2. závod MJS Cup

Igor Vlahovič


Pěkné počasí, nacukrovaná dráha, drobné občerstvení a pohoda – to byl druhý závod MJS Cupu, který se jel v Brně Bosonohy.

Marek Sova ve spolupráci s RC klubem Brno připravil adreál a ten přivítal v podstatě stejnou sestavu jezdců, jako na minulém závodě.

Účast opět menší, ale za to pohodová atmosféra, 3 kvalifikace a 4 finálové jízdy. Takže kdo jel více jak jednu kategorii, zajezdil si až až.

Každá kategorie měla své favority.

 

F1 EFRA

Formule 1 na gumových pneumatikách. Lukáš Hoch nedal nikomu šanci. Dobře naladil svůj monopost. Ale nutno podotknout, že po kvalifikacích bylo 5 jezdců v jednom kole. Takže důstojnými soupeři Lukášovi byli Tomáš Sova, Svetlin Douhlevski, Marek Sova či Martin Janíček.

Na stupně vítězů bylo hned několik adeptů. Ale Lukáš Hoch a Tomáš Sova na tom byli ve fináe vždy o něco lépe. A tak pořadí na stupních vítězů bylo:

1. Lukáš Hoch
2. Tomáš Sova
3. Svetlin Douhlevski

 

GT

Daniel Urban ze skupiny 7. pilotů zajel nejlépe a nejpřesněji. Model se zadním pohonem a mechovými pneumatikami je potřeba také dobře nastavit a pak i dobře řídit. Domácí Jiří Groch se ho snažil držet, ale TQ získal Daniel. Tuto kategorii si vybral i Milan Peška.První tři z kvalifikací byli velmi dobří piloti a v soubojích zajížděli stejné výsledky. I zde startoval Milan Peška, který na závod přijel ze Zlína. Jiří Groch se staral kromě modelu o svoji vnučku a člověk by nevěřil, kolik legrace se dá užít a jak lidi pobavit.

1. Daniel Urban
2. Jiří Groch
3. Jaromír Sattler

 

F1 Open

Aneb, co uřídíte to uřídíte. Zde pouze 5 jezdců. Zde od začátku kraloval Tomáš Sova. Miroslav Meloun opět hýřil skvělou náladou a na konci závodu nám pustil i dechovku ze své repro soustavy. Aleš Matášek dojel až z Čech na tento závod. A vybojoval krásné třetí místo. Držel krok se soupeři.

1. Tomáš Sova
2. Miroslav Meloun
3. Aleš Matášek

 

TC elektro

Zde v kvalifikacích dal jasně najevo David Měšťan, že umí řídit raketu na kolečkách. Sice jednou leštil střechu svého model po hladkém asfaltu, ale jinak jel velmi dobře a to i ve finále. Kolega Jakub Dalecký se ho snažil držet. Šlo mu to, ale David byl od začátku o něco lepší. Jirka Svoboda měl potíže s modelem, ale na finále se podařilo jakš takš vše doladit. I když byly mezi jezdci (nebo spíše modely) velké rychlostí rozdíly, jelo se ohleduplně a ke kolizím docházelo sporadicky. Kluci Jakub Dalecký a David Měšťan si jeli svoji ligu. Já si krásně zazávodil s Markem Sovou. Pomalejší jezdci Jiří Svoboda a David Káňa jeli velni ohleduplně.

1. David Měšťan
2. Jakub Dalecký
3, Igor Vlahovič

 

Na závod se přijel podívat i Pavel Magda na svém elektrokole.

Vyhlášení výsledklů bylo zakončeno tombolou, kde se 4 účastníci radovali z pořádné porce melouna.

Více napoví fotogalerie a krátké video.