HIT 145 online

Igor Vlahovič


Dnes jsem zavítal do Otrokovic. Koná se zde tradiční seriál HIT. Vypadá to na krásné počasí a pohodový závod. Účast je komorní, ale samé známé tváře.

Výsledky by měly být přístupné na tomto linku: http://www.myrcm.ch/myrcm/main?dId[E]=39558

Já jedu kategorii Formule 1 s novou karoserií a předpokládám, že podvozek bude sedět minimálně tak dobře, jak na závodě Masters ve Slavkově u Brna.

Po příjezdu jsem se hned pozdravil s většinou účastníků.

A brzy za mnou přišel Sváťa Hájek st., který nastavoval svůj monopost a bude to jeden z mých dnešních soupeřů. Ptal se na anglické výrazy v návodu, aby vše dobře nastavil.

Po 9. hodině proběhne rozprava a v 9:30 začne závod.

Já jsem zjistil až zde, že jsem vracel na minulém závodě pastorek Mirovi Melounovi a na auto nesáhl. A tak jsem neměl pastorek. Doma komplet kufr… Ale našel se zachránce. Antonín Hráček mi půjčil pastorek a mohu závodit.

""
Rozprava před závodem

 

Rozprava proběhla za slova Jakuba Černého. Sdělil vše podstatné, společné foto a o půl začneme závodit.

Početná je dnes kategorie Formule 1. Zde jede 6 modelů. Já jsem dal pastorek Xray, který má sice hrubý modul, ale není to Tamiya. A tak jsem ještě před startem rychle měnil pastorek za jiný. NAstoupil jsem do jízdy později. Ale dle času na kolo budu zřejmě soupeřit s Janem Matyášem o třetí příčku. Ale předjet některé jezdce byl problém. Byl jsem na pohled rychlejší, ale možnost předjetí žádná. A zase tolik výonu nemám, abych dokázal kolegy předjet na rovince.

Další kategorií je Free Stock. Zde 5 pilotů. Samí junioři, pro které je kategorie určena. Rozličná skladba podvozků a karoserií. Jan Černohous byl nejrychlejší, ale ani on se nevyvaroval chyb. Jede zde i slečna Matyášová, která dojela na druhé pozici. A dalšímu soupeři dala kolo. Pak za sebou dojeli všichni tři Handlové.

Truck má tři modely. Le Mans se dnes nekoná pro neúčast. Každopádně Radko Černohous junior je horkým favoritem na vítěze v této kategorii. Jan Kupský dojel druhý, ale na Radka neměl.

TC Stock – zde jsem očekával vítězství Vlastimila Švece. Ale to se nekonalo. Porazil jej Radko Černohous junior. Ale on jezdí velmi dobře a jde nahoru, takže to není překvapení. David Měšťan dojel třetí a i zde jsem čekal lepší výsledek. Zdeněk Šafář do závodu nenastoupil.

TC Modified byla zde vždy více obsazovaná. Ale dnes jen 3 modely. Steve Field však nechybí. Jezdci mají jednu výhodu – jsou všichni na stupních vítězů. Takže tam bude i David Měštan a Pavel Martinec. Tady zajel velmi dobře David Měšťan.

Nyní je 13 minut přestávka a pak se začne druhé kolo kvalifikací. Toto kolo pojedu bez mazání pneumatik, pak pojedu třetí kolo s mazáním. Abych zjistil, zda to má vliv.

Sváťa Hájek si dal úkol mě dnes za každou cenu udržet za sebou. Jsem na čase o nějakou tu desetinku rychlejší. Nyní v jízdě jsem již neřešil pastorek. Tamiya F103 jede dobře. A asi mě udrží za sebou. Protože i když jsem evidentně rychlejší jak nejmenovaný jezdce z mé kategorie, nepustí a závodí se mnou. Pár kolizí a zlomený šroubek v domečku. A protože zde nemám náhradní díly, pak jsem pravděpodobně dnes dojezdil. Kdyby to bylo finále, pochopím to – závodíme. Ale v kvalifikacích ? Potěšující je, že se jezdec přišel omluvit.

Nicméně kolegové ze skupiny pomohou. Najde se domeček nebo se odvrtá původní. Antonín Hudec nabídl pomoc, Jan Matyáš. Pak i Tonda Hráček. Tak to vypadá, že budu pokračovat.

