RC Park v Starém Městě u Bruntálu

Igor Vlahovič


Když jsem jel s kolegou Michalem Masaříkem na dron expedici na Ovčárnu, stavil jsem se ve Starém Městě u Bruntálu za panem Josefem Kolaříkem. Ten zde buduje již delší dobu na svoje náklady a za pomoci sponzorů místo, kde si budou moci zájemci vyzkoušet RC modely, vyzkoušet onroad, rally i offroad dráhu. A nejen to.

Za asistence Josefa jsem si prošel celý prostor. A nyní vám popíši, co jsem všechno viděl, co jsem zažil a na co vše můžete v budoucnu těšit. Z této návětěvy bude i video záznam, který bude později.

Josef zde se svými kolegy myslel na dost detailů. Takže postupem času na velkém prostoru byla navržena a vznikla onroad trať, offroad trať hlavně pro modely LC Racing 1/14. Ale také rally cross dráha, kde mohou kroužit i větší modely offroad.

Dráhy už mají tvar a dělá se na jejich hrazení. To bude šetrné k modelům samotným. Povrch offroad pak tvoří koberec, na kterém fungují i mechová kola. Kromě rally cross jsou dráhy pro modely 1/14 a menší.

Pokud je nepřízeň počasí, uvnitř haly se rozprostře koberec a běhěm chvíle je postavena dráha na Mini Z nebo modely 1/14, 1/18 a menších.

Pokud máte model, můžete s ním na jakoukoliv dráhu přijet jej vyzkoušet. Pokud jeje nemáte, čská na vás půjčovna RC modelů. Na místě bude i servis. Vše na jednom místě. Na zapljčení jsou připraveny 1/14 modely, 1/28, 1/10, ale i stavební technika apod. Na výběr toho je opravdu dost.

Kromě RC modelů si zde můžete pod dohledem zkušeného „vojáka“ zastřílet z airsoft zbraní či vzduchovky. A to jak na kryté střelnici, tak i venku. Záleží na dohodě a počasí.

Nechybí WC a občerstvení.

Modely se řídí z prostorné tribuny, ze které je pohodlný výhled na všechny dráhy a je možné obsadit obě dvě strany.

 

AKCE DVĚ VĚŽE

Tou první hlavní akcí bude závod modelů LC Racing 1/14 právě na offroad dráze. A to 7.6.2015. Akce nese název DVĚ VEŽE a jedná se o mezinárodní závod s polskou účastí.

Tedy závod na počest dvou krásných míst – Praděd vs Velká Sova (PL).

V den závodu však bude probíhat výstava RC modelů, možnost otestování, půjčení RC modelu. Také jsou zváni majitelé zajímavých raritek, aby se s nimi přijeli pochlubit, ukázat je veřejnosti.

Uvidíte i zajímavé potisky na tričkách, které lze na místě i zakoupit nebo si nechat udělat vlastní návrh.

Můžete si i zastřílet a bude toho mnohem více.

Více info pak na RC-PARK.

 

Nyní se můžete podívat na fotogalerii, kde jsem zachytil atmosféru celého prostředí. Brzy bude k dispozici i video sestřih.