy na trati kroužil zcela sám.

1. Lukáš Vrba
2. Marek Sova
3. Tomáš Sova

 

Vyhlášení výsledků a přišel drobný deštík. Příští týden se koná závod MČR ET 1/10, který se jede v Blansku. Nepropásněte ho !!! (já budu bohužel na dovolené a tak reportáž bude muset zvládnout někdo jiný).