Letní MČR Electric Track v Náchodě

Roman Krejčí


Určitě už máte v kalendáři rezervovaný termín 16. – 17. 9. 2017, kdy se všichni sejdeme na letos vylepšované dráze pro RC modely v Náchodě nedaleko věhlasného zámku.

Výsledky výběrového řízení na pneumatiky

Součástí příprav na tento zlatý hřeb „asfaltové“ sezóny bylo výběrové řízení na pneumatiky pro kategorie Stock a Modified. Děkujeme všem, kteří nám poslali své nabídky, kterých si opravdu vážíme. Nebylo vůbec snadné vybrat vítěze. Přihlíželo se k ceně, kvalitě a nabídky spolupráce s RC AČR. Nakonec z jednání vedení RC AČR nejlépe dopadla nabídka firmy Daniel Pelikán, která nabízela pneu LRP VTEC G32. Ze závěru výběrové řízení cituji: “ U výběrové řízení jsme porovnávali cenu, kterou dodavatelé nabídli. U tohoto hodnotícího kritéria dopadla nejlépe firma Daniel Pelikán. Dalším měřítkem byla kvalita. Trenér sekce oslovil TOP3 jezdce z posledních dvou MČR kategorií Stock a Modified. U tohoto kritéria dopadl nejlépe Petr Grof. Třetím kritériem byla nabídnutá spolupráce. Zde je opět nejlepší firma Daniel Pelikán, která jako jediná nabídla další spolupráci.“

Sady kol budou pro jezdce k dispozici za 600kč a prodej bude zajištěn přímo pořadatelským klubem.

 

Warm-up na konci srpna

 

Náchodská dráha vznikla v roce 2011 a hned o rok později se zde jelo i MČR. I mnoho současných závodníků si stále na tento povedený podnik pamatuje, hlavně divácká kulisa byla fantastická a organizátoři i letos počítají s propagací, aby vrchol naší sezóny stál za to! Než k tomu dojde, budete si moci náchodskou dráhu pěkně osahat a připravit své modely poslední srpnový víkend. 26. srpna se na dráze pojede poslední závod letního seriálu Rebels Race, který bude mít upravená pravidla tak, abyste mohli závod využít jako oficiální Warm-up na MČR. Tj. formule budou moci jet motorizaci dle pravidel MČR a v kategoriích Open a Stock budete moci jet kromě pneumatik HotRace i LRP, oboje budou k dostání u pořadatelů závodu.

Dráha v Náchodě je i uměle osvětlena, takže se na ní dá jezdit v noci. Můžete tak do Náchoda přijet již v pátek odpoledne a užít si trénink již před sobotním závodem. V sobotu večer po závodě případně další trénink a pak hlavně v neděli volný testovací den s časomírou. Dráha v Náchodě nabízí i možnost ubytování přímo v areálu dráhy v tělocvičně.

 

MČR v polovině září

Přihlašování na Warm-up, ale i MČR bude spuštěno začátkem srpna přes portál MyRCM. Pořadatelé pro nás chystají velkou RC show, tak jak jsme od Team Rebels zvyklí! Vrchol sezóny začne již v pátek, kdy bude po celý den probíhat volný trénink. V sobotu se můžete těšit na kontrolované tréninky a až pět kvalifikačních jízd. V neděli pak jeden start finále nanečisto, tři finálové jízdy a na závěr i velké vyhlášení. Nebude chybět ani tombola o pěkné ceny a po celý víkend i vymazlené občerstvení od rodiny Gombíkových. Po celý víkend budete moci opět využít levného noclehu hned u dráhy, takže víkendová párty spojená s nejlepšími výkony roku na dráze je zaručena!

Více podrobností zveřejní pořadatelé v průběhu srpna. Věříme, že si na MČR do Náchoda najdete cestu a přijedete si užít tento svátek našeho koníčku. Bez Vás by to totiž nebylo ono!!!

 

Za pořadatelský tým MČR v Náchodě

Roman Krejčí – trenér sekce Electric Track

Zdenda Beneš – ředitel závodu

Vláďa Šulc – hlavní rozhodčí závodu

 

Foto: Miloš Kohoutek, Team Rebels