Kopecký Cup onroad Blansko online

Igor Vlahovič


Dnes startuje závěrečný závod seriálu Kopacký Cup onroad v Blansku. Podle přihlášek online měl nejvíce přihlášených modelů.

Dnes je na pořadu závod a pak slavnostní vyhlášení letní sezóny onroad včetně tomboly. Máme se tedy na co těšit.

Online výsledky můžete po celý den sledovat zde:

"" World GT
"" TC Hobby
"" Formule 1
"" TC Modified
"" TC Stock 17,5

 

Ranní rozprava je již za námi. Vedl ji Pavel Magda a Jarda Kopecký. Několik základních informací ohledně závodu, pak zimní sezóny a nyní můžeme začít závodit. A to v kategoriích TC Open, TC Stock, Hobby (zde se bude testovat motor střídavý 21.5T), Formule 1 a World GT. V GT se sešly různé modely a jezdci se dohodli na způsobu jízdy, aby to bylo vyrovnané.

""

Tento pilot mi zapůjčil LiPo akumulátor, která má zcela jistě lepší napětí pro kategorii Stock

 

Kvalifikace 1

World GT – 4 jezdci se dohodli, že spolu budou soutěžit. A tak se na tribuně sešli Petr Novák (vítěz jízdy), Martin Janíček, Jiří Groch a Milan Parák. Petr Novák nadělil soupeřům kolo.

Hobby – modrý model Mercedes Benz má v útrobