HIT 141 online

Igor Vlahovič


A máme před sebou 141. HIT pořádáný RC kluby Zlín a Val. Meziříčí. Dnes by měl na závod dorazit i Martin Kořínek a i další piloti, kteří tu již dlouhou dobu nebyli.

Proto jsem po ránu ihned pozdravil Zdeňka Beneše z Rebels Race Teamu. Objevil se ve dveřích Oliver Havránek, který zase bude testovat své soupeře v kategoriích Stock a Modified.

Jinak účast dnes nižší jak naposledy. Online výsledky sledujte v průběhu dne zde:

"" Formule 1
"" Truck
"" 1:12
"" Lemans
"" TC Stock
"" TC Modified

Do 7:20 byl volný trénink, nyní již probíhá po skupinách.

V tuto dobu již probíhá prezentace, kterou dělá Petr Novotný a Karel Martinec.

Uvidíme, jak to bude dnes s občerstvením. Mělo by být již dole v příchodové hale.

Zkusím dnes udělat krátký Live vstup přes FB a pak i krátký pohled na finále.

První živý vstup bude probíhat po 9. hodině, kdy bude probíhat rozprava před závodem. Bohužel, přenos musí být „na stojáka“. FB neumožňuje mít telefon na šířku.

A koho to nevidím. Jirka Janoušek přijel na tento závod, tak jak Aleš Pelikán.

V TC Modified se dnes sešla slušná konkurence. Pěkně se tam povozím, budu zkušeně pouštět. A možná si najdu soupeře v podobě Steva Fielda.

""
Horní plato na mém podvozku nové

 

Konečně jsem se dnes dokopal k výměně horního plata na mém šasi. Přec jen bylo provizorně slepeno a v Modified to není úplně ideální.

Dnešní závod by měl skončil kolem 17. hodiny. Startovní čísla se na kvalifikace nelepí, pravděpodobně až na finálové jízdy.

Miroslav Křížek je jeden z mála, který ještě jede na klasickou frekvenci 40mhz. Dnes to je již skoro rarita.

""
GoPro HERO 5 Session připravena na onboard záběry z dráhy

 

Pokusím se v tréninku natočit profil dráhy. Respektive projedu se s kamerou na přídi a uvidím, co se podaří natočit. V rychlé kategorii hlavně nesmím potkat soupeře. Na jízdu jdu před 9. hodinou a pak již bude rozprava, která bude streamována na FB, na mém profilu.

A takto vypadá dráha z pohledu pilota sedícího v RC modelu. Kamera GoPro šla na příď, aby bylo těžiště níže. A podařilo se natočit poměrně slušné záběry.

""
Rozprava na HITu 141

 

Rozpravu máme za sebou. Informace podány a jdeme závodit.

Aby byly v TC Modified 3 kvalifikační skupiny, to už zde dlouho nebylo. Ale také konkurence se sešla na úrovni. Bude se na co dívat.

Mělo dojít ke změně obutí pro kategorii TC Stock, ale nakonec se zůstane u pneu Hudy.

""
Kamera na ráně? Ano, ale záběry mohou být zajímavé

 

Kameru dám na první kvalifkaci, kdy nepojedu naplno a budu uhýbat. A pokusím se natočit řítící se modely po cílové rovince.

A zde je záznam ze streamu na FB, který proběhl na rozpravě: ZDE

Poslední skupina TC Stock je plná zvučných jmen. Oliver Havránek a Karel Kratochvíl odjeli soupeřům. Ale i tak bude A finále hodně vyrovnané. Každopádně do vedení se nakonec dostal Aleš Pelikán.

Já jsem dal na první kvaifikaci kameru na záď modelu. A celá jízda proběhla bez potíží. Musel jsem jet pomaleji, abych natočil soupeře Miru Křížka a Vildu Augustýnka. Těžiště bylo sice dole, ale při plném výkonu táhl zadek do stran. Zde je krátká ukázka záznamu:

 

Po prvním kole kvalifikací jsou v čele kategorií:

F1: Lukáš Hoch
TC Truck: Radko Černohous jun.
Le Mans: Roman Krejčí
TC Stock: Aleš Pelikán
TC Modified: Matěj Šulc

Oliver Havránek jede dvě kategorie a jeho otec – mechanik mu pořád ladí oba podvozky. Mladý jezdec má od obou rodičů velikou podporu. A také tomu odpovídají výsledky.

