Carson XCrawlee 2.4GHz RTR

Igor Vlahovič


Ve spolupráci s brněnskou společností Reichard jsem se dohodl na testu tohoto crawlera. Jedná se o kompletní RTR set včetně nabíječe i akumulátoru.

Měl jsem možnost na výběr mezi modely onroad i offroad. V oku jsem měl i MT Trucky v měřítku 1/10. Ale po poslední účasti s kluky na RC expedici jsem si vzpomněl na dobu dva roky zpět, kdy jsem testoval Axial SCX-10. A toto mi pomohlo ve výběru. Proč ?

Jednak to vypadá na volnější víkendy. A protože skupina nadšenců jezdí na zajímavé výpravy, rád se přidám. Vezmu sebou i rodinu, poznají se zajímavá místa. Ale hlavně – je zde příležitost pořádně otestovat, co v tomto RTR modelu je. Jak obstojí v náročných podmínkách.

Nejprve jej budu testovat v továrním složení, tedy s originální vysílačkou a baterií. Ale kapacita 1500 mAh NiMh je oprvdu na výlet malá. A tak potom přijdou na řadu moje LiPo akumulátory a možná i jiný vysílač.

Nicméně elektronika by měla být voděodolná. Takže se rozhodně nebudu bát vody, bláta, brodění a dalším extrémním kouskům.

Pokud bude potřeba, použiji Nanoprotech Electric. Ale to až v případě, že původní elektronika nevydrží a budu muset pořídit ekvivalent.

Axial vydržel hodně a byl skoro bez údržby. Jsem zvědav na tento model. Slibuji si od něj hodně zábavy a když na něj připevním kamerku GoPro HERO3, vzniknou možná velmi zajímavé záběry z jízdy a testů.

Zde je link na produkt: http://eshop.reichard.cz/carson-xcrawlee-zeleny-2-4ghz-rtr.html

 

Zdroj úvodní foto: eshop.reichard.cz