Le Mans Serie Otrokovice online

Igor Vlahovič


Dnes jsem zavítal s kolegou Jakubem Kučerou na závod Le Mans Serie do Otrokovic. Jakub se chce podívat, jak to na závodě probíhá a jako host se sveze v některé kategorii se svým LRP S10. Zde má pouze zadní náhon.

Závod se dnes posunul až na odpolení hodinu s ohledem na vývoj počasí. Nyní je dráha vlhká a čeká se na účastníky, zejména na ředitele závodu Romana Krejčího.

Karel Novosád požádal o vyfocení jeho F1, jak krouží v kalužích. A tak úvodní fotka je právě jeho.

Petr Novotný připravuje časomíru, ozvučení.

""

Vlhká dráha Otrokovice

 

Já dnes pojedu Yokomo GT s poněkud těžším převodem. A že se dnes sejde početná skupina majitelů tohoto šasi.

Nyní se sjíždějí první závodníci. Je zde i Roman Krejčí s doprovodem. Má přijet i Olin Bětík s dětmi a další jezdci. Uvidíme, kolik se nás na odpolední závod nakonec sejde.

Na dráhu přijeli další jezdci. Olin Bětík, Roman Štalmach a další.

Dráha jen pomalu osychá. Nefouká vítr a nesvítí slunce.

""

Rozprava

 

Rozprava je za námi. Nyní začne 30ti minutový měřený trénink pro GT, potom 10 minut pro F1. Bere se nejlepší kolo do postupu na finále.

""

Skupiny do kvalifikací

 

V plánu jsou dvě kvalifikace a pak finálové jízdy 4 x 15 minut. U F1 pak 4 x 10minut

 

Kvalifikace 1

GT

30 minut je dlouhá doba. Jezdci se střídali na tribuně. Nikam nespěchali. Každý měl času dost na zajetí TOP kola. Roman Krejčí s bratrem Martinem zajeli nejrychlejší kola. Ale i Jura Hrabec velmi dobře na vlhkém povrchu. Všechny kategorie jedou společně a bude se rozřazovat do finálových skupin. Jsou zde zastoupená i Yokomo GT. Jinak krásné karoserie, někdy i dle reálné předlohy.

Dráha postupně v jízdě osychala. A to je nejhorší. Vlhká místa vs suchá způsobují přetočení vozu.

""

 

F1

Dušan Vičánek zajel TOP LAP. Na další pořadí se podívejte níže.

""

 

Jedeme druhé kolo kvalifikací.

 

Po druhém kole byli všichni jezdci rozděleni do těchto finálových skupin:

 

GT

""

 

F1

""

 

Finálové skupiny jsou vytvořeny a nyní nás čekají 4 jízdy po 15ti minutách. Jdeme na to !!!

 

Finále 1

GT

Finále B – s jasnou převahou jel v této jízdě Vilém Augustýnek. S Yokomo BD7RS a v kategorii GT2.Olin Bětík s Audi R8 LMS na druhém místě. Dráha je zrádná. Půlka je suhcá, půlka vlhká. Jakub Kučera nováček se umístil uprostřed pole.

""

 

Finále A –  já jsem ztratil 10 minut jízdy. Oprava předního ramena. A tak na lepší pozici zatím nemám šanci. Leda, že by někdo taktéž spravoval.A tak na dráze kralovali bratři Krejčí a Milan Cendelín. Petr Novotný (Yokomo GT) a Roman Štlamach (Yokomo GT) jedou taky A finále. Ale i s Yokomo GT jsem zajel velmi dobré rychlé kolo. Nechal za sebou i jezdce z kategorie GT.

""

 

F1 – jasně do cíle Dušan Vičánek. Naprosto v pohodě zvítězil před konkurencí. Roman Štalmach druhý nejlepší výsledek v jízdě. Velmi dobře Tonda Hráček.

""

 

Finále 2

GT

Finále B – po startu hodně drobných kolizí, kterých se nechtěně účastnili skoro všichni. Petr Novotný od časomíry musel krotit vášně pilotů a jedné pilotky – Vandy Bětíkové. Ta se na tribuně usmívala a vypadala spokojeně. Její Yokomo GT jede skvěle, tak o nic nejde. Dráha opět trochu více vyschla a tak modely sedí lépe. Olin Bětík nyní první a nestačil mu Vilém Augustýnek. Ale jen velmi těsně.

