Mezinárodního mistrovství ČR Mikro 2015

MK Miky – Míla Kotraba


Vážení předsedové klubů, závodníci, kamarádi,

 

poslední dobou „chytám“ na ucho mnoho otázek týkajících se nadcházejícího Mezinárodního mistrovství ČR Mikro 2015 pořádaného ve dnech 30.1.-1.2.2015. Rád na všechny odpovím, jelikož je mi jasné, že propozice a pravidla jsou od toho, aby je nikdo nečetl

Otázky na mne směřované se neustále opakují, tak v zájmu ušetření času a vytvoření si prostoru pro věnování se přípravě rozhodčovských povinností dávám na vědomí tyto podstatné odpovědi:

1.       Kde jsou informace o závodě?

Vše o závodě je zveřejněno od srpna 2014 na stránkách http://codysteam.com a následně se přes menu MMČR 2015 Mikro, Informace, pravidla, aktuality, registrace „proklikáte“ na stránky http://mkmiky.wz.cz/MMCR2015/CodysTeam.htm.

O tomto byla většina předsedů klubů, na které jsem měl e-kontakt, informována již v září 2014 a dále byly uveřejněny odkazy na tento závod i na pozvánkách na místní oblastní soutěže některých klubů.

 

2. Co dělat, když jsou stránky závodu nefunkční?

Může se stát (a už se to i stalo), že nějaký chorý mozek výše uvedené hlavní informační stránky znefunkční. Bohužel jsou i tací mezi námi. S těmito živli se náš poskytovatel právní cestou vypořádá.

Lidi dobré vůle však tato událost nemusí odradit. Stačí napsat na e-mail: mk.miky@cmail.cz, požádat jaké informace chce a do 24 hodin mu bude žádané e-mailem zasláno (propozice, technická pravidla, soutěžní pravidla či jiné dokumenty).

 

3. V pravidlech je, že závod v dané kategorii se jede při přihlášení min. 5 závodníků. Co to znamená, když k dnešnímu dni jsou třeba v osmnáctinách STOCK 2WD přihlášeni pouze 2 závodníci?

Pokud to tak zůstane do uzávěrky registrací, tak se nebude pouze vyhodnocovat daná kategorie, ale závodník si může celý závod zajet v jiné nejblíže podobné kategorii, a to na základě dohody s ředitelem závodu, rozhodčím a závodníky. Tady se nabízí spojení kat. STOCK 2WD a 4WD. Prostě, kdo si chce závodu užít, tak si ho užije.

 

4. Kde je možné se registrovat?

Na výše uvedených stránkách jsou odkazy na registrační formulář uveřejněny a je tam uveřejněn i návod k vyplnění registrace.

Přímý odkaz na registraci: http://www.myrcm.ch/myrcm/main?pLa=cz&sField=StartDate&hId[1]=org&dId[O]=1334&pId[O]=21&sOrder=asc

 

5. Kdy je uzávěrka registrace?

Elektronicky pomocí registračního formuláře dne 29.01.2015 ve 20:00 hod.

Dále je možné se registrovat v místě konání závodu, max. však hodinu před startem závodu. Od 29.01.2015 od 20:00:01 hod. je za registraci požadováno zvýšené startovné o 100%, jelikož tento přístup jednotlivce k registraci „shodí“ mnoho již časově postavených věcí a je vše nutné opětovně aktualizovat, a to na úkor zbytečně vynaloženého času, jak pořadatele, tak závodníků, kteří již na stanovené časy svoje modely připravovali.

 

6. Kde je uveřejněno časové schéma?

Orientační v propozicích závodu umístěných na stránkách závodu – viz. odpověď na otázku č. 1.

Časový rozpis jízd lze sledovat na odkaze a rozkliknout Timetable:

– pro den 30.01.2015 – http://www.myrcm.ch/myrcm/report/cz/17299/138903

– pro den 01.02.2015 – http://www.myrcm.ch/myrcm/report/cz/17300/138909

Tento časový rozpis jízd je nyní zpracován na základě odhadů počtů závodníků a konkrétně se zaktualizuje dne 29.01.2015 ve 21:00 hod. na základě provedených elektronických registrací.

Tedy z tohoto vyplývá, že když závodníci otálí s registrací, tak si dělají problém sami sobě, jelikož by v opačném případě šlo vše stanovit přesněji již dlouhou dobu před závodem s ohledem na směřování pohody pro závodníka.

 

Závěrem prosím předsedy klubů, závodníky i kamarády, aby tyto informace předali svým členům, závodníkům i kamarádům, kteří o účasti na tomto závodě uvažují. Na všechny opravdu kontakt nemám. Za předání děkuji.

 

Jen připomínám, že motto RC aut malých měřítek zní:

„Jsme v pohodě, protože jezdíme pro radost a potěšení!“

Kdo chce vyvolávat nepohodu, tak mu přeji hezké posezení v hospodě u piva, jelikož ostatní na něj nejsou zvědaví. Ti si chtějí závod užít a k tomuto cíli organizátoři vynaloží veškeré svoje úsilí.

 

Míla Kotraba

Hlavní rozhodčí závodu