Losi Baja Rey Trophy Truck 1:10 RTR

Igor Vlahovič


Všechny vás srdečně zdravím. I přes stížené podmínky jsem zašel na stránky jednoho ze sponzorů tohoto webu (dělám to náhodně) a vybral další zajímvý produkt z jejich nabídky. Tentokráte je to model SC. Výrobky od Losi jsou populární a kvalitní. Až se dostanu z nemocnice, jsem dohodnut se společností astramodel.cz, že mi zapůjčí další RC model na představení.

 

Na výběr máte ze dvou barevných provedení karoserií – červenou a modrou.

Short Course jsou stále v kurzu. Měřítko 1/10 je klasikou mezi modeláři.Model je určen do terénu, ale není problém s ním jezdit i po asfaltovém povrchu. Ovšem opatrně. Jinak si velice rychle sjedete vzorek z pneumatik.

A zde máte kompletní popis tohoto RTR setu.

Jediné, co budete potřebovat je zakoupit pohonný akumulátor a nabíječ. V dnešní době bych hned volil LiPil řešení.

 

RC model auta na dálkové ovládání Losi Baja Rey 4WD 1:10 RTR Desert Truck je sestaven a připraven k jízdě, vysílač DX2E s modulací DSMR a voděodolný přijímač se stabilizací AVC™. Moderně řešené hliníkové šasí, střídavý motor Dynamite® 3800Kv, Rychlost až 70km/hod!

Losi Baja Rey 4WD je sestaven a připraven k jízdě, vysílač DX2E s modulací DSMR a voděodolný přijímač se stabilizací AVC™. Výkonný střídavý 4-pólový motor Dynamite 3800Kv a voděodolný regulátor 130A kompatibilní 2-3S LiPol s ventilátorem je nainstalován. Bez baterie a nabíječe.

Přijímač s technologií AVC (Active Vehicle Control)

Technologie AVC je nejnovější inovací Spektrum od Horizon Hobby v oblasti přijímačů pro modely aut. Tento stabilizační systém přináší zcela nový způsob řízení RC aut. AVC technologie využívá senzory pro korekce řízení a současně plynu. Výsledkem je plynulejší jízda, stabilní chování na rovině i v zatáčkách a bezpečnější držení stopy.

  • Heading Hold: AVC technologie drží směr jízdy a provádí okamžité korekce směru jízdy tak, aby auto neuhýbalo ze směru a zároveň se nijak neovlivnilo řízení.
  • Řízení plynu: Cílem této funkce je zajištění maximální přilnavosti kol a zabránění prokluzu. Díky tomu je výkon motoru optimálně přiváděn na kola, takže ať se auto dostane do smyku nebo najede na kluzký povrch, je rychlost upravena a auto je opět plně řiditelné.
  • Nastavitelná citlivost: Výše stabilizace, kterou poskytuje technologie AVC, lze nastavit tak, aby vyhovovala libovolné kombinaci kvality řidiče, stylu jízdy a terénu. V závislosti na vysílači Spektrum, který používáte, můžete provést úpravy stabilizace pomocí programovací funkce nebo ovládacího prvku vysílače. AVC lze rovněž vypnout a mít tradiční zážitek z jízdy, kde si můžete porovnat své řidičské schopnosti s elektronickým systémem.
Elektronika

Vysílač DX2E pracuje v pásmu 2,4 GHz a modulací DSMR, takže se nemusíte bát o ztrátu spojení, či malý dosah. Pro zajištění správné funkce elektronické stabilizace AVC je pro řízení použito rychlé digitální voděodolné servo.

Šasí

Vývojový tým Losi začal od základu se zcela novým designem podvozku. Deska šasí z eloxovaného 3mm hliníku je základem, na který je nainstalována realistická klec ze super tvrdého kompozitního materiálu. Nezávislé zavěšení přední nápravy a 4-bodové zavěšení zadní nápravy, je přesně podle vzoru velkých aut. Utěsněná kovová převodovka a diferenciály pomáhají zvládnout vysoký výkon pohonné jednotky, stejně jako k bezpečné jízdě olejové tlumiče s dlouhým zdvihem. Praktický kryt baterie v zadní části podvozku umožňuje snadnou výměnu baterie, aniž by bylo nutné odstranit karosérii. Výhodou je rovněž snadný přístup k motoru, stačí vyšroubovat 3 šrouby na spodní straně šasí. Ke vzhledu přispívají maketové třmeny brzd, kabina s jezdci i atraktivní zbarvení karosérie.

  • Přijímač Spektrum 2,4 GHz DSMR™ s technologií AVC
  • Regulátor Dynamite 130A je voděodolný, kompatibilní s 2-3S LiPol
  • Výkonný střídavý 4 pólový motor Dynamite 3800Kv
  • Kompletně připraven k jízdě
  • Plně voděodolná elektronika
  • Vysílač Spektrum™ DX2E obsahuje 4x AA baterie
  • Servo řízení Spektrum™ Digital High Torque
  • Deska šasí z eloxovaného 3mm hliníku
  • Hnací ústrojí kol 4WD
  • Realistická klec a karosérie Baja s řidičem a rezervním kolem
  • Hliníkové nastavitelné olejové tlumiče
  • Desert Truck kola a pneumatiky

 

Zdroj textu a úvoní foto: astramodel.cz