Winter Reace Morava online

Igor Vlahovič


2. závod série Winter Race Morava je právě před námi. A bude se odlišovat od předešlých závodů tohoto seriálu. Proč ?

Jednak se dnes sešel rekordní počet modelů na startu. Přes 100 modelů napříč všei kategoriemi. Přihlášky byly i zastaveny, protože více by se nemuselo již za den zvládnout. Uvidíme, jak se pořadatel se vším popasuje.

Dále budou jako novinka od poledních hodin dvě hostesky, které zpříjemní závod a budou samozřejmě u vyhlašování výsledků. A také budou představovat TQ modely jezdců.

Vyžádá si to důslednou organizaci včetně kontroly dodržování stylu jízdy.

Mimo jiné také ranní trénink musí být lehce koordinovaný. Aby se jezdci po ránu zbytečně neatakovali na trati.

Online výsledky zde:

Streaming:
"" Onlinestreaming
Sections:
"" TC Open
"" Formule 1 TRUE
"" TC Stock 17,5
"" TC Hobby
"" World GT

Na tribuně se celkem dodržuje počet pilotů. A Pavel Magda to musí korigovat.

Připraven je také bufet, který pojede celý den pod taktovkou paní Kopecké.

Dnes na rozpravě budou předány dodatečně poháry pro juniory kategorie Hobby z minulého závodu. Na ty jsem zcela v tom zmatku zapomněl.

""
BMW M3 GT – také dnes bude k vidění na trati

 

Nájezd na cílovou rovinku je dnes hodně rychlý. Po ránu jsem ještě asi spal, když jsem vstoupil do stopy jednomu z jezdců. Naštěstí se nic nestalo modelu. Xray myslí i na tyto excesy. Nakonec však bylo zjištěno, že se po nárazu narazil disk a házela poloosa.

Tak po většinu doby bylo na ranním tréninku na tribuně kolem 11 pilotů. Poměrně se to dodržovalo. A v 8:45 započne rozprava k dnešnímu závodu. Po sdělení důležitých informací se začne závodit.

""
Junioři kategorie Hobby z minulého závodu

 

Výše vidíte 3 nejlepší juniroy kategorie Hobby. A to v pořadí:

1. Petr Zvejška

2. Tomáš Sova

3. David Douhlevski

 

Velká gratulace a po dnešním závodě je možná opět uvidíme na společné fotce.

 

Kvalifikace kolo 1

TC Open – Zbyněk Krasl jel se svým modelem nadoraz a dost možná poničil svůj LiPo akumulátor. Model mu poněkud zpomalil a Zbyněk svůj stroj neodstavil. V kategorii jedou dnes i jezdci z Čech a dalších částí republiky. Nechybí Jirka Janoušek, Jiří Vyšín a další známá jména této kategorie. Kontrola nasazovačů ihned proběhla v první jízdě. Jezdci by se měli stavět na ta místa, aby Pavel Magda mohl lehce zkontrolovat jejich pozice. Poslední skupina byla velmi rychlá a vypadá to na souboj Víťa Hola vs Petr Grof. Ale i Jarda Kopecký ml. bude hodně velkým soupeřem. Po prvním kole zde zaujal TOP pozici Víťa Hola.

F1 – dvě skupiny. Poměrně klidná jízda, krátce natočená shora do traileru. Jako na minulém závodě, i nyní zajel TOP pozici Jaroslav Vala. Ale Víťa Hola dnes jede včetně Aleše Pelikána tuto kategorii a budou jízdu Jardovi ztěžovat. 21 jezdců v kategorii je velmi slušná účast.

Stock – i zde početná účast. Byly vytvořeny 3 skupiny. Leoš Bulva má novou karoserii ve zcela jiném zbarvení. Na koberci není příliš vidět a o to m možná i jde. Při kontaktu tak zůstane na čas inkognito. Nutno napsat, že i první skupina Stock jela poměrně čistě. Novým jezdcem na závodě v kategorii je Patrik Maňoušek a Marian Sedlák. Ten jede i kategorii Hobby. Z juniorů nechybí ostřílený Oliver Havránek. Ten byl zařazen do nejlepší skupiny. Celkově je nyní třetí za vítězem prvního kola Jardou Kopeckým ml. a druhým Alešem Pelikánem.

""
Jedna z hostesek, na kterou se dnes mohou jezdci těšit. Foto je schválně „nekvalitní“. Originál je originál

 

Hobby – i zde početná účast. Dvě skupiny i se ženou ve startovním poli. V popředí Igor Vlahovič a Jarda Kopecký st. Těsné souboje se dají očekávat mezi Jurou Hrabcem a Milanem Cendelínem. Ale také mezi juniory Zvejškou, Sovou a Douhlevskum. Uvidíme na finále.

