Winter Race Morava online

Igor Vlahovič


Druhý závod Winter Race Morava jsem z rodinných důvodů nemojl, ale třetí závod už jsem si nenechal ujít. Náledí na silnici zpomalilo moji jízdu k hale do Jedovnic. Ale už jsem tady a žhavím klávesnici a taky můj Xray T4 2016.

Online výsledky poběží po celý den zde:

"" WORLD GT
"" TC HOBBY
"" TC STOCK 17.5
"" FORMULE 1
"" TC TRUCK
"" TC MODIFIED

 

Za časomírou Pavel Magda, o bufet se stará Jaroslav Kopecký.

Dráha dnes hodně technicky postavená. Zajímavá trať, kde budu krotit svoji 4.5ku motor s ultra lehkým převodem. Dnes tu nejsou králové kategorie Modified Kratochvílovi  tak se strhne boj mezi Stevem Fieldem, mnou a Jakubem Daleckým.

Celkově je dnes účast nižší. Vypadá to, že budeme i dříve doma. Ale i méně lidí neznamená, že závod nebude mít náboj a úroveň. Jde především o pohodu a poježdění.

Jsou tu kluci ze Svitav a slyšet je je dost. Vládne u nich dobrá nálada a velkým bavičem je opět Leoš Bulva.

Dráhu jsem si projel a je dobře postavená. Jen po dojezdu hoří regulátor i motor. No doufám, že dnes něco nezahoří. Blíží se rozprava.

""
Rozprava

 

Na rozpravě Pavel Magda sdělil vše podstatné a bez zdržování jdeme závodit.

Natáčím dnes DJI Spark dění na závodě a pak udělám krátký sestřih. Zároveň je to i test kvality videa a stability na P-OPTI zde v hale.

Tři jezdci v GT jsou o kolo před soupeři. Jede jim to skvěle a že jen na prvním místě Martin Zvára ml. není nic nového. Stíhají ho kolegové ze stáje RC klub Svitavy Tomáš Kembitzký a Miroslav Jurenka. GT je dnes asi nepočetnější kategorie.

V Hobby je to pohodovka v čele s Danielem Honsem, který za sebou nechal zkušeného matadora Pavla Magdu, který si dnes zazávodí. Jiří Svobod je nováčkem a teprve se učí na závodě. A je potřeba mu poradit. Ale každý nějak začínal.

Když jsem vytáhl mini drona DJI Spark a chystal ho na let, ihned vzbudil pozornost. A to i u tátoše Sváti Hájka. Ale jak je o malé, pořád to nadělá hluku dost.

Ve Stock kategorii to vypadá na pódiové vystoupení Markéty Vítámváskové, která je tu dnes z rodiny zcela sama. Zatím ale v čele celkového pořadí Erik Margony právě před Markétou. Petr Rovný by rád zaútočil na příčku na bedně a dnes by to mohl dokázat. Ale to by před ním nesměl být David Měšťan.

Lukáš Hoch v F1 bude horkým aspirantem na první místo. Svetlin Douhlevsku zatím musí doladit svůj monopost, aby dokázal ujet Mark Sovovi /dnes jede jen F1/ a Martinovi Havlíčkovi. F1 je také slušně obsazená.

""
Steve Field

 

Trucky jsou také málo obsazené. Ale Radko Černohous ml nechává soupeře za sebou. A není se čemu divit. Už na HITu jel výborně a jeho zelený kamión nelze na trati přehlédnout. Milan Cendelín se snad na něj dotáhne, ale…

V Modified jedeme pouze 4 jezdci. Jakub Dalecký dobře naladil a v pohodě odjel mně i Stevovi. S ním budu dnes soupeřit o druhé místo na bedně. Jede s námi i Vilém Augustýnek. Ale je výrazně pomalejší, ale naprosto v pohodě uhýbá. Mně trochu ustřeluje zadek na jednu stranu.

""
Foto ze Sparka shora

 

Kategorie 1/12 se nenasazuje a jede jen pro zábavu. Pouze dva jezdci a to z RC klubu Svitavy.

Odstartovalo druhé kolo kvalifikací. V GT se nedařilo Martinovi Zvárovi a tak jeho místo zaujal Tomáš Kembitzký. A hodně přidal Dušan Bayer, který najel 21 okruhů. Zřejmě dobře naladil.

Hobby kategorie jede naprosto na pohodu. Je tam jeden junior, pak pohodový matador a pak opět začátečníci a nebo mírně pokročilí. Ale junior Daniel Hons jede skvěle.

POZOR !!! z kvalifikací se počítá jeden nejleší nájezd. Takže je potřeba jet naplno v každé jízdě.

Stock – vpředu se ocitl David Měšťan hned za vedoucím Erikem Margonym. Ten jednu dbu jezdil i Modified. Ve finále se dá očekávat souboj mezi těmi to piloty včetně Markéty. A další věcí je, že všichni pojedou finále A. Protože je 11 modelů na startu. Takže se bude na co dívat a uvidíme, jak pomalejší uvolní cestu těm rychlejším. I když zde nejsou až na jednoho jezce nijak propastné rozdíly.

David Douhlevski nedělá otci ostudu a vítězí v první kvalifikační skupině. Nahoru jde i v této kategorii Dušan Bayer. Ale velkým soupeřem mu bude Martin Havlíček.

""
Petr Rovný v depu

 

V prvním kole se příliš nedařilo Danielu Honsovi, se kterým je vždy na tribuně otec a udává mu cenné rady.

V Modified nám odjíždí Jakub Dalecký, který má hodně dobře naladěno. Steve Field přestává stíhat mě. A Vilda nestíhá nikoho z nás. On přechod z TC Truck a ihned jízda z rychlejším autem. Ve finále to vypadá na ONE MAN SHOW, kdy si každý pojede svoje.

