MJS Cup 1.10.2017 krátká reportáž

Igor Vlahovič


Dnes jsem jednak zkusil řídit dva modely přes FPV brýle a pak závodil v kategorii TC 4WD 1/10.

Prvně tedy přišl na řadu test FPV sestavy, kterou jsem nainstaloval prvně na moji karoserii Mazda 6 a na šasi Xray T4 2017 jsem kroužil po dráze Brno Bosonohy. Samozřejmě jsem omezil výkon motoru a jel s rozumem. Jel jsem pomalu, ale přes brýle to vypadalo hodně rychle.

Pak přišla na řadu Formule 1. Tu mi zapůjčil Miloš Pokorný. A zatímco na 4WD modelu jsem měl kabely dále od FPV vysílače a obraz měl méně rušení, na F1 nebyl prostor a tak jsem se potýkal s rušením obrazu. Ale stále se dalo jet.

Zde je záznam přímo z brýlí z obou jízd a vždy je zachyceno jedno kolo.

 

Jinak se jely opět kategorie F1 Efra, F1 Open, GT a TC 4WD.

Účast byla opět menší, ale to neubralo na atraktivitě závodu.

 

TC 4WD

Zde se do závodu zapojili Jakub Dalecký a Stewe Field. A od začátku to vypadalo na těsné souboje mezi mnou a Stewem. Jakub Dalecký se snažil zkrotit svůj motor 4.5. Ale příliš se mu nedařilo a měl svá oblíbená místa, kde si zopakoval havárii. Stewe měl také problémy se svým šasi Schumacher MI6. V kvalifikacích se dostal za mne a já z pozice TQ obhajoval svůji výsostnou pozici. A 4x se mi to podařilo. Stewe měl problémy a proto ho přeskočil i Jakub Dalecký, kerý skončil druhý. Jinak v závodě byl i nováček, který po naladění modelu jezdil, pouštěl a získával prvná zkušenosti.

 

GT

Roman Krejčí přijel zdaleka a nenechal nikoho na pochybách, že jeho Corally jede skvěle. Finále byly Romana a stal se janým vítězem. Jiří Groch svoi jízdou získal druhé místo a třetí skončil Martin Janíček, kterému se doslova tavil cín za jízdy a dost mu to zkomplokovalo situaci.

 

F1 Open

Svetlin Douhlevski měl dnes svůj den. Nejen v této kategorii ukořisil prvenství. Jelo mu to prostě skvěle. Vláďa Toman jel plynule, zbytečně němel kolize a díky tomu skončil druhý. Lukáš Hoch skončil třetí, ale zřejmě s touto pozicí nepočítal.

 

F1 Efra

Opět Svetlin Douhlevski na první pozici a to nejen ve finále. Prostě mu to dnes opravdu jelo. Lukáš Hoch se zde zaradoval z pozice druhé, ale ani zde to není jeho výsledek. Jiří Groch za sebou nechal oba členy Sova týmu. Bohužel chybějící náhradní díly vyřadily ze soutěže Marka Sovu.

 

Samozřejmě se vyhlašovali i junoři.

Na závěr závodu se vyhlásily výsledky celého seriálu. A zde poháry dostali i jezdci, co jeli jen dnešní závod. A to díky malé účasti.

Každopádně závod byl naprosto pohodový a i díky počasí se vše vydařilo. Tedy toto je můj názor.

Níže je krátký sestřih ze závodu. Ještě bude link a fotogalerii kolegy Michala Masaříka.

 

Zde fotogalerie kolegy Michala Masaříka: https://www.zonerama.com/jackoscz/Album/3775754