RC expedice týmu JMK – lom Rudice

Igor Vlahovič


Na této výpravě chyběl Josef Sperát. Ale i tak jsem byl překvapen velkou účastí včetně nového člena.

Na RC expedičním týmu JMK se mi líbí fakt, že nedělá rozdíly mezi SCALE modely a modely typu RTR. Takže k vidění jsou opravdové SCALE modely, ale i crawlery a další typy offroad vozidel.

Nechyběly dívky (pilotky) z toho jedna měla za úkol řídit můj crewler. Já jsem sice sebou měl rodinu, ale děti daly přednost stavění hrází a potůčků u jezírka. A protože jsem se výhradně věnoval natáčení, osoba si to patřičně užila.

Se mnou byl i Michal Masařík, který také fotil a točil. On má k natáčení jiný přístup. Natočí toho více a pak si dává práci se střihem.

Já mám v hlavě scénář a podle toho se snažím jet. Ovšem tak početnou skupinu expedičních nadšenců není jednoduché si ochočit, aby dělali to, co chci já.

Ale ono se to nakonec přeci jen povede. Jako kameru jsem použil výhradně DJI Phantom 3 Advanced. Ten využívám nejen k leteckým záběrům, ale také jako ruční pozemní gimbal.

Lom je překrásný. Má mnoho zákoutí, strmých výstupů a klesání a hlavně – nezaměnitelné barvy. V každém ročním období je krásný.

Výprava v podstatě prozkoumala všechny části lomu a nakonec se odebrala na parkoviště. Bylo kolem 15. hodiny.

Já jsem pak ještě s rodinou a Michalem něco otestovali mimo obec Rudice a následovali ostatní domů.

Ve fotogalerii najdete pozemní záběry z produkce Michala Masaříka. Ty z ptačí perspektivy ode mne.

A jako první zde přidávám video střih v mém podání.

 

Vy se ještě můžete těšit na střih mého kolegy. Sám jsem na něj hodně zvědav. Psal mi, že takový střih ještě nedělal. A zde jej máte.