""

 

Finále A – Roman Krejčí připravil na jízdu i suchá kola a hodlal v jízdě zastavit a provést výměnu. Ale nakonec dojel bez výměny. Krásné souboje, přetáčení na zrádných úsecích. Vítězem jízdy opět Roman Krejčí. Krásný souboj ke konci jízdy mezi mnou, Petrem Novotným a Romanem Štalmachem. Lukáš Vater si změnil auto a tedy i čip a trochu vnesl do pořadí choas 🙂

""

 

F1 – i podruhé Dušan Vičánek bez konkurence za sebou. Martin Krejčí testuje novou karoserii. Proto v F1 doje druhý opět Roman Štalmach. A navíc se zlepšil Ale to se povedlo i veteránovi Tondovi Hráčkovi. Dráha zase o něco sušší.

""

 

Finále 3

GT

Finále B – Olin Bětík ztratil v jízdě kolo. A ulomená osa nedovolila jeho rychlou opravu. Ale Olin je bojovník. I se třemi koly dojel do cíle a udržel třetí místo !!! Neskutečné. A ke konci jízdy navíc vysvitlo slunce. Konečně také za celý den. Igor Kratochvíl dnes jede krásný MB SLS AMG a jeho foto jste mohli mnozí vidět na sociální síti FB. Dnes jsem se tedy poznali osobně a pozdravili. Igor již má také Yokomo GT, které koupil od Viléma Augustýnka. A bude pracovat na nové karoserii. Jízdu komentoval samozřejmě Petr Novotný. Vítězem jízdy se stal Vilém Augustýnek právě před Igorem.

""

 

Finále A – na mechových kolech se jelo Romanovi Krejčímu hůře. Musel opatrněji. I tak opět zvítězil. S bratrem si asi dnes prví pozice nenchají vzít. Já nyní soupeřil s Antonínem Hudcem a jeho Pagani Zondou. A krásná jízda. Na tribubě je zábava a uvolněná atmosféra.

""

 

F1 – zde jede i Šárka Hrabcová. Dušan Vičánek již musel domů. Roman Štlamach ladil GT model a tak na jízdu také nenstoupil.

""

 

A máme před sebou poslední kolo. A stihneme to do stmívání.

 

Finále 4

GT

Finále B – Vilém Augustýnek se propracovával z poslední pozice. A šlo mu to. Ondra Bětík kroužil v zadní části pole a stál na tribuně po celý závod u svého otce a mechanika. Jinak musím pochválit jízdu Jakuba Kučery. Na první závod velmi slušně jezdí a vypadá to, že se mu to zalíbilo. A bude jezdit na závodě se mnou :-). Na vlhké dráza mnozí v této skupině nepochopili, že je potřeba opravdu méně plynu na výjezdech. A tak se přetáčí, snaží se rychle vrátit do dráhy. Ale to u 2WD není tak jednoduché. On celý dnešní závod je o citu na plynu. A o to je to zajímavější.

Finále A – nejel jsem toto kolo. Věnoval jsem se natáčení. A stálo to za to. Roman Krejčí potvrdil roli favorita. V tomto finále jedou jezdci zkušení a bylo to vidět i na stylu jízdy.

A zde máte celkové pořadí GT:

""

Celkové pořadí po závodě

 

F1 – zde se jelo za soumraku. Ale piloti to zvládli na výbornou, byť v menším počtu. A zde máte taktéž konečné pořadí:

""

 

Dnešní závod se jel v malém počtu lidí. Ale snad mne nikdo nebude napadat, když řeknu že to mohlo být horší. A ta menší účast dnes se nepodepsala na kvalitě závodu. Pohoda, zábava, žádné emoce a nervozita. Začalo se až po obědě s ohledem na počasí a stihlo se to vše. Přirozeně v tomto počtu jezdců.

Vyhlášení proběhlo bez některých účastníků, kteří se však slušně omluvili. Vítězové obdrželi drobné pozornosti od pořadatele. Koncové výsledky závodu máte výše.

Vy se ještě můžete těšit na video souhrn.