GT – 1/10 vs super rychlé 1/12. Pouze dva modely na startu 1/12. A samozřejmě díky motorizaci na prvních místech. Martin Zvára ml. a Tomáš Kembitzký jedou právě 1/12. S desítkou na třetím místě pak Ondra Hubáček.

 

Kvalifikace kolo 2

TC Open – v první skupině kraluje Miroslav Loupý. Ve druhé pak Petr Grof, Jirka Janoušek a také Igor Lipták. Celkově je ve vedení Víťa Hola. Pavel Martinec jezdí na 4 pozici. Nevede si vůbec špatně. Radek Voda ladí, kouká na výsledky a chce se zlepšit.

F1 – modely na bezdušových pneu vypadjí realisticky. A i rychlost je přirozená a v případě kolize to neni destruktivní počin. Velice vyrovnané na čele závodu. Nyní Aleš Pelikán zajel lepší nájezd a nechal za sebou Jaroslava Valu. Tonda Pospíchal jede za Romanem Hradeckým. Vojta Sehnal za Zdeňkem Ajmutem. Vratislav Šafařík pak zakončuje startovní pole.

Stock – Marian Sedlák by měl poladit svůj model. Poněvadž mu dost driftuje. A v první skupině byla často slyšet lexanové bouře. Leoš Bulva „načudil“ jiného kolegu svoji maskovanou karoserií, která nyní není světle zelená. Oliver Havránek jezdí na třetím místě ve skupině a daří se mu. Stačí na takové piloty jakými jsou Aleš Pelikán, Jarda Kopecký ml. V kategorii nechybí David Měšťan, který jezdil Hobby. Milan Bačík, Olda Groch jsou stálými jezdci této kategorie. Jaroslav Kopecký ml. v čele. Bronislav Vykutil je desátý a zatím je v A finále.

""
Diváci na dnešním závodě nechybí

 

Hobby – v kategorii opravdu hodně juniorů a začátečníků. Dle toho také vypadá jízda v první skupině. Jakub Zvejška z juniorů nejlepší. Tomáš Sova zatím druhý. Igor Vlahovič před Jardou Kopeckým a Jurou Hrabcem. Ten již tako dokázal najet 18 okruhů.

GT – 1/12 modely stále v čele a nic se nezmění ani ve třetím kole. Na třetí pozici se nyní dostal Ondra Hubáček. Patrik Maňoušek je průběžně pátý za Milanem Cendelínem.

 

Kvalifikace kolo 3

TC Open – druhá skupina poslední kvalifikace byla poněkud agresivní. Mezi tím kličkoval Jirka Janoušek s Petrem Grofem. V depu ladil Petr Rovný podvozek CS-1 Marianu Sedlákovi. Nezkušený pilot v kategorii TC Open dokáže zatopit kolegům. Některé okamžiky byly opravdu ostré. A řešilo se to i s pořadatelem. Ale především je to o přístupu jezdců samotných. Je to hodně rychlá kategorie a chyby se zde trestají. A nebo napříště rozdat pár STOP and GO. Hola vs Vyšín se v poslední jízdě přetahovali o nejrychlejší kolo. TQ v kategorii získal Jiří Vyšín. Do A finále se kvalifikoval Jiří Janoušek.

F1 – velmi těsné vítězství Aleše Pelikána. O půl vteřiny dojel první a získal tak TQ v této kategorii. A finále uzavře Ondřej Hubáček. V B finále bude startovat z první pozice Martin Janíček.

Stock – zde zvítězil a TQ zaujal Jarda Kopecký ml. Vynikající třetí místo za Alešem Pelikánem zajel Oliver Havránek. Do A finále se dostal ještě Zdeněk Šafář. A páté místo se líbí i Petrovi Rovnému. Sdělil mi, že velmi dobré umístění na konkurenci, která se zde dnes sešla.

Hobby –  TQ zde Igor Vlahovič. Z juniorů se do A finále probojoval Jakub Zvejška a své kolegy nechal v B finále. Tam bude startovat z první pozice Jarda Neubauer st. Dalším úspěšným juniorem je Tomáš Sova. Martina Hubáčková, jediná žena v tét kategorii, pojede z poslední pozice finále B.

""
Hala Jedovnice je zaplněna

 

GT – všichni jsou zde ve finále A v čele s Martinem Zvárou ml.

 

Finále 1

TC Open – C finále: bylo v režiji Jardy Neubauera ml. před Sašou Žvakem. Velmi těsný souboj. B finále: vyrovnaný souboj mezi Matějem Bábovským a Martinem Bábovským st. A finále: Jiří Vyšín si odnesl vítězství v první jízdě před Víťou Holou a Petrem Grofem.

