Speed Passion Challenge 19.12.2010 – online

Igor Vlahovič


<p>
<b>LAST UPDATE: 20:33 – videa, report kompletní </b>
</p>
<p>
Pro jistotu v 6 hodin jsme vyrazili z Brna s kolegou Radkem Skopalem směr Hrotovice, kde se jede další díl seriálu Speed Passion Challenge. Cesta naštěstí sjízdná až do Hrotovic – místa <!– separe –>konání.
</p>
<p>
Člověk přijel na dráhu po sedmé hodině a již se hala pomalu plnila. Dráha dobře osvětlěná a lépe nazvučená. Opět krok kupředu. Ještě by se měl aplikovat řízený trénink, ale ten zatím není třeba. není mnoho jezdců na tribuně.
</p>
<p>
Já vyzkoušel svoje GTčko Arta Garaiya a jede krásně a ladně jako naposledy. Navíc budí hned po ránu pozornost. Už se těším na svoje soupeře. Hned na tribuně potkávám kolegy z Tamiya Cupu Petra Baxanta a Tomáše Erdélyiho. Pak narážím na Petra Rovného, oba Hejtmánky a jezdce z Čech. Prostě se nám to tu pomalu plní a je očekávaná slušná účast.
</p>
<p>
Prozatím je trénink volný a jezdci se již pomalu presentují u Radka Boka.
</p>
<p>
Miloš Saturka přišel na poradu ohledně modelu TT-01 a půjčil si převod 26 zubů. Radek Skopal a Petr Baxant jedou dnes kategorii Stock, což je pro oba premiéra. Následuje je i Tomáš Erdélyi. Podpoří tak tuto kategorii. Petr Vacula dnes bude mít tím pádem nové soupeře.
</p>
<p>
Marek Černý již dnes jede podvozek Yokomo a přiřadil se tak k týmu Mibosport. I Radek Flek toto šasi jede. Takže dnes společně s Michalem Bokem budou konzultovat nastavení a asi povedou týmové rady.
</p>
<p>
Schází se zde i početná skupina kategorie F1. Jirka Rampula s kolegy se dnes budou prát o stupně nejvyšší. Kategorie Stock bude taky celkem dost obsazená. U Modified bude jezdců zřejmě méně.
</p>
<p>
Prozatím stále probíhá prezentace. K dispozici jsou i náhradní díly na Tamiya a Yokomo. Každý účastník dostal při placení startovného i pozornost v podobě fixu s potiskem Mibosport. S tím pak mohou jezdci značit pneu či jinak využít.
</p>
<p>
Tribuny se pomalu plní, ale stále není nutný koordinovaný trénink.
</p>
<p>
Na závody zavítala i rodina Szostkových, včetně juniorů. Petr Rovný opět uděluje na tribuně rady synovi, který jede v kategorii Tamiya Cup. Ta se jede jako součást Hobby a je hodnocena v konečném pořadí zvláště.
</p>
<p>
Ještě jsem byl projet Artu se svými kolegy Tomášem a Petrem. Petr Baxant jede Lamborghini Gallardo LP 560 a Tomáš pak Hondu NSX Team Raybrig. Pak tu přišli zcela noví piloti a ti vytáhli do boje s BMW Z4, Nissan Silvia. Takže vozový park bude dnes velmi pestrý. Bude se na co koukat.
</p>
<p>
V kategorii Stock to bude dnes taky velmi zajímavé a vyrovnané. Tam však budou převažovat karosrie Protoform a většinou s nástřikem airbrush.
</p>
<p>
V 9:15 se startuje první kolo kvalifikací. A začínají Formule. Na foto máte skupiny.
</p>
<p>
<b>Kvalifikace 1</b>
</p>
<p>
F1 – 15 jezdců v této kategorii je opět velmni slušný počet. Na kvalifikace jsou dvě skupiny. Nová jména jsou například Martin Janíček, Miroslav Jurčák, Zdeněk Svoboda, Milan Cendelín. Pak jsou tu zase známá jména jako Luděk Szostek, Jirka Rampula, Tomáš Hejtmánek či Jarda Sattler. K vidění jsou nádherné makety skutečných monopostů. Zde se zatím první kolo vydařilo Romanovi Kavanovi a Luďkovi Szostkovi.