V 1/12 jede jen Radek Procházka a Martin Zvára ml. Dnes to berou jako trénink.

A máme před sebou poslední kolo kvalifikací. Poslední možnost zajet lepší výsledek, který vás může posunout vpřed startovním polem.

V GT soupeřili jezdci z první skupiny, kdo se dostane do A finále a kdo ne. A tím šťastným Michal Andrlík.

Ale i v Hobby teď jedou jezdci na druhém, třetím a čtvrtém místě v jedné sekundě. Pavel Magda, Pavel Pernica a Jiří Musil. To jsou oni. Daniel Hons si jede svoje.

""
Tribuna kategorie Hobby

 

Je jasné, že v TC Stock bude na TQ pozici Erik Margony. Ovšem finále bude hodně zajímavé. Především za Erikem to bude vařit. Hodně adeptů na bednu.

 

A zde jsou TQ pozice v jednotlivých kategoriích:

 

World GT: Martin Zvára ml.

Hobby: Daniel Hons

TC Stock: Erik Margony

F1: Lukáš Hoch

TC Truck: Daniel Hons

TC Modified: Igor Vlahovič (poslední jízda byla tak nějak zázrak nebo co)

1/12: Martin Zvára

 

13:20 začínají finálové jízdy. Zde zatím máte krátké video natočené dronem DJI Spark.

 

Tak nakonec Michal Andrlík zahajuje finále B. Utkal se se Sašou Žvakem, ale toho pak postihla technická závada a Michal si mohl v klidu dokroužit po první vítězství. V A finále to bylo docela drsné. Dušan Bayer se hned po startu nevešel do zatáčky a pak se snažil probojovat polem zpět. A Pavel Magda muse jezdce krotit. Z mého depa jsem slyšel občas crash do mantinelu. Někdo si to i lehce zkrátil dle komentáře Pavla u časomíry. Martn Zvára v klidu první.

Napínavé finále TC Stock, kdy by 11 modelů na trati. Narozdíl od GT zde se jelo poměrně čistě. Jezdci o kolo zpět pouštěli. A v posledním kole se pokusil Martna předjet Davida. Ale měli kontakt. Martina počkala a pak se pokračovalo pár metrů do cíle. Erik samozřejmě zvítězil.

Sváťa Hájek si vyjel druhé místo v B finále F1 a před první jízdou byl krajně nervózní. Až si musel dát sladkou palačinku se šlehačkou. Prý na obalení nervů. No moc to nepomohlo. Dojel až 4tý. V A finále si spravil chuť Dušan Bayer, který dojel třetí. Za piloty Lukášem Hochem a Svetlinem Douhlevskim.

Radko Černohous ml. s náskokem kola před Danielem Honsem a třetím Milanem Cendelínem.

Já jsem nastoupil se vší vervou, že kluky potrápím. A dařilo se. Do prvního kontaktu s pokličkou. Auto letí mimo dráhu Nasazovač nasazuje, kontakt s Vildou Augustýnkem a opět nehoda (moje chyba). A pak už kroužím, neb své soky nemohu dostihnout. Jakub Daecký vítězí před Stevem.

1/12 si jízdu užívá Martin Zvára ml. Ale vítězí mistr Procházka. Je to ža k nevíře. Ale kluci se baví.

Druhé kolo započalo.

V GT s krásně zazávodil Michal Andrlík a Saša Žvak. Do doby, než postihla Michala technická závada. A finále: je to neuvěřitelné. Ale Miroslav Jurenka zvítězil velmi těsně nad Martinem Zvárou ml. A rozhodovaly setinky. Krásná jízda.

Tak jsem zkontroloval dosedání pneumatik n rovnou podložku a zjistil nedostatky. Jsou odstraněny. Teď by to mělo jet tak, jak očekávám.

Hobby – Daniel Hons je nedostižitelný, ale Pavel Magda nyní dojel druhý před Pavlem Pernicou a nic není jasné na druhé a třetí pozici.

Ve Stocku potvrdil druhou jízdou Erik Margony své kvality. Martina Vítámvásová dojela druhá. Petr Rovný seděl v depu a opravoval svůj podvozek Serpent.

""
Michal Andrlík – Sašo, tam se to stalo

 

Sváťa Hájek si dal před druhou jízdou buchtu. Aby se dobře připravil. Ale hlavně měl odlepená kola na zadní nápravě a proto minule skončil až čtvrtý. Aaaaa vyhrál. Kola držely, nervy držely. Sláva tátošovi. Lukáš Hoch nejen celkově zvítězil, ale dokázal najet 20 kol, což je o 2 kola více jak druhý nejlepší.

Finále Modified – auto poslouchalo a s Jakubem jsme si nedali ani centimetr. Steve zůstal daleko za námi.

1 2 Jakub DALECKÝ 20 5:02.526 14.316 15.211
2 1 Igor VLAHOVIC 20 5:02.772 14.593 15.242

 

V GT kategorii se bude rozhodovat o vítězi. V dalších kategoriích je již jasno. A zde jsou výsledky:

 

GT

1. Martin Zvára
2. Miroslav Jurenka
3. Tomáš Kembitzký

 

Hobby

1. Daniel Hons
2. Pavel Pernica
3. Pavel Magda

 

Stock

1. Erik Margony
2. Markéta Vítámvásová
3. David Měšťan

 

F1

1. Lukáš Hoch
2. Svetlin Douhlevski
3. Dušan Bayer

 

Modified

1. Jakub Dalecký
2. Igor Vlahovič
3. Steve Field

 

1/12

1. Radek Procházka
2. Martin Zvára