Team Rebels jede na 12h Blansko 2015 s třemi týmy

Zdeněk Beneš


Když jsme loni jeli z Blanska domů, Ivoš Gombík přišel s myšlenkou, že bychom mohli postavit třetí auto. Ne že bychom se nudili, ale rádi děláme něco pro juniory, a tak myšlenka směřovala k autu pro juniory, kteří jsou součástí našeho týmu nebo pravidelně jezdí na naše závody Rebels Race. Prostě za odměnu umožnit mladým klukům účast v nejprestižnějším a nejtradičnějším vytrvalostním závodu u nás, o které by si jinak mohli nechat prakticky jenom zdát. Co si budeme povídat, postavit tým na takový závod, stojí nejenom hodně úsilí a peněz, ale je třeba mít i zkušenosti. A i ty právě naši junioři budou moci o nadcházejícím víkendu pořádně nasbírat.

Náš tým se bude do Blanska přesouvat postupně od čtvrtečního odpoledne do pátečního večera. A kluci přijedou z různých koutů naší republiky. Nejdál to asi bude mít Radek Špička (Klášterec nad Ohří), prakticky rovnou z letního tábora přijede Lukáš Nesét (Rokycany). První dojmy z dráhy většina týmu tedy nasbírá ve čtvrtek večer, kdy rozložíme depo u Gombíkovic kamionu a okoštujeme Kofolu či jiné tekutiny. Páteční dopoledne využijí slabší povahy k regeneraci, ti otrlejší již budou pilně šroubovat, protože ani jedno auto nebude v pátek ráno provozuschopné… Počasí má být krásné, a tak si určitě nezapomeneme plavky, abychom se mohli osvěžit v nedalekém aquaparku a se ctí přijmout první porážku víkendu od kluků z KiKa Liberec, kteří nás tradičně pojedou na tobogánech (prý má těžší při sjezdu výhodu?:-))

"12h
Karoserie našeho juniorského týmu byla připravena již během zimní sezóny

Páteční večer už bude ve znamení horlivých příprav a dolaďování na sobotu. Jak to ale už tak bývá, poslední změny se budou dělat až těsně před startem v sobotu dopoledne, což často vede k závadě hned po startu (Ivošku, vzpomínáš na zvlhlý senzorový kabel při 24h Le Čelákovice nebo ložiska před dvěma roky v Blansku?:-)) Start závodu je v sobotu v pravé poledne a my se už teď nemůžeme dočkat!! Cíl přesně o půlnoci a letos nás přijede podpořit třeba Jarda Horák, který vezme do Blanska na dovolenou celou rodinku.

Složení týmu

První tým se vrací k vítězné sestavě z roku 2013, kdy Petr Sedláček neskutečně zabojoval a v přímém souboji na dráze porazil Petra Grofa. Tehdy byl po 12 hodinách jízdy mezi prvním a druhým rozdíl cca. 20 vteřin. Ještě má někdo pocit, že tenhle závod není SPRINT na 12 hodin?;-) Tedy Team Rebels 1: Zdenda Beneš, Jirka Svoboda, Petr Sedláček, Honza Kanina a mechanikem nejen prvního týmu bude Martin Ševčík. I druhý tým pojede ve stálé sestavě, kterou vídáme na vytrvalostních závodech roky! Team Rebels 2: Ivoš Gombík, Lukáš Gombík, Marcel Dostál, Radek Špička. No a konečně třetí tým našich juniorů, kteří pojedou úplně poprvé a je to pro ně určitě velká výzva! Team Rebels 3: Milan Ptáček, Lukáš Nesét, Marek Frič, Dominik Mach.

"12h
V roce 2014 jsme jeli v prakticky stejné sestavě, jen Jirku Jarolímka střídá zpátky Petr Sedláček

Technika

Všechny tři týmy pojedou s podvozky Xray, platforma X10. Každé auto je ale v týmových dílnách patřičně upraveno pro vytrvalostní závody. Máme několik vývojových týmů, které se ne vždy ubírají stejným směrem, a tak můžeme říct, co kus, to originál. V objemu hliníku určitě vede model prvního týmu, když úpravy jilemnické díly Svoboda a syn jsou vidět i při nasazené karoserii. Vyšší hmotnost modelu pomáhá především v soubojích bok na bok, kdy většinou vyhráváme:-) Druhý tým pojede se zcela novou technikou, tedy nejnovější specifikací X10´2015, kterou budou kluci dremelkou tunit ještě určitě v pátek večer:-) Třetí tým pojede s osvědčeným modelem druhého týmu z loňského roku, a tak můžeme říct, že toto auto je i nejlépe připravené. Navíc bude mít usměvavou karoserii, která prostě k dravému mládí patří.

Ambice

Ty jsou samozřejmě vysoké. My si jedeme do Blanska užít dva plné dny šroubování a závodění, dobrého jídla a pití z bufetu paní Magdové a potkat ty, které třeba pak celý rok nevidíme. V posledních třech letech jsme dokázali dvakrát vyhrát a jednou být druhým nejrychlejším týmem. Konkurence je ale obrovská, už bylo řečeno, že je to spíše sprint na 12 hodin než jízda pravidelnosti. Samozřejmě kdo zastaví, nevyhraje. Ale musíte jet i zatraceně rychle, protože každý tým dnes může vyhrát! Loni jsme chtěli dostat aspoň jeden tým na stupně vítězů. Cíl pro letošek zůstává stejný. A když budou naši junioři v cíli a navíc před juniorkou jednoho nejmenovaného libereckého týmu, tak to bude fakt pecka!

Držte nám palce, my už se nemůžeme dočkat:-)

Jo a ještě jedna věc… Už teď děkujeme Pavlovi Magdovi, že to nevzdal a dělá pro nás tenhle krásný bláznivý závod i po šestnácté!!

"12h