Důležité novinky i drby z přípravy ME ET 2011

Igor Vlahovič


<p>
Startovní listina ještě ráno měla 72 startovních míst, podle nejnovějších informací se tři jezdci nakonec omluvili, mezi nimi známý italský reprezentant Frederico Sala. Účast je poněkud nižší <!– separe –> než se čekalo, ale i tak bude startovní pole plné zvučných jmen a o napínavé okamžiky nebude rozhodně nouze. Je škoda, že někteří dobří čeští jezdci nenašli odvahu se k tomuto závodu přihlásit. Nakonec jsme neobsadili ani požadovaných 20 míst.
</p>
<p>
Už nyní jsou už všichni organizátoři &#8222;trošku&#8220; nervózní a občas něco zaskřípe &#8211; na poslední chvíli sháníme trička pro reprezentanty a musíme poděkovat panu Nečesanému za &#8222;zázrak&#8220; v podobě dodacího termínu ve čtvrtek.
</p>
<p>
Už od středy odpoledne bude poslední úkony na dráze i organizaci sledovat člen vedení EFRA Martin Heiner – president sekce Electric Track On-Road.
</p>
<p>
Ve čtvrtek v poledne vyzvedává president RCACR Václav Strupek presidenta EFRA i IFMAR pana Dallase M. na letišti ve Vídni a za dodržování dopravních pravidel budou uhánět do Hrotovic. Pan Dallas nebude jenom pozorovat závod, bude vykonávat i funkci hlavního rozhodčího.
</p>
<p>
Časomíru povede náš Vladimír Šeliga, který je v této činnosti profesionálem. Společně s ním zde bude působit&#8230;&#8230; tak to je zatím nezodpovězená otázka.
</p>
<p>
Technickou kontrolu modelů bude mít na starosti jako šéf Vojta Novický, anglicky se domluví, modýlkům rozumí&#8230;..
</p>
<p>
Jen připomenu místo konání akce &#8211; Hrotovice (okres Třebíč), cca 60 km od Brna, sjezd z dálnice D1 na Náměšť nad Oslavou. Vše bude probíhat ve sportovní hale Sport V Hotelu, Náměstí 8. Května 219
</p>
<p>
Další specifikace:
</p>
<p>
– pojede se na koberci o rozměrech 32 x 24m
</p>
<p>
– značení dráhy dřevěnými latěmi 5×5 a 5×2
</p>
<p>
– pro jezdce jsou připraveny stoly a židle (260 míst)
</p>
<p>
– samozřejmostí je přívod elektrické energie
</p>
<p>
– free hifi HOTEL 6
</p>
<p>
– snack bar blízko dráhy
</p>
<p>
– restaurace v hotelu
</p>
<p>
– parkování pro karavany
</p>
<p>
– vstup do haly přímo z parkoviště
</p>
<p>
Sponzoři závodu zůstali beze změny. Jejich seznam a loga najdete na stránce závodu. Jsou jimi Vysočina region, LESTR MODELS, MIBOSPORT, RCAČR, EFRA, DUBI DESIGN, LRP, BYGGMA group, LESTR s.r.o. , SP Interier s.r.o., ENVINET a.s., Fibo-Trespo.
</p>
<p>
Nyní vás seznámím s mým časovým harmonogramem, který bude korespondovat s časovým rozvrhem celého závodu. Jak mnozí již víte, celé ME ET 1/10 2011 bude trvat po dobu čtyřech dnů a to od čtvrtka 24.2.2011 do neděle 27.2.2011.
</p>
<p>
Čtvrtek 24.2.2011 &#8211; v tento den začnou již první volné měřené tréninky všech jezdců. Online report začne mezi 16:30 &#8211; 17:00. V tuto dobu se objevím poprvé v areálu. Během chvíle budete mít první foto z místa dění, úvodní video záznam z prostředí a samozřejmě vše bude doplněno textem z mého pohledu. Kolem 18:30 by pro tento den report byl ukončen
</p>
<p>
Pozn: pokud bude funkční wifi (HOTEL 6 nebo HOTEL 3, 4) bude ihned nahráno foto a pokud bude přístup k netu v hale (HOTEL 6), pak nechám nahrávat i videa. V opačném případě bych musel nechávat laptop v prvním patře a to nelze. Potom by videa byla nahrána ve večerních hodinách, jak jste již vcelku zvyklí.
</p>
<p>
Pátek 25.2.2011 &#8211; na dráhu přijedu kolem 9:30 a od této doby opět bude ke sledování online report s výše uvedenými parametry. Tento den bude zasvěcen opět volným měřeným tréninkům s tím, že v odpoledních hodinách by začalo první kolo ostrých kvalifikací. Před tím by měl proběhnout slavnostní ceremoniál oficiálního zahájení ME.
</p>
<p>
Sobota 26.2.2011 &#8211; již od 9:00 budu přinášet aktuální info a foto z pokračujících ostrých kvalifikací, které budou probíhat po celý den.
</p>
<p>
Neděle 27.2.2011 &#8211; finálový den. Již od ranních hodin 8:00 budu již v areálu, abych nepropásnul začínající jízdy. Informace jako obvykle s tím, že mojí snahou bude zcela jistě natočení všech finálových jízd A a B z obou kategorií. Samozřejmě neopomenu i další finále, ale ty projdou výběrem. Na závěr proběhne vyhlášení výsledků a i tento akt bude dokumentován oběma způsoby (foto a video). Po tomto slavnostním aktu bude online report ukončen.
</p>
<p>
Pokud se ještě vyskytne podstatná informace ještě před startem závodu, budete o tom informováni.
</p>