F1 – B finále: dalo se očekávat vítězství Martina Janíčka. A stalo se tak. A finále: krásné finále, které bylo mezi piloty Alešem Pelikánem (vítěz), Víťou Holou a Jardou Valou.

Stock – C finále: Karel Novosád zvítězil a za ním v jednom kole dojeli další piloti: Groch Olda, Pavel Ryšavý, Martin Beníček, Tomáš Kovařík a Patrik Maňoušek. B finále: jako jediný najel 2 kol Bronislav Vykutil. A finále: Jarda Kopecký ml stačil projet do dalšího kola a tak opticky nadělil soupeřům kolo. Druhý pak Karel Kratochvíl, třetí Aleš Pelikán.

""
Takto budou vypadat fotot modelů na pozici TQ

 

Hobby – B finále: jezdcům se podařilo rozebrat dokonale dráhu. Vítězem se stal Jarda Neubauer st. A finále: Igor Vlahovič s dostatečným náskokem před Jurou Hrabcem. Jarda Kopecký se propadl až na třetí pozici.

GT – 1/12 modely Tomáše a Martina nedojely do cíle. A tak Ondra Hubáček první. Patrik Maňoušek druhý před třetím Milanem Cendelínem.

 

Finále 2

TC Open – C finále: Saša Žvak zvítězil před Jardou Neubauerem ml. a proto zde o vítězi není rozhodnuto. Naopak v Bčku již vítěze známe. Je jím Matěj Bábovský a za výkon se bude moci vyfotit s našimi hosteskami. Ty nyní chodí po depech, fotí se z jezdci a v tomto kole se také fotí TQ pozice. A finále: nezbytné foto před startem a pak jízda započala. Jiří Vyšín druhým vítězstvím potvrdil celkové vítězství v závodě. Další pozice se prohodily a bude se čekat na vývoj ve třetím kole.

""
TQ Jiří Vyšín

 

F1 – B finále: překvapil Tonda Hráček, který pojel své soupeře. A to Ládi Staňka Martina Janíčka. A finále: Jaroslav Vala nyní pokořil soupeře s náskokem kola. Víťa Hola dojel druhý. A dokonce do boje zasáhl Drahoslav Hejtmánek.

""
TQ Aleš Pelikán

 

Stock – C finále: Martin Beníček se sice nevyfotil s hosteskami, za to však zvítězil před Tomášem Kovaříkem. B finále: Broněk Vykutil se bude fotit s hosteskami, i když nebude chtít. Markéta na něj nestačila a ani další soupeři. A finále: Jarda Kopecký beze zbytku využil TQ pozici a stal se celkovým vítězem kategorie na dnešním závodě. Oliver Havránek potrápil zkušeného Aleše Pelikána i Miroslava Loupého.

""
TQ Jarda Kopecký ml.

 

Hobby – B finále: opět drsná jízda s rozborkou tratě. Pavel Magda již rezignoval a pouze před jízdou poprosil o slušnou jízdu. Piloti stále nechápou, že ubraný plyn před zatáčkou je výhodou. Zvítězil Daniel Hons před Tomášem Sovou. A finále: opět drsná jízda. Igor se předháněl s Jardou Kopeckým st. Byla to poměrně zábava, kde Igor se tsně stal celkovým vítězem.

""
TQ Igor Vlahovič

 

GT – opět foto s hosteskami. Nyní již kluci s 12kami dojeli do cíle a podělili se o první místa: Martin Zvára vs Tomáš Kembitzský. Milan Cendelín třetí.

""
TQ Martin Zvára ml.

 

Finále 3 souhrn

TC Open

C finále: Jarda Neubauer ml.

B finále: Matěj Bábovský

 

A finále

1. Jiří Vyšín

2. Víťa Hola

3. Petr Grof

""
Vítězové TC Open ji byli vyhlášeni. Museli odjet. Proto foto zde

 

F1

B finále: Ladislav Staněk

 

A finále

1. Víťa Hola

2. Jaroslav Vala

3. Aleš Pelikán

 

Stock

C finále: Martin Beníček

B finále: Bronislav Vykutil

 

A finále

1. Jaroslav Kopecký ml.

2. Karel Kratochvíl

3. Aleš Pelikán

 

Hobby

B finále:

 

A finále

1. Jura Hrabec

2. Igor Vlahovič

3. Vilém Augustýnek

 

GT

1. Ondra Hubáček

2. Patrik Maňoušek

3. Milan Cendelín

 

Martin Zvára a Tomáš Kembitzký jeli mimo pořadí. Zvítězil Martin.

Závod nyní ukončíme vyhlášením výsledků a focením s hosteskami.

""