Xray T4 2016 připraven na zimní sezónu

Igor Vlahovič


Když jsem začal v létět jezdit s tímto podvozkem kategorii TC Stock, zjistil jsem, že ač jsem starší, ještě jsem to řízení podvozku nezapomněl. První závod jsem byl překvapen, když jsem zvolil vhodné, byť starší obutí a že jsem držel krok se špičkou této kategorie. Ale převod 4.0 na motor LRP X20 17.5 se mi moc nezdál.

A to se potvrdilo na dalším závodě, kde jsem neměl aktivní chlazení a motor jsem přehřál. Regulátor jej odstavil na teplotu, ale obávám se, že jsem přehřál magnety a motor je tak jedině na hobby jízdu u Globusu. Závodit se s ním už dát moc nebude. Respektive ano, ale budu v nevýhodě.

Což o to, to by ani tak nevadilo. Je mi jedno, jestli pojedu finále A, B nebo C. Ale jelikož mám zájem jezdit tuto zimu závody v Holešově (HIT) a v Jedovnicích (Winter Race Morava), současné vybavení pro TC Stock je mi v podstatě k ničemu. Tedy na WRM se s tím svezu, ale na HITu jsou již předepsány nové komponenty včetně pneu. Jak dlouho se to pojede nevím a investovat se mi do toho nechce.

Chci auto, co budu mít osazeno pořád stejnou elektronikou a ať přijedu kamkoliv, prostě dám auto na koberec a jedu.

Takže mi z toho logicky vyšla nejlépe kategorie TC Modified. Zjistil jsem, že na asfaltu to uřídím, protože mám rozum a cit. Podvozek tu zátěž vydrží, neb je dobře konstruován. Zde je vše volné na těchto seriálech a co uřídím, to si tam prostě dám.

Navíc špička pole mě nezajímá, chci jezdit pro zábavu a aby auto bylo po závodě pokud možno celé. Proto zde stačí mít i starší akumulátory.

 

Proto jsem se rozhodl, že budu jezdit kategorii TC Modified a připravil jsem podvozek Xray T4 2016 takto:

Motor: LRP X20 4.5T časování do mínusu

Převod koncový: 10.1

Akumulátor: LiPo 2S KS Racing 7500 mAh 75C/150C

Regulátor: LRP Flow se Stock programem a nastavení Zero Boost

Servo: digitální Futaba (přesné označení teď nevím)

Pneu: prozatím Hot Race 30

 

Podvozek je nastaven na koberec, jezdil jsem toto nastavení i na asfaltu a vyhovovalo mně. Takže maximálně oslovím kolegy, co budou jezdit tuto kategorii, aby mi zkontrolovali nastavení šasi a tím to skončí.

Určitě si najdu své soupeře, se kterými si férově zazávodím a nemusím řešit, co tam mohu mít a co ne a zbytečně do toho cpát další peníze. To už jsem praktikoval a nehodlám to opakovat.