Hospitalizace redaktora? Proč, když je stále plný aktivit.

Igor Vlahovič


Takže bych velice rád všechny své příznivce i odpůrce seznámil se skutečností, kterou jste zřejmě mnozí stačili zaregistrovat.

Nevím jak vy ostatní, ale já jsem nikdy v nemocnici doposud nebyl. A nebyl důvod. Jednou za 2 roky angína nebo chřipka. Nehovořím o nachlazení a běžné rýmě.

Ale když jsem četl a sledoval osudové příběhy některých slavných o méně slavných osobností (já sám se za osobnost nepovažuji), protože si stále jen hrají jak malý kluk, rozhodl jsem se objasnit důvod současné hospitalizace ve FN Brno Bohunice. Abych předešel dezinformační, fámám a zbytečnému překrucování skutečnosti.

Jak víte, mám mnoho aktivit, které vykonavám současně – Masters, coptetdji, práce. Jsou to reportáže, testy, řeším dotazy, opravuji drony atd atd. A rodina je na top pozici po zdraví.

Jenže již od roku 1999 jsem se začal ambulantně léčit u jedné z kapacit v oboru psychiatrie v Brně. Dlouho trvalo stanovení přesné diagnózy. Věda šla kupředu a dnes vím, že do konce svého života budu muset žít s cejchem cyklické depresivní poruchy. Vznikne bez příčiny a nebo je spouštěcím mechanismem hodně práce včetně hobby samotného.

Takže zhruba po 3 až 4 letech se mi to vrací a já začínám boj. Ten trvá jak kdy: 3 měsíce, naposledy půl roku v roce 2013.

Zapomeňte na sílu vůle a řeči to bude dobré. Vše závisí na stavu látek serotoninu a noradrenalinu v mozku.

Mnozí jste to možná nepostřehli, protože jsem se naučil přetvařovat. A za každou cenu jsem chtěl udržet Masters, copterdji, firmu na 100%. Jenže… za cenu zdraví…

Tady jsem si uvědomil hodnoty života, kde na prvním místě je moje zdraví, pak celá rodina a pak jsou na řadě zájmy včetně práce.

Jsem hodně citlivý typ člověka a jsem perfekcionista. A to je můj osud v boji s touto nemocí.

Proto teď ležím na oddělení 22 FN Brno Bohunice, aby mě zde dali dohromady a já začal od začátku pěkně v klidu. Oddělení psychiatrie.

Marek Vašut, Petr Muk a další osobnosti trpí podobnými anamnezami a nemají problém s tím jít na veřejnost.

Někdo bere inzulín, někdo prášky na tlak, jiný něco jiného. Ale pořád jsme všichni normální rozumní lidé, kteří se snaží plnit své povinnosti vůči okolí.

Když jste průměrný občan, který nevybočuje z řad, nikdo po vás ani neštěkne. A máte klid. Bohužel zde se já neřadím. Já jsem ve vlaku, co se rozjel…

Pokusil jsem se vám objasnit nejen současnou situaci, ale i moji minulost. Je na každém z vás, jak si to přeberete  osobně.

P.S. to co musím po určité době prožívat, nepřeji svému nejhoršímu nepříteli. Mějte raději zlomenou nohu. To víte, že si poležíte, ale brzy jste z toho venku. Ale když mozek jde proti vašemu zdravému rozumu, nemáte šanci.

Moc díky za podporu mé rodině, zaměstnavateli a velmi blízkému okruhu přátel, kteří doteď věděli skutečnost a já se na ně také mohl spolehnout. Jmenovat není nutné. Teď to víte všichni.

Mějte tedy trpělivost, moc děkuji Radku Vodovi za současnou výpomoc s Masters. Vidíte, snažím se o minimální funkčnost portálu v tomto období.

Igor Vlahovič, redaktor