Kopecký Cup onroad Blansko online

Igor Vlahovič


Dnešním dnem začínají dva online reporty současně. A to po dohodě s pořadateli této akce a MČR buggy 1/8IC a 1/8E. Nyní bude probíhat bohatější online z Blanska a v odpoledních hodinách se pak přesouvám do Horního Jelení, kde bude navazovat další ostřejší online report.

V každém případě informace z Horního Jelení nebudou chybět informace včetně výsledků z MyRCM. Také budu dostávat relevantní informace od Miroslava Jurenky. A tak vše podsttné bude k dispozici.

Zatímco odsud bude online z kvalifikací a snad i finále, odpoledne pak již budou informace z finálových jízd, vyhlášení a rautu.

Tak zde se od rána řeší napěťové přepjetí v síti. Několik elektrických zařízení dostalo ránu a odešlo. Včetně monitoru a daších zařízení. Naštěstí AMB přežil bez úhony a po rozpravě se závodu bude konat.

Ovšem v provizorních podmínkách. Bufet se bude klub snažit zprovoznit také.

Klub Blansko bude nyní obcházet závodníky a bude sepisovat poškozená zařízení. Pak bude sjednána náprava. Program tak pojede dále. I když Pavel Magda bude hlásit vše bez mikrofonu. I zesilovač nepřežil bohužel.

Online výsledky by měly jet zde:

"" TC Modified
"" TC STOCK 17.5
"" TC HOBBY profesionál
"" TC HOBBY
"" Formule 1
"" World GT

""
Ranní rozprava

 

Nyní tedy začínají jezdci nabíjet. Elektřina se přivedla z vedlejšího zdroje Zajišťuje se i agregát. Dnes se jedná o závěrečný závod včetně vyhlášení výsledků. Všichni se mají tak na co těšit.

Tak zde je vše připraveno na závod. Dokonce i bufet jede. Sice provizorně, ale jede.

""
Další zlepšovák pana Otíka – třecí spojka na Formuli

 

Leoš Bulva se mi pochlubil svým novým vynálezem, který mu pochválil i pan Kubrt Lesní. Musel ještě doladit chlazení, protože teplota v místě třetí dosahovala přes 300°.

Klub se ještě snaží zprovznit zesilovač. Hledají se pojistky.

""
RC dráha Blansko shora

 

Tak již máme za sebou kategorie Hobby, nyní jedou Formule. Pavel Magda hlásí starty modelů bez mikrofonu. Bude to mít dnes náročné.

Pavel Magda zprovoznil nyní i ozvučení. Je to prostě kouzelník. A před námi je poslední kategorie TC Open. Pak se zahájí druhé kolo kvalifikací.

Pokud se zde chcete ohřát, pak je rozdělán oheň. Ten slouží i k přípravě pokrmů. O to se stará paní Magdová. Dělá co může.

 

Výsledky prvního kola jsou následující:

TC Hobby: zde se ujal vedení Karel Bečička. Jede Hobby Profesional. Zde jdou pouze 3 Profíci a zbytek jdou pomalejší modely.Jede jedna skupina.

Formule: je to neuvěřitelné, ale po prvním kole je v čele Jiří Groch před lídrem seriálu Jardou Valou. Oba nájezd 20 kol. Tak to vypadá velmi zajímavě. Početná kategorie.

TC Stock – tady je lídrem Vlastimil Švec. Dnes pouze 7 modelů na startu. A vypadá to na převahu domácích klubových jezdů. Ti také pomáhají Pavlovi v dnešní obtížné situaci.

TC Open – i zde jedna skupina. V čele Jarda Kopecký ml. Pokusí se ho stíhat Matěj Šulc. A ze severu dojel i Ondřej Vícha.

World GT – Jiří Groch se ujal vedení i zde. Jindřich Káňa se bude snažit udržet druhou pozici.

 

Provedl jsem krátký průzkum mezi účastníky. Některé odpovědi stojí opravdu za to.

 

A máme za sebou druhé kolo kvalifikací. Kdo je v čele ?

TC Hobby: stále Karel Bečička. Kiki Vaterová je na šesté pozici

Formule 1: Světlin Douhlevski (zde se však bude jízda opakovat)

TC Stock: David Měšťan, který šlape na paty panu Švecovi

TC Open: Jarda Kopecký ml.

World GT: Jindřich Káňa naladil svého Serpenta

""
Nasazovač Leoš

 

Poslední kolo nyní započalo. Pokud to půjde tímto tempem, pak stihnu i starty finálových jízd.

Nyní v depu Svitavy došlo k roztržce. Jeden člen nazval druhého tukanem poté, co údajně druhý člen umístil svoji Formuli na dráhu do míst, kde došlo ke kolizi. Ale neexistuje video záznam. Došlo ke smíru.

Finálové jízdy budou startovat ve 13:15.

Takže finálové jízdy započaly. Ale také začalo drobně poprchávat.

Jinak ve 14 hodin zde končí přímý online report a já se přesouvám na závod MČR buggy 1/8IC? E do Horního Jelení. Zde mám stihnout starty semifinálových jízd.

Protože zde přestal fungovat online přenos výsledků, pravděpodobně nebudu mít pak přehled o výsledcích. Je dohodunto s pořadatem dodání výsledků a fotek z vyhlášení po závodě.

""
Start finálové jízdy

 

Dnes se jede dráha v protisměru.

Výsledky kvalifikací najdete v galerii.

Poněkud ostrá byla finálová jízda TC Stock. Zvítězil v ní Jakub Dalecký.

Zde tedy pro dnešek online report končí. Večer budou doplněny výsledky a foto z vyhlášení. Online bohužel nejsou pro technické problémy k dispozici. Za hodinku se přihlásím z Horního Jelení.