</p>
<p>
Hobby, Tamiya Cup – i v této kategorii přibyla nová jména. Mohu jmnenovat Radima Hrušku, Matěje Matláka, Pavla Švédu, Petra Janouška, Zdeňka Svobody. V TC jede dnes 5 pilotů, zbytek jede v Hobby. Celkem zde jede 16 pilotů. Slušná účast. Tomáš Erdélyi zabodoval v první skupině a najel 19 kol. V druhé se ujal vedení Igor Vlahovič s nájezdem 20 kol před Oldou Grochem, který na něj ztrácel cca 7 sekund.
</p>
<p>
Stock – 15 pilotů v této kastegorii je dnes méně než je zvykem. Ale i zde přišli zkusit řidičské umění nové piloti – Radek Skopal, Tomáš Edrélyi či Petr Baxant. Ti spolu jeli v jedné skupině a nejvíce uklouzané to měl Radek Skopal. Bude muset ještě poladit. Zde se ujal vedení v první skupině marek Kovář a v druhé ponechal za sebou Marek Černý týmového kolegu Radka Fleka. Oba najeli 24 okruhů s podvozkem Yokomo.
</p>
<p>
Modified – 13 jezdců startuje dnes v nejrychlejší kategorii. Podrobný seznam jmen najdete ve fotogalerii. Za zmínku stojí start Káji Novotného. Michal Bok jede také podvozek Yokomo. Jirka Mára jede společně s ním a například Vaškem Strupkem. Marek Černý kromě kategorie Stock jede i nejrychlejší kategorii. Nyní se zadařilo Erikovi Margonymu z první skupiny a Jirka Mára se ujal vedení celkově. Michal Bok jízdu nedokončil a druhý dojel Dominik Šulc.
</p>
<p>
<b>Kvalifikace 2</b>
</p>
<p>
F1 – velmi dobře jel junior Jan Szostek se svým monopostem. Společně s ním jede i sestra Marie. I mladý Felix Uhýrek. Mladí ještě dostávají pokyny od Radka Boka ohledně čistity jízdy. A může startovat ihned druhá skupina. Zde jede i Jarda Sattler, který využívá dráhu Globus na tréninky. Jirka Groch, Tomáš Hejtmánek či Jirka Rampula naopak krouží na dráze Brno Bosonohy. Luděk Szostek je považován za horkého favorita.
</p>
<p>
Hobby, Tamiya Cup – Tomáš Erdélyi a Petr Baxant byli prohozeni do první skupiny, aby mohli pak mít pauzu na další start ve Stocku. A tak mají těžší kličkovat mezi soupeři. Ale na druhé straně zase mohou získávat zkušenosti jak se vyhýbat. Pokud je to možné. Míša Saturková jede v jejich skupině, která jede starý podvozek Xray T1. Tomáš opět vítěí ve své skupině. Nájezd si zlepšuje a zůstává na 19 kolech. Olda Groch svedl stíhací jízdu s Igorem Vlahovičem a vítězí před Igorem o pár setinek. Oba nájezd 21 kol. V hobby jede i junior Matěj Šulc. Petr Rovný cca 3x pouštěl vedoucí jezdce. Radim Hruška vylepšil nájezd na 20 kol.
</p>
<p>
Stock – Radek Skopal nyní klouzal o něco méně, ale stále je co vylepšovat. Skupina je poměrně vyrovnaná a jezdci jedou podobným způsobem. Martin Novák nyní nechal za sebou Marka Kováře. Pro srovnání. Petr Baxant najel nyní 20 kol a Radek Skopal 21. To máte pro srovnání s Hobby kategorií. Špička pole najíždí 25 kol. Toto nyní dal Radek Flek před Markem Černým a Kájou Novotným.
