Před finálovým závodem Mibosport Cup 2015/16

Michal Bok


Velkým Finále (Big Final) pokračuje v sobotu 19.3.2016 seriál závodů RC modelů aut v měřítku 1/10 on-road a off-road MIBOSPORT CUP za podpory firem Yokomo, Schumacher, Highest, PELIKAN DANIEL, TRIVOX, Dubidesign, DFcreative a OMB, které se uskuteční ve sportovní hale Hotel-Sport v Hrotovicích.

Již v tuto chvíli jsou k závodu přihlášeni jezdci z devíti evropských zemí (CZ, SK, AT, DE, EE, GB, HU, PL, SE ). Velkého finále se ve všech kategoriích zúčastní přední jezdci světové RC scény: Ronald Volker, Elliott Harper, Martin Hofer, Michal Orlowski.

Již v pátek proběhnou volné měřené tréninky ve skupinách tak, jak tomu bylo již při minulém závodě, které budou sloužit pro nasazení jednotlivých jezdců do kvalifikačních skupin. Závodníci, kteří přijedou až v sobotu, se nemusí nijak bát, že by startovali v nevýhodné skupině. Do skupin budou zařazeni dle výsledků předchozích závodů.

Ve dvou kategoriích je o vítězi již rozhodnuto, v ostatních kategoriích se o vítězství, ale i ostatní místa na stupních vítězů bude bojovat:

2WD BUGGY – o vítězi se bude rozhodovat mezi Kájou NOVOTNÝM a Hupo HÖNIGLEM. Boj jistě bude i o třetí místo mezi Marcelem REKETTYE a Maximilianem HAUENSCHILD.

""

4WD BUGGY – i zde se bude rozhodovat, stejně jak v kategorii 2WD BUGGY, mezi Kájou NOVOTNÝM a Hupo HÖNIGLEM. Ovšem zde Kájovi nemusí ani stačit vítězství, pokud Hupo skončí do třetího místa. O třetí místo budou soupeřit Marcel REKETTYE a Aleš BIDOVSKÝ.

1/12 – jistým vítězem této kategorie je Tomáš LIPTÁK. Bojovat se bude o zbývající místa na pódiu mezi Toni EDEREM, Igorem LIPTÁKEM, Berndem KOLLEREM, bez šancí není ani Aleš PELIKÁN.

""

Formula – v této chvíli nejvyrovnanější kategorie, kde si to o vítězství rozdají: Herbert WEBER, Mario SAILER a Vít PARÁK.

""

Stock LRP – Jürgen HORN již nemůže být předstižen a předčasně se stává celkovým vítězem této kategorie. O druhém a třetím místě rozhodne souboj mezi Oliverem HAVRÁNKEM a Alešem PELIKÁNEM.

""

Modified – v této kategorii jsou šance otevřené pro více jezdců. Pro lídra průběžného pořadí Zdenko KUNÁKA, ale i Jiřího VYŠÍNA, který má prozatím odjeté tři závody a samozřejmě Patricka GOLLNERA. Bez šancí na pódium nejsou ani Dominic VOGL a Oliver HAVRÁNEK.

""

Jak již bývá tradicí seriálu závodů MIBOSPORT CUP, po skončení posledního závodu proběhne slavnostní ceremoniál s předáváním cen celkovým vítězům seriálu. Včetně několika speciálních cen, mezi něž lze zařadit i předání Set-Up Board všem jezdcům, kteří se zúčastnili všech pěti závodů. Neváhejte tedy s přihlášením, ať se můžeme setkat na Big Final MIBOSPORT CUP v Hrotovicích.