HIT 140 online

Igor Vlahovič


Dnes jsem opět v Holešově, kde se koná 140. HIT. Dráha již plně připravená, ladí se poslední detaily pro zázemí. Brzy ráno samozřejmě volný trénink, později řízený po kategoriích.

Online výsledky můžete sledovat zde:

"" Formule 1
"" Truck
"" Lemans
"" TC Stock
"" TC Modified
"" 1:12

 

Zda se pojede i kategorie 1/12 se uvidí. Záleží na počtu přihlášených.

Já dnes jedu zase kategorii TC Modified. Minule v Jedovnici příjemné svezení s docela slušným výsledkem – pravda konkurence byla na mojí úrovni :-). Dnes jsou tu kluci Kratochvílovi plus další super jezdci,  a tak to B finále jistí zcela jistě.

Dnes se některých jezdců optám, jak se jim líbí na HITu. Budu se ptát v průběhu dne.

Za časomírou Petr Novotný a pomáhat mu bude Karel Martinec.

Jinak motory pro kategorii TC Stock přiveze Ivo Gombík z RC klubu Team Rebels. Celá sada motorů se tak stěhuje mezi seriály HIT a Rebels Race.

Na závod zavítal tátoš Hájek a jeho zrovna se optám, jak se mu zde líbí. Protože zde byl i minule a jede kategorii F1.

Teď už je trénink po kategoriích a skupinách.

""
Petr Rovný jede kategorii TC Stock

 

Já jsem se prolétl nad dráhou v hale s micro závodní koprérkou Vantac BabyHawk. Není slyšet, není skoro vidět. A dokonce jsem s ním natočil video pro test tohoto drobka.

Zkusil jsem si profil tratě. Dobrá je, plynulá. jen moje jízda není plynulá. Pořád mám styl stock a žádná brzda. Rychlost modelu stejná se soupeři, ale tím to končí. Musím se učit do zatáček brzdit. Ale jinak pěkné svezení. Dokonce jsem si jednu chvíl myslel, že stíhám Martina Bábovského st.. Ale jen chvíli.

Dnes je v hale podstatně méně lidí. Je to dáno závody v Bohumíně a i jinde.

Lukáš Hoch jezdí na závody společně se Svetlinem Douhlevskim. A spolu i závodí v kategorii F1. Lukáš Hoch je dnes horkým favoritem na vítěze.

Roman Krejčí by mohl kralovat v kategorii GT. Ovšem uvidíme co ukáže až průběh závodu.

Budím zde docela pozornost s koptérkou, se kterou si zde dnes poletuji. Kolegové závodníci si nasadí FPV brýle a já jim ukazuji, jak to vypadá z vlastního pohledu.

V 9 hodin bude rozprava a pak začne závod. Díky menšímu počtu lidí budeme končit dříve.

""
Rozprava

 

Máme po rozpravě, kde Petr Novotný řekl vše důležité a my můžeme začít závodit. Konec závodu je naplánován po 16. hodině.

Dnes se bude více dohlížet na čistotu jízdy. Rostislav Zapletal také pomůže. Ale hlavní je jízda a přístup samotných jezdců.

F1 je jedna skupina. A jak se dalo očekávat, v čele jsou Lukáš Hoch a Svetlin Douhlevski. Na startu nechybí Leoš Bulva z RC klubu Svitavy (také se ho zajdu optat, jak se mu zde líbí) a také kluci z Ostravy.

TC Truck a opět jedna skupina. Dnes chybí matador Milan Peška, který dokáže své soupeře potrápit. Ale nechybí Radko Černohous junior, který minule zvítězil. Jura Hrabec se zalekl, že mu nepočítá AMB, ale přihlásil se do závodu jinak a tak jej to zaznamenalo jinak.

Jak se dalo očekávat, Roman Krejčí ovládne Le Mans kategorii.

V TC Stock se dnes objevil i Jiří Svoboda z Team Rebels. Je tu společně s Ivo Gombíkem. Karel Kratochvíl a Ludvík Kurečka v čele a jedině oni dva najeli 20 kol. Na startu nechybí Radek ŠImurda, který je dnes opět na technické kontrole. A také Markéta Vítámvásová. Její bratr jede TC modified.

TC Modified – tady hodně zaostávám za soupeři. Důležité je nikoho neohrozit a nebrzdit. Nájezd zde nejlepší je 21 kol, což oproti Stock není až takový rozdíl. Ale Kuba Šimurda dokáže dát 22 kol. Martinovi Kratochvílovi nefungovalo auto dle jeho představ.

Tak po první kole jsem se optal několika jezdců, jak se jim líbí na HITu a jak se jim podařilo naladit model. Zde je záznam:

Ve druhém kole kvalifkací se nic zvláštního neudálo. Žádné časové prodlevy, čistá jízda a pohodové závodní prostředí. Na předních příčkách se drží elita. Za zmínku stojí Karel Krarochvíl, který v TC Modified po desetinkách stahoval vedoucího Kubu Šimurdu, až zvítězil.

Daniel Hons se zařadil za vedoucího pilota Radka Černohouse juniora v TC Truck. Daniel za sebou nechal i tak ostříleného závodníka, kterým určitě je Jura Hrabec.