Ano ano, Formule je opět funkční. A nyní se silnějšími kloubky. A jám poslední možnost zajet nějaký výsledek.

Milan Peška zvítězil v tomto kole kvalifikací před Tondou Hudcem. Sváťa Hájek teď moh být v klidu. Hlavní soupeř skončil dříve, jak myslel.

Free Stock ve vedení Jan Černohous. Dominika Matyášová s exponenciály jede mnohem lépe a jízdu si užívá. A kluci Handlovi dnes jedou onroad a zítra pak rally se stejným autem.

Milan Peška se snažil dojet Radko Černohouse juniora, ale nestačí na něj.

V čele Stocku Radko Černohous junior. Vlastimil Švec si ještě bude upravovat převodový poměr. 8 pilotů v této kategorii ji dělá dnes nejobsazenější.

David Měšťan teď doslova kraloval v TC Modified. Protože oba soupeři odpadli během jízdy.

Tak poslední jízda mě posunula před Tondy Hráčka. Před sebou budu mít na startu finále Honzu Matyáše. A s tím jse si v této jízdě změřil síly. A je to jak za starých časů. Pěkně za sebou a čekat na chybu. Honza nyní přemýšlí, jak udělat auto více zatáčecí. TQ zde zajel Antonín Hudec. Milan Peška má najeto a tak tuto jízdu nejel.

Ve FreeStock TQ má Jan Čenohous. A zaslouženě. Dominika Matyášová zajela druhé místo a je to krásný výsledek. A kluci Handlovi – pěkně za sebou v týmu. Sbírají zkušenosti a každou jízdou jedou lépe.

""
Tribuna FreeStock

 

V kamionech je jasným favoritem na vítězství Radko Černohous junior. A Milan Peška nejel ani tuto kategorii. Asi se šel koupat a nebo občerstvovat.

TC Stock – Radko Černohous junior má TQ. Ale David Měšťan bude velmi silným soupeřem. A teoreticky do toho může promuvit i Vlastimil Švec.

TC Modified – i v poslední jízdě kvalifikace odstoupi poměrně brzy Pavel Martinec. Ale o nic nejde. Bednu má jistou. TQ zde zajel David Měšťan i když poslední kvalifikaci vyhrál Steve Field.

Nyní následuje 30 minut přestávka.

První finále F1 bylo pohodové. Na startu zaspal Milan Peška, ale pak jsem podlehl jeho tlaku a ke konci jízdy málem ohrozil vítěze Tondu Hudce. Oba TOP kolo pod 16 sekund a nájezd 22 kol. Já třetí s nájezdem 21 kol. Nicméně jednu chvíli po startu se vytvořil vláček a bylo to hodně zajímavé. Na další jízdu a nebo na poslední si dám na kokpit GoPro 5 Session.

FreeStock – Domininka Matyášová neměla na této jízdě AMB čip v modelu. Měnili celé šasi a AMB čip nebyl předělán. Jan Černohous po startu všem odjel a přijel si pro vítězství. Jakub Černý komentuje jízdu a hlídá pořadí. Kluci Handlovi jedou velmi těsné souboje.

TC Truck – Radko Černohous jr. nenehal nikoho na pochybách a s dostatečným náskokem zvítězil. Vypadalo to, že by jej mohl Milan Peška potrápit, ale pak Radko nabral druhý dech a nikdo neměl šanci. Jan Kupský jede na třetím místě na jistotu.

TC Stock – i zde Radko Černohous jr poujel lehce soupeřům. Ale už to nebylo tam markantní, jak v kamionech. Jako jediný stihl najet 26 kol. Druhý David Měšťan a třetí Vlastimil Švec najeli 25 kol. Ale i za nimi to bylo hodně vyrovnané.

TC Modified- tady mohou jet všichni v klidu. Bedna to jistí. V této jízdě pro změnu nedojel Steve Field. David Měšťan porazil Pavla Martince.

 

Druhé finále se radoval z vítězství Milan Peška v F1. Nadělil všem kolo a více. Sváťa Hájek byl překvapen mojí akcelerací ze zatáčky. Tonda Hráček si omylem trimem omezil výkon motoru a ze zatáčky mu to moc nejelo.

