Mibosport Cup – exklusivní a také náročný závod

Igor Vlahovič


Na tento závod jedu spíše jako reportér, aby zde na žádost pořadatele dokumentoval, co se bude po celý den dít a jak to bude probíhat. Samozřejmě jsem se přihkásil i do kategorie Stock LRP, abych si i rekreačně zajezdil.

V mém případě půjde opravdu o rekreační jízdu, protože s motorem LRPX12 a regulací LRP SXX V1 rozhdodně díru do světa neudělám. Ale je to nejen z toho hlediska, abych otestoval model vůči kolegům, ale také abych si jednou za velmi dlohou chvíli protáhl záda.

Ano, když jsem o tom uvažoval, na odjetí jednoho kola kvalifikací bude potřeba cca 150 minut. Poud bude jízda trvat 5 minut a mezi nimi bude nastavrn interval 3 minuty. Protože je do dnešního dne přihlášeno 182 modelů ve všech kategoriích, bude se muset vytvořit cca 19 skupin. Pokud někdo ještě přibude, možná i více. Takže pak to jsou lehké počty.

A tak nás všechny čeká čekání dlouhé přes dvě hodiny. Doporučuji si vzít nějakou jinou zábavu, pokud nechcete ladit model po celou tu dobu. Fakt je ten, že mnoho přihlášených jede více, jak jednu kategorii. Reálná účast bude samozřejmě nižší.

Ale to nic nemění na faktu, že tento závod bude mezinárodní. Na startovní listině jsou přihlášeni jezdci z Německa, Slovenska, Rakouska, Estonska, Polska. A převažují jezdci ze sousedního Rakouska. Hodně jich znám z minulé sezóny, ale mnoho jich přibylo.

To znamená, že pořadatel musí být na toto všehno řádně připraven.

Již by měla být dostavěna nová část, kde budou místa pro depa. Občerstvení by mělo být zase dole u dráhy. A dle propozic i později nový koberec.

Svoji návštěvou nás poctí na tomto závodě nejlepší jezdec současné doby Ronald Volker (DE), který také pojede jak offroad, tak i onroad část. Ale pokud si dobře prohlédnete startovní listinu, uvidíte tam spoustu zvučných jmen i z České republiky.

Musíte však počítat s pozdějším návratem domů. V tomto počtu modelů není možné závod skončit do 20:00 hodin. Ale s tím snad většina přihlášených počítá.

V tomto případě se bude jednat o zajímavý sportoví zážitek. Uvidíme, jak to pořadatel zvládne a jak celý závod bude probíhat.

Co se týče online reportu. Zde budou posílány zajímavé informace a foto, protože výsledky pojedou na MyRCM. Protože i pro mne to bude dosti náročné a pokud bych neustále něco psal až do večera… Budu toho mít za ten den dost. Což se dá očekávat.

Držme pořadateli palce, ať vše vyjde na výbornou. A je to závod, který se pomalu svoji účastí blíží formátu ETS. Pokud by se účast stále zvyšovala, bylo by možná dobré zauvažovat o dvoudenním závodě v hrotovické hale. To vše ukáže čas a vývoj.

Portál Masters bude mediálním partnerem tohoto seriálu.