</p>
<p>
Modified – Marek Černý jede v této kategorii Xray T3 (takže vše stíhá a dokonce může porovnat jízdní vlastnosti obou šasi). I Kája Novotný jede tuto kategorii. Ale tuto jízdu nedokončil. Jirka Mára opět vítězí přrd Michalem Bokem a Václavem Strupkem.
</p>
<p>
Dnes jízdy pěkně jedou jedna za druhou. I obědy se daly objednat. Takže se již všichni těšíme na medailonky s bramboráčky.
</p>
<p>
<b>Kvalifikace 3</b>
</p>
<p>
F1 – otec malého Honzy Szostka stál přu této jízdě za synem a uděloval mu cenné rady. Bude je potřebovat do dalšího jezdeckého období. A každá rada drahá. Navíc otec je zkušený pilot v této kategorii. Luděk opět vyhrál svoji jízdu. Ale i Jirka Groch si vylepšil nájezd či Tomáš Hejtmánek.
</p>
<p>
Hobby, Tamiya Cup – Tomáš Erdélyi dokázal najet 30 okruhů. Matěj Matlák ztrácí prozatím kolo. Radim Hruška opět najel 20 kol. Souboj Igora a Oldy pokračoval i nyní. Igor chyboval, ale podařilo se mu Oldu dojet a dokonce mu nadělit pouhou sekundu s nájezdem 21 kol. vypadá to, že Oda Groch dnes zaujme TQ. Finále A bude hodně vyrovnané. I Petr Baxant si polepšil a po jízdě řekl, že je zpět ve hře.
</p>
<p>
Stock – první skupina Stock byla velmi vyrovnaná. Radek Flek, Marek Černý, Ivo Gombík, Stanislav Malý, Kája Novotný, Drahoš Hejtmánek či Olda Groch. Marek Černý opět před Radkem Flekem v jízdě cca o 3 sekundy. Marek je opravdu další mladý a nadějný pilot. A navíc umí hezky stříkat karoserie. Petr Baxant z první skupiny si pochvaluje jízdní vlastnosti podvozku TRF 416X. Jen to chce doladit ruce. Jirka Groch zde trénuje do kategorie Hobby na Igora a soupeře. Radek Flek vítězí v této jízdě. Ale Marek byl atakován a ztratil.
</p>
<p>
Modified – na cílové rovince pouze hvízdavý zvuk modelů. Rychlost úžasná. Ostré průjezdy zatáček a ostrých vracáků. Jirka Mára opět vítězí s nájezdem 27 okruhů před Michalem Bokem a Václavem Strupkem. V první skupině jede velmi dobře Erik Margony. I třetí jízda byla jeho.
</p>
<p>
<b>Kvalifikace 4</b>
</p>
<p>
F1 – po obědě, kdy nakonec všichni měli řízek, se rozjelo čtvrté kolo kvalifikací. Někteří piloti formulí měli hlad, a tak svoji jízdu zmeškali. Ale říkají si, máme najeto… A skutečně ve druhé skupině chyběl například Jirka Groch. Mirek Meloun, Tomáš Hejtmánek, Jarda Sattler či Milan Cendelín nechyběli.
</p>
<p>
Hobby, Tamiya Cup – při jízdě první skupiny Jan Rovný ztatil kolo a otec běžel do depa mu udělat servis. Dobrá práce mechanika vrátila juniora brzy na trať. Tomáš Erdélyi v jízdě vedl a na začátku měl co dělat za sebou udržet dalšího jezdce z kategorie Hobby Matěje Matláka. Sám jede Tamiya Cup. Igor Vlahovič nyní zajel nejlepší výsledek a získal tím TQ před Oldou Grochem. Ten nyní ztratil pár sekund při předjíždění soupeřů o kolo.