Za Romana Krejčího se dostal Jiří Vaněk. Ladislav Holásek přišel o druhou celkovou pozici.

Luděk Maléř se objevil na tomto závodě a ihned má jisté finále A. Má stejný nájezd jako kluci Kratochvílovi a Ludva Kurečka.

Já jsem nyní zjistil, že když za to moc netahám, dokáži se chvíli držet i Ivo Gombíka. Ale jen chvíli. Každopádně jsem se dobře svezl.

Začalo nám třetí kolo kvalifikací a je čas na oběd.

Karel Kratochvíl jede v Modified plynule a jeho jízda je podobná Stock. Zato Kuba Šimurda jede styl plyn brzda a jeho styl je agresivní. Pavel Martinec se pěkně svezl s Ivo Gombíkem – stejné časy , hodně podobné výsledky.

A kdo tedy má TQ pro finálovou skupinu A?

F1 – Lukáš Hoch. A ani se nedalo nic čekat jiného. Jako jediný najel 19 kol.

TC Truck – Radko Černohous junnior. I zde to není žádné překvapení. Ovšem Daniel Hons, Ivo Kavánek a Jiří Hrabec – to bude asi velký souboj.

Le Mans – Roman Krejčí. I zde je to stálice v této kategorii a v podstatě její promotér. Je to prostě mistr zadokolek.

TC Stock – Karel Kratochvíl, aneb nestárnoucí 40+ pan jezdec. Nechal za sebou, byť velmi těsně, mladíky Ludvu Kurečku, syna Martina a mnohé další.

TC Modified – ani zde Karel nezaspal a ukázal mladým jedzcům záda. Jeho vytříbený jezdecký styl se mi velice líbí. Kuba Šimurda bude startovat za ním. B finále bude obhajovat Pavel Martinec. Já startuji před Kubou Zapletalem. Jemu se vždy v poslední minutě zastaví model (asi na přehřátou elektroniku).

""
TQ F1 Lukáš Hoch

 

Sváťa Hájek dnes dle jeho slov přestal závodit a hned se mu jede lépe. Navíc je dnes v A finále, což ještě nebyl.

Neuvěřitelný soboje mezi Danielem Honsem a Jurou Hrabcem. Jura byl lepší, ale o setinky.

V Le Mans je pole hodně roztrhané. V čele Roman Krejčí, pak Jiří Vaněk a pak až dlouho za ním Ivo Kavánek.

Petr Rovný dnes naladil a užívá si A finále.

Kluci z RC klubu Zlín se dnes více snaží a hlídají čistotu jízdy ve finále. A komentují jízdu.

V TC Stock v C finále kraloval Radko Černohous junior. V B finále Jakub Zapletal. A v A finále se odehrál velmi těsný souboj mezi Ludvíkem Kurečkou (2) a Martinem Kratochvílem (3).

V naší kategorii jsem opět neskončil poslední. Protože se Kubovi Zapletalovi opět zastavil model v poslední minutě. Chvíli jsem byl i před Martinem Kratochvílem, než se napil živé vody a jel jak o závod. V A finále bylo velké překvapení v podání Karla Kratochvíla, který skončil až třetí. Udělal drobné chybky a na mladé jezdce Šimurdu a Lebánka nyní neměl.

Radek Šimurda ve finále TC Stock C postrašil Martinu Vítámvásovou, když se svým modelem potkal pokličku a pak i mantinel. Zavítal k ní pod stolek. A protože Radek závodí, Petr Novotný za něj vzal místo na technické kontrole. Za časomírou tedy Karel Martinec. Radek nadále trápí mantinely, ale další depo nenavštívil. Celkově C finále je zajímavé a pestré na okamžiky.

B finále již v 10ti autech a zde už se bylo na co dívat. A Karel Martinec opravdu hlídá jízdu a komentuje. Ano, co se slíbilo před závodem, to se dodržuje. Jízda se hlídá, ale nasazovači spí.

Po chybě Ludvíka Kurečky se za vedoucího Karla Kratochvíla dostal syn Martin. Markéta trpěla v depu i na dráze.

Martin Kratochvíl tlačil na vedoucího Ivo Gombíka a dokázal jej porazit. Po problémech s modelem nyní jede jinou ligu. Karel Kratochvíl neobhájil ani podruhé první místo před Kubou Šimurdou.

A zde jsou výsledky závodu v jednotlivých kategoriích:

 

F1

1. Lukáš Hoch
2. Ladislav Holásek
3. Pavel Červenka

 

TC Truck

1. Radko Černohous junior
2. Jiří Hrabec
3. Daniel Hons

 

Le Mans

1. Roman Krejčí
2. Jiří Vaněk
3. Libor Holub

 

TC Stock

Finále C: Radko Černohous

Finále B: Jakub Zapletal

Finále A

1. Karel Kratochvíl
2. Martin Kratochvíl
3. Ludvík Kurečka

 

TC Modified

Finále B: Martin Kratochvíl

Finále A

1. Kuba Šimurda
2. Karel Kratochvíl
3. Ladislav Lebánek

 

Já jsem si dnes dobře zajezdil. Pohodový závod, který měl velmi dobrou úroveň. Jdeme vyhlásit výsledky.