Za časomírou je dnes více Karel Martinec. Snaží se i hlídat styl jízdy a jízdu komentovat.

Radek Šimurda je na technické kontrole, ale kategorii Stock si rozhodně nenechá ujít. Na technické mu to jde skvěle, na dráze „teprve“ sbírá zkušenosti :-).

Nyní jsem ani nevím jak jel dobrý výsledek. 2 sekundy za Stevem Fieldem. Ten mi na začátku jízdy ujížděl. Ale já jsem jel pomaleji a přesněji zatáčky a zřejmě se to vyplatilo. Ve finále to bude zajímavý soupeř. Dalším pak bude Jakub Dalecký, který bude startovat za mnou.

Výsledek kvalifkací a TQ pozice:

F1: Lukáš Hoch
TC Truck: Radko Černohous jun.
GT: Roman Krejčí
TC Stock: Karel Kratochvíl
TC Modified: Oliver Havránek

Nyní následuje 15. minutová přestávka a začínají finálové jízdy.

Ve finálových jízdách není nouze o napínavé okamžiky. Asi nejtěsnější souboj byl v F1 finále A, kde ve stejném čase dojeli ŠImon Horák a Jan Matros.

Zajímavá situace nastala v Le Mans, kde z 5ti modelů do cíle dojeli pouhé dva, a to model Romana Krejčího a Ladislava Holáska.

Do starého železa ještě nepatřím. Najel jsem 20 kol v B finále. A nechal za sebou Jakuba Daleckého. V A finále udělal chybu Oliver Havránek, dostal se na třetí pozici. A zatímco vedl Kuba Šimurda před Matějem Šulcem, Oli za to tahal jak o život a nakonec po chybě Matěje i Kuby obhájil první místo. A zde je záznam naší finálové jízdy z mého pohledu.

 

Mohu létat s Hawkem nad dráhou, protože není slyšet a není pomalu vidět. Mohu tak pozorovat finálové jízdy shora a je to zajímavý pocit sledovat vše v pohybu.

Druhé kolo finálových jízd je z námi. Jízdy komnetují Karel Martinec a Kuba Černý. Dohlíží zároveň na jízdu a to společně s Petrem Novotným. Ten dnes dokonce závodí a jede kategorii F1.

Milan Peška se dnes spokojil s finálem B v F1 a soupeří s Kubou Černým.

V TC Truck se i podruhé dojelo na prvních pozicích beze změny – tedy Černohous Radko junior, Zádrapa Jan a Peška Milan.

V Le Mans nyní opět dojely pouze 3 modely v čele s Romanem Krejčím.

V TC Stock si C finále pojistil Petr Ondrušek. V B finále je to hodně vyrovnané mezi Danielem Holišem a Luďkem Maléřem. A finále nemá jistého vítěze. Kdo to bude? Aleš Pelikán, Karel Kratochvíl?

V TC Modified jsem nyní zajel horší výsledek. Respektive se zlepšil Jakub Dalecký. Naopak jsem za sebou nechal a ani nevím jak, Steva Fielda. A finále bylo opět napínavé a hodně o chybách a někdy i o pouštění jezdci o kolo zpět. Na to doplatil Oliver, kterého obtížným způsobem pustil Roman Kořínek. Ale ihned po jízdě se přišel omluvit. Na prvních místech je to tak vyrovnané, že každá maličkost dělá divy.

A jak to celé postupně dopadlo?

 

F1
1. Lukáš Hoch
2. Ladislav Holásek
3. Šimon Horák

 

TC Truck

1. Radko Černohous jun.
2. Jan Zádrapa
3. Milan Peška

 

Le Mans

1. Roman Krejčí
2. Ladislav Holásek
3. Ivo Kavánek

 

TC Stock

1. Karel Kratochvíl
2. Aleš Pelikán
3. Oliver Havránek

 

TC Modified

1. Oliver Havránek
2. Kuba Šimurda
3. Matěj Šulc

 

Jdeme vyhlašovat vítěze.

 

A zde je krátký video pohled na závodní den.