</p>
<p>
Stock – první skupina nepotřebuje ani moc práci nasazovačů. Jen občas se někdo potká. Ale jede se tu fair play. Radek Skopal nechtěně naboural Petra Baxanta a počkasl, až byl kolega mnou nasazen. Přitom Radek jezdil průběžně na třetím místě ve skupině. Marek Černý dokázal opět nechat o pár setin sekundy za sebou Radka Fleka. Třetí dojel Kája Novotný. Martin Novák nechal za sebou Dominika Maška v první skupině. Finále bude velmi zajímavé.
</p>
<p>
Modified – Erik Margony opět vítězí před Štěpánem Klohnou a dalšími soupeři. Dává jim zpravidla dvě kola. Ve čtvté rundě kvalifikací se Michal Bok pokusil zajet nejlepší výsledek a nechat za sebou Jirku Máru. Nepodařilo se a dojel druhý. Zajel výborně Dominik Šulc na třetím místě za Michale. TQ zde tedy Jirka Mára.
</p>
<p>
Kvalifikace máme za sebou. Jízdy šly hezky za sebou, ale mohlo by to být i svižnější. Mnozí se mne ptají, kdy bude spuštěn nový design Masters. Ale problém nastal v napasování nové grafiky na starý redakční systém. A tak se mění i redakční systém od základu a vyžádá si to ještě určitou časovou rezervu. Sice by šlo přepsat současný kód, ale stálo by to spoustu peněz. Na foto máte výsledky po kvalifikacích.
</p>
<p>
<b>Finále 1</b>
</p>
<p>
F1 – velká úmrtnost modelů v B finále. Zde zvítězil Martin Janíček. TQ v A finále získal Luděk Szostek. Míra Meloun toto finále nedokončil. Vítězem se stal Luděk Szostek před druhým Jirkou Grochem a třetím Romanem Kavanem.
</p>
<p>
Hobby, Tamiya Cup – v B finále sice startoval z první pozice Pavel Švéda. Ale do vedení se dostala Míša Saturková a ukázala všem, jak se jezdí. A finále bylo na začátku s kolizemi. Jen Igor Vlahovič neztratil a ujal se vedení. Ale dojel ho Radim Hruška a držel se ho. Ale pak poklička rozhodla. Radim dokonce nechal za sebou Oldu Grocha. Ten měl na startu největší problémy se soupeři. Igor 21 kol, Radim a Olda 20. Ale junior Radim jede velmi hezky a držet přesně stopu po celou dobu, Igor má velké problémy.
</p>
<p>
Stock – v Bčku se sešli Olda Groch, Radek Skopal, Felix Uhýrek, Petr Baxant a Tomáš Erdélyi. Radek bojoval s modelem, Tomáš odstoupil pro vypadlou baterii. Olda jasně vyhrál. A finále bylo napínavé od začátku do konce. Radek Flek těsně vítězí před Markem Černým. Třetí Kája Novotný.
</p>
<p>
Modified – B finále startoval z prvního místa Štěpán Klohna. A pouze tři jezdci nyní na tribuně. A tak to neměl Štěpán těžké. Finále A jsem pozoroval a natáčel. Michal Bok chvíli tlačil na Jirky Máru, ale pak se utrhl a zvítězil. Michal Bok druhý a třetí výtečně Dominik Šulc. Každý jezdec, jiný podvozek: Xray, Yokomo, Tamiya.
</p>

<p>
<CENTER>
<object width=“425″ height=“344″><param name=“movie“ value=“http://www.youtube.com/v/YshK-r9rTyY?hl=cs&fs=1″></param><param name=“allowFullScreen“ value=“true“></param><param name=“allowscriptaccess“ value=“always“></param><embed src=“http://www.youtube.com/v/YshK-r9rTyY?hl=cs&fs=1″ type=“application/x-shockwave-flash“ allowscriptaccess=“always“ allowfullscreen=“true“ width=“425″ height=“344″></embed></object>
</CENTER>
</p>

<p>
<b>Finále 2</b>
</p>
<p>
F1 – B finále nyní v plném počtu. Ale po startu opět modely umírají. A tak jen tři piloti kroužili po trati. Vítězí Martin Janíček. A finále jsem opět natáčel. Krásná podívaná, kdy pořadí opět stejné na prních místech: Luděk Szostek, Roman Kavan, Tomáš Hejtmánek. Více uvidíte na videu.
