RC expedice týmu JMK – lom Hády

Igor Vlahovič


Lom Hády je poměrně rozlehlý. Na začátku jsme se ještě museli smířit z blátem, které se naštěstí lepilo pouze na pneumatiky.

Velkou výzvou bylo zdolání celé trasy Michalovou buggy Arrma Raider 2WD. Zadní náhon přes neuzavřený diferenciál se do náročného terénu nehodí. Ale Michal se nevzdával a jen vyjímečně model přenesl.

Extrémní brod se dnes nekonal. Zato vyproštění mého crawlera ano.

Záběry byly pořizovány výhradně dronem DJI Phantom 3 Advanced (pozemní záběry i ty shora). Michal měl naopak kamerku GoPro HERO 4 a i on pořizoval zajímavé záběry.

Mezi nízkými stromky občas bylo obtížné letět či vůbec vzlétnout. Ale co by člověk nezariskoval pro zajímavý záběr shora.

""
RC modely v méně náročném terénu

 

Dnes jsem se poprvé dostal do míst v lomu, kde jsem nikdy nebyl. Snad se tam pouze letěl s dronem.

Po cestě jsme se setkali s hlínou, šotolinou, kameny, štěrkem.

V poslední části jízdy se konečně Michalovi podařilo vybít LiPo akumulátor. A to až na asfaltové cestě s mnoha dírami a samozřejmě kalužinami. Nikdy nevěděl, do jak hluboké vjede. A tak jsme se s Marcelem kochali, jak se buggy řítí plnou rychlostí a pak vjíždí do kaluže. Pak se mohutně zvedla vlna, která se změnila na gejzír špinavé vody.

Já i Marcel jsme odjeli ceolu dnešní výpravu na jeden akumulátor. Taktéž buggy stačila jedna baterie na poměrně dosti dlouhou jízdu.

""
Pohled na RC modely v akci shora

 

Lom Hády je dole u jezírek zajímavý v každém ročním období. A pro milovníky RC expedic nebo šplhání se tu najde hodně zajímavých lokací.

 

A zde je video od Michala Masaříka