RC expedice týmu JMK – údolí Oslavy, ketkovický hrad

Igor Vlahovič


Početná skupina RC modelů se vydala nejprve údolím Oslavy směrem ke ketkovickému mlýnu. Zde nebyl terén ještě příliš náročný. Počasí přálo. Ideální teplota na tůru, bezvětří, oblačno.

V první části se nic podstatného nestalo. Každopádně se pořizovaly záznamy výhradně kamerou umístěnou na DJI Phantom 3 Advanced. A to ja kpozemní záběry, tak pak i letecké. Občas se do akce zapojila kamera GoPro HEROE 3, aby se pořídily záběry i přímo z mého šplhače Carson X-Crawlee Pro.

V druhé části se začalo stoupat ke zříceneni hradu Levnov. Ale ani zde nebyl nijak náročný terén. Ovšem pro milovníky bláta a kaluží se otevíraly nespočetné možnosti. Pepa Sperát fotil na svoji zrcadlovku a až zpracuje 335 fotek, dostanete link na jeho fotogalerii. Zatím zde máte foto „shora“.

Když se dorazilo na hrad, čekala na nás nádherná vyhlídka na celé údolí a i na jadernou elektrárnu Dukovany. Po malé přestávce však začalo to správné dobrodružství. A to sestup zpět do údolí Oslavy.

Mnohá místa na skalních masivech byla hodně náročná. A když vám model váží 6kg a vy ho musíte nést. Ale za ten adrenalin to stálo. Jeden z Axialů se málem zřítil až do údolí, zachránil jej strom do kterého z 12ti metrové výšky narazil a zastavil se o něj. Proč ? Protože řiidič nechal Chevrolet zapnutý a když vytahoval vysílač z batohu, brnkl si do plynu… Opravdu se jedanlo o velké štěstí. A nakonec to odnesal lexanová karoserie, která pohltila většinu nárazu. Samozřejmě praskla.

Sestup trval docela dlouho, ale byly zde natočeny exklusivní záběry.

Tato část výpravy byla nejzajímavější.

Potom se dorazilo k říčce, kde se odvážlivci pouštěli proti proudu. Jediný UNIMOG přebrodil celou šířku. Můj Carson byl lehký a začal jej strhávat proud. Musel zasáhnout velitel výpravy a větví mne zachránit. Což o to, šplhač vodu přežije, ale co kamera GoPro, kerá nebyla ve vodotěsném obalu ? Ale za to riziko to stálo.

Když se došlo na místo startu, některým to evidentně nestačilo a ještě se šli projet na nedaleké skalky. To já jsem dal přednost důkladné očistě modelu v potoce a dobré klobásce.

Expedice se vydařila na 100%.

Nyní budou postupně přidána videa z výpravy. Budou 4 díly. A dostanete avizovaný link na kompletní fotogalerii Josefa Speráta.

Takže nyní vyčkejte na první díl videa.

Zde odkaz na celou fotogalerii Pepy Speráta: http://jmk-spery.rajce.idnes.cz/Senorady_Levnov

 

Zde máte první díl adventury s názvem „Údolím Oslavy“

 

Pokračujeme dílem 2 a to s názvem „Vzhůru na zříceninu Levnov ( Ketkovický hrad)“

 

Díl 3. nese název „Zpět do údolí Oslavy“

 

A na závěr bonus video z akce