FreeStock – zde Dominika změnila model. Sice měla AMB čip, ale zhoršily se jízdní vlastnosti modelu a i Maxmilián a Sebastian Handlovi ji předjeli. Sebastian doje druhý Max třetí.

Kamion první v cíli: Radko Černohous junior. Tady se to asi na první pozici moc měnit nebude. A to se jedou 4 finálové jízdy. Dojezd byl stejný jak minuou jízdu: Černohous, Peška, Kupský a Kostka.

TC Stock – Radko Černohous jr. opět dominoval v této kategorii. Má i nejlepší čas na kolo David Měšťan velmi těsně za sebou udržel třetího Vlastika Švece. Již s větším odstupem dojel Zdeněk Zikmund.

TC Modified – David Měšťan za sebou neudržel Pavla Martince. Přitom to na začátku vypadalo na hladké vítězství. Ale všichni najeli 22 kol a bylo to hodně vyrovnané.

""
Kamera připravena na natočení finálové jízdy onboard

 

Začíná třetí kolo finálovek.

I s kamerou jsem dokázal zajet třetí místo. V posledním kole mě dojel a předjel Tonda Hudec. Dlouho jsem kroužil za panem Hájkem. A i za Milanem Peškou.

Dominika se vrátila na druhé místo za vedoucím Janem Černhousem. Dostala insrtukce k jízdě od otce a hned zajela dobrý výsledek.

Ve Stock je stále ve vedení Radko. Na třetím místě ale nyní dojel Petr Wittgruber. Tentokráte mu Vlastiil Švec podlehl.

Modified – opět všichni dokončili jízdu s vítězem Pavlem Martincem.

 

Výsledky závodu po 4té finálové jízdě:

F1

1 A Milan Peška 2 2:1, 3:1 [1:2, 4:2]
2 A Antonín Hudec 2 1:1, 4:1 [2:2, 3:2]
3 A Igor Vlahovic 6 2:3, 1:3 [3:3, 4:5]
4 A Svatopluk Hájek,,tátoš“ 7 4:3, 2:4 [1:5, 3:5]
5 A Antonín Hráček 8 4:4, 3:4 [1:6, 2:6]
6 A Jan Matyáš 9 1:4, 2:5 [4:6, 3:6]

 

FreeStock

1 A Jan Černohous 2 1:1, 4:1 [2:1, 3:1]
2 A Sebastian Handl 4 4:2, 2:2 [1:2, 3:3]
3 A Dominika Matyášová 6 3:2, 4:4 [2:4, 1:5]
4 A Maxmilian Handl 6 4:3, 2:3 [1:3, 3:4]
5 A Dominik Handl 9 1:4, 2:5 [3:5, 4:5]

 

TC Truck

1 A Radko Černohous jr. 2 2:1, 4:1 [1:1, 3:1]
2 A Milan Peška 4 3:2, 2:2 [1:2, 4:3]
3 A jan kupsky 5 4:2, 1:3 [2:3, 3:3]
4 A Karel Kostka 8 2:4, 3:4 [1:4, 4:4]

 

TC Stock

1 A Radko Černohous jr. 2 3:1, 1:1 [4:1, 2:1]
2 A David Měšťan 4 1:2, 3:2 [2:2, 4:3]
3 A Petr Wittgruber 5 4:2, 3:3 [1:4, 2:6]
4 A Vlastimil Švec 6 1:3, 2:3 [3:4, 4:6]
5 A Zdeněk Zikmund 8 4:4, 2:4 [1:5, 3:5]
6 A Daniel Holiš 10 4:5, 2:5 [1:6, 3:6]
7 A Rudolf Ševčík 14 1:7, 3:7 [2:7, 4:7]
8 A Radko Černohous 16 1:8, 3:8 [2:8, 4:8]

 

TC Modified

1 A Pavel Martinec 2 2:1, 3:1 [4:1, 1:2]
2 A David Měšťan 3 1:1, 2:2 [4:2, 3:2]
3 A Steve Field 6 2:3, 3:3 [4:3, 1:3]

 

Jakub nyní zprauje výsledky a bude vyhlášení. Večer potom bude krátké video ze závodu.