</p>

<p>
<CENTER>
<object width=“425″ height=“344″><param name=“movie“ value=“http://www.youtube.com/v/E7obHUTCxIY?hl=cs&fs=1″></param><param name=“allowFullScreen“ value=“true“></param><param name=“allowscriptaccess“ value=“always“></param><embed src=“http://www.youtube.com/v/E7obHUTCxIY?hl=cs&fs=1″ type=“application/x-shockwave-flash“ allowscriptaccess=“always“ allowfullscreen=“true“ width=“425″ height=“344″></embed></object>
</CENTER>
</p>

<p>
Hobby, Tamiya Cup – B finále opět vítečně Míša Saturková. A finále a Igor Vlahovič první a za ním se řítili Olda Groch a RAdim Hruška. Ten se opět dostal na druhé místo a málem opět Igora měl. Ale chyboval. Míra Meloun skočil na model Oldy Grocha a ten měl po jízdě. Třetí tedy nyní Tomáš Erdélyi.
</p>
<p>
Stock – B finále pohodové a nebylo třeba příliš nasazovačů. Radek Skopal stále ladí, Petr Baxant krouží společně s Tomášem Erdélyim. Vítěz opět Olda Groch. A finále jsem natáčel a vyhrál jej Radek Flek. Ale začátek s Markem Černým – krása. Uvidíte na záznamu. Dále pořadí Kája Novotný, Stanislav Malý.
</p>

<p>
<CENTER>
<object width=“425″ height=“344″><param name=“movie“ value=“http://www.youtube.com/v/1Lo23ORhKcA?hl=cs&fs=1″></param><param name=“allowFullScreen“ value=“true“></param><param name=“allowscriptaccess“ value=“always“></param><embed src=“http://www.youtube.com/v/1Lo23ORhKcA?hl=cs&fs=1″ type=“application/x-shockwave-flash“ allowscriptaccess=“always“ allowfullscreen=“true“ width=“425″ height=“344″></embed></object>
</CENTER>
</p>

<p>
Modified – v B finále se nyní radoval z vítězství Martin Beran. A finále opět patřilo Jirkovi Márovi. Druhý dojel Domink Šulc a třetí Vašek Strupek. Ale na třetí pozici se objevil i Marek Černý. Michal Bok jízdu nedokončil.
</p>
<p>
<b>Finále 3</b>
</p>
<p>
F1 – pořadí bylo následující: B finále: Martin Janíček. A finále: Marie Szostkjová, Luděk Szostek, Tomáš Hejtmánek. I zde se ukázalo, že slečna umí jezdit.
</p>
<p>
Hobby, Tamiya Cup – v B finále opět kralovala slečna Saturková a stala se i vítězem tohoto finále. Její otec se zařadil za ní. A finále a Igor Vlahovič opět vítězí. Ale mladý Radim Hruška jezdí opravdu pěkně. Jen nepřidávat plyn na pokličkách a držet stopu a za rok již bude i |Igora nechávat za sebou. Má budoucnost před sebou. Olda Groch zrepasoval model a dojel třetí. Jsem zvědav, jak se budou dnes vyhlašovat kategorie. Zda zvláště nebo opět dohromady.
</p>
<p>
Stock – B finále již bez Oldy Grocha. Ten se stal jeho vítězem. A finále Radek Flek zvítězil nyní s dostatečným náskokem. Druhý Marek Černý a třetí Kája Novotný. Zde se stal tedy vítězrem Radek.
</p>
<p>
Modified – finále B se nejelo. Nebyli jezdci :-). A finále i do třetice výtečně Jiří Mára. Michal Bok obhájil druhé místo a třetí nyní Lukáš Gombík.
</p>
<p>
Nadchází vyhlášení výsledků. Pak vám přinesu foto a doma nahraji video.
</p>