Open Challenge Praha offroad online

Igor Vlahovič


Dnešním dnem pokračuje seriál Open Challenge Praha. Dnes v offroad části.

Navíc tento závod je Warm Up na následující závod MČR buggy. Takže se dnes sešlo opět do 100 modelů !!! Opět vysoká účast.

Já po ránu opravoval spojovačku řízení na mém SCT Turnigy. Je to poměrn atyp a tak sehnat kuláček nebo protistranu byl problém. Ale díky panu Novotnému, panu Veselému a panu Gottzlovi jsem vše dal dohromady a po dlouhé době si mohu zazávodit v kategorii Short Course.

Je po rozpravě a jede se první kolo kvalifikací.

 

Online výsledky, tak jako včera, můžete sledovat zde:

"" 1/10 Buggy 2WD
"" 1/10 Buggy 4WD
"" 1/10 Short Course
"" 1/8 E Buggy
"" Hobby Buggy
"" OffRoad Mini (1/14 – 1/18)

 

Všichni se do haly vešli. Ale bylo to tak tak. Místa je tu méně díky stažené stěně pro horolezce. Ti využijí odpoledne lezeckou stěnu.

Za časomírou opět Jan Blahovský, který se zde dokáže sjednat pořádek a to již od časného rána.

Někreří se bohužel hlásili až dnes. A tak má pořadatel mnohem více práce. A je z toho mírně na nervy. A ani se mu nedivím. Závodíci chtějí být ještě rozumně doma. Musí se proto končit kolem 18. hodiny.

 

Kvalifikace 1

Hobby – Vojta Hujer ve vlmi vyrovnané jízdě dojíždí první před Radkem Stiborem a Klárkou Kalvodovou. Zde jedou více junioři. Ono jich je na tomto závodě opět požehnaně.

Buggy WD – zde jsou vytvořeny dvě skupiny. V první bude kralovat, jak to tak vypadá Jan Vild. Ale ani Nik Bečvář nezůstane pozadu. Michal Blahovský zvítězil ve druhé skupiě naprosto v klidu. Nestačil na něj Marek Schiller ani třetí Jožo Nováček. Od toho jsem koupil SCT Turnigy a dnes s ním právě jedu závod.

SCT – já jsem dal přednost ranní snídani a do jízdě nastoupil pozdě. Ale kolo mám poměrně rychlé a tak se budu snažit v další jízdě bezchybnou jízdou tlačit na vítěze jízdy Ivo Viktorína. Martin Jordán junior a František Kalenda budou také silní soupeři !!!

""
Dodík Ťažký jede i dnes a to kategorii SCT

 

Buggy 4WD – Jirka Žmiják zvítězil v první skupině. Celkem je zde nejvíce modelů a jsou zde vytvořeny tři skupiny. Velmi vyrovnaná asi bude skupina 2. Tam najelo 17 kol celkem 4 piloti v čele s Janem Hujerem. A v poslední pak zvítězil Kája Novotný metodou start – cíl. Marek Schiller dostal kárání za zkracování tratě u časomíry. Milan Mudra junior dojel třetí.

Buggy 1/8 – monstra opět na trati. I zde časomíra musela upozornit na ohledupolnost a zejména pak bezpečnost při jízdě. Piloti si občas neuvědomují, že nejedou venku a musí mít citlivý plyn. I zde tři skupiny pilotů. V té první bdue mít dle výsledku navrch Michal Patera. Ve druhé pak Josef Jaroš. V poslední skupině, která zakončuje první kolo zvítězil Kája Novotný. A jeden model pořadatal z jízdy odstranil. A položil jej na záda. Piloti se šešli na kobereček.

 

Kvalifikace 2

Hobby – skupina se vyrovnává. Radek Stibor se dotáhl na konkurenci. Klárka Kalvodová a Vojta Hujer jedou hodně podobný výkon.

Buggy 2WD – zejména první skupina jsou samí junioři. Na tomto seriálu jich startuje čím dál více se mi zdá. A Jan Vild stále v čele skupiny. Zde jede i Lucka Mazalová. A také Martin Václavík.  A Michal Blahovský v těsném souboji s Markem Schillerem a Jožo Nováčkem. Jožo mohl zvítězit, ale dělal chybky.

SCT – zde se mi podařilo zajet třetí pozici. Dělal jsem zbytečně chyby. A tak nestačil na vítěze Ivo Viktorína a Františka Kalendu. Ale byl jsem s nimi v jednom kole. Chyby se neodpouštějí. Musím ještě poladit můj super stroj. Už i Martina Jordána juniora jsem potrápil.

Buggy 4WD –  Jirka Žmiják se opět snažil a podařilo se u udržet soupeře za sebou. Petr Hartman třetí. Ve druh skupině stále velmi dobrý Jan Hujer. V každém případě pole je zajímavé. Max Gotzl dojel nyní na osmém místě. Má co dohánět v bohaté konkurenci. Nik Bečvář ani Oetr Šnajdr nedojeli. V nejlepší skupině nedojel prozměnu Michal Blahovský. A tak to měl Kája Novotný velmi ulehčené. Milan Mudra ani Marek Schiller neměli šanci. Karel je týmovým jezdcem Duranga a podává stále dobré výkony ve všech kategoriích.

Buggy 1/8 – jízda první skupiny byla nyní velmi vyrovnaná. Až 6 modelů dojelo v jednom kole ve vedení s Honzou Pošem. Dále pak nedojeli jízdu Josef Jaroš, Ladislav Klaus a Vojta Krob. A „v Ačku“ bylo opět slyšet kárání od časomíry. TQ má zatím nejblíže Kája Novotný.

""
Buggy 1/8

 

Kvalifikace 3

Hobby – i zde bylo kárání a to za mohutně vysoké skoky Katky Kodadové. Několik skoků v pořádku a s citem a pak HUP a byla na zádech. Radek Stibor má TQ pozici na finále.

Buggy 2WD – TQ zde má Michal Blahovský před Jožo Nováčkem a třetím Markem Schillerem. Jožo popíjí v depu pivečka se svým kolegou. Asi mu to potom jede lépe a má větší jistotu.

SCT – já nyní zajel životmí výsledek. Sice z toho nebylo TQ, ale druhé místo za vítězem Ivo Viktorínem je velký úspěch. Každopádně finále musí být z mohí strany bez chyb. Soupeři jsou jednak silní a také nevyzpytatelní. A níže mát video onboard z mé poslední jízdy. GoPro HERO 3 vydržela na svém místě po celou dobu.

 

Buggy 4WD – tady má TQ Karel Novotný a po právu. Jede opravdu velmi dobře. A Marek Schiller mu to bude chtít ztížit. Do A finále se ještě, pokud bude po 10ti modelech, dostane i Michal Blahovský. Ale i další finále budou napínvá. Každý si zde najde soupeře.

Buggy 1/8 – TQ v této kategorii obsadil Kíja Novotný před Jirkou Garbaczewskim a třetím Maxem Gotzlem juniorem. Otec mu zřejmě velmi dobře vyladil model.

 

Finále 1

Hobby – jak se dalo předpokládat, Radek Stibor poprvé obhájil TQ a zvítězil. Klárka Jalvodová druhá a jako slečna v poli jede výborně. Vojta Hujer třetí. Prostě někdy méně znamená více.

Buggy 2WD – B finále: Nik Bečvář vs martin Jordán. Oba junioři. Souboj Titánů. Kdo byl lepší ? Nakonec Nik Bečvář. A finále: tak zde se konalo překvapení v podobě vítězství Marka Schillera nad vynikajícím Michalem Blahovským. Třetí dojel Jožo Nováček. Těsně za ním Aleš Pelikán.

SCT – po startu postihla technická závada Ivo Viktorína. Igor Vlahovič pouze dvě malé chybky a to mu zajistilo první vítězství. Ale jen díky málo chybám. František Kalenda jej sledoval ze druhé pozice a čekal na jeho chybu. Třetí doskákal Martin Jordán jun.

Buggy 4WD – C finále patřilo Maxu Gotzlovi. nasazoval jsem a málem jsem ji koupil. Ale zohnul jsem se práv. když buggy letěla nade mnou. Hodně práce v tét skupině. Hodně chyb jezdeckých. B finále: zde zvítězil s náskokem kola Ivo Viktorín a spravil si chuť po neúspěchu z finále SCT. Michal Blahovský ani Patrk Šarina pro technické potíže jízdu nedokončili. A tak zvítězil Kája Novotný. Kolo nadělil Marku Schillerovi. A ten zase nadělil kolo Milanovi Mudrovi ml.

""
Největší „dítě“ na tribuně

 

Buggy 1/8 – opět napomínání pilotů za nebezpečné skoky před tribunou. Ale i jinde. Ono to není legrace, když někoho buggy v letu, ale i na zemi trefí. Cčko bylo velmi vyrovnané: zvítězil Petr Vyhnálek, ale další 3 jezdci dojeli v jednom kole. B finále: Honza Poš s kolegou dostali právě jedno z napomenutí. Zvítězil Jindra Kodad junior. V A finále jezdí dobře Max Gotzl. Je vidět jeho trénink na domácí trati v Jelení. Vítězem se nyní stal Karel Novotný před Jirkou Garbeczewskim. Max dojel na krásném třetím místě.

""
Kázání jezdcům u časomíry

 

Druhé kolo je před námi. Časový harmonogram je dodržován.

 

Finále 2

Hobby – první dvě místa máme jasná: vítězem bude Radek Stibor, druhá bude Klárka Kalvodová. O třtí místo se ještě ude bojovat.

Buggy 2WD – Nik Bečvář obhájil prvenství pro B finále. V  A finále šlapal na paty, než udělal chybu, Aleš Pelikán Markovi Schillerovi. Ten nakonec dojel druhý za Michalem Blahovským. Aleš tedy třetí a vše je otevřené !!!

SCT – tři chyby a hned byl Igor odsunut až na třetí příčku. Ivo Viktorín opět nedojel a je ven ze hry o bednu. Ale František Kalenda a Martin Jordán junior jsou stále ve hře. o kolo se zlepšila Veronika Kučerová !!! Páté místo je vynikající.

Buggy 4WD – C finále opět s mnoha chybami. Ale máme vítěze: Maxe Gotzla. B finále: Petr Hartman zamýchal kartami v tomto finále. Ivo Viktorín ješt bude muset pořádně naladit. A finále: tak zde to bylo pod taktovkou Karla Novotného. A tak i nyní. Karel je tedy vítězem čtyřkolek. Marek Schiller udrží druhé místo. Třetí je otrevřené.

""
Nasazovači musí dávat pozor

 

Buggy 1/8 – C finále bude patřit Petru Vyhnálkovi. B finále: poprvé zde zvítězila slečna – Saša Hainová !!! Velká gratNulace. A finále: Karel Novotný patří ke špičce offroad kategorií. Zde jede na oko pomalu, ale na čase je to hodně poznat. A jede velmi opatrně vůči soupeřům a nasazovačům. Takto nějak proběhl komentář od Jana Blahovského. Kája si tedy dojel pr první místo celkově a to oprávněně. Max Gotzl nedojel. Nahradil jej kolega Veselý.

 

Finále 3 souhrn výsledků

Hobby

1. Radek Stibor

2. Klárka Kalvodová

3. Vojta Hujer

 

Buggy 2WD

B finále: Nik Bečvář junior

1. Marek Schiller

2. Michal Blahovský

3. Jožo Nováček

 

SCT

1. František Kaleda

2. Igor Vlahovič

3. Martin Jordán junior

 

Buggy 4WD

C finále: Max Gotzl

B finále: Ivo Viktorín

1. Karel Novotný

2. Marek Schiller

3. Jan Domanský

 

Buggy 1/8

C finále: Petr Vyhnálek

B finále: Jindra Kodad junior

1. Karel Novotný

2. Jiří Garbaczewski

3. Václav Brož junior

 

Musím pochválit pořadatele, že dbá na bezpečnost nasazovačů a to napříč všemi kategoriemi. Pokud to takto bude i při MČR, bude to dobrou vizitkou šampionátu.

Jinak i časový skluz se celkem podařilo dohnat. Ale vše to je jen o dochvilnosti jezdců a nasaovačů. Kdyby to bylo jen na počítači, někteří by se divili, že už jim jízda ušla.

Ještě tedy obligátní vyhlášení výsledků a všichni jedeme domů.

Krátký video souhrn z bobu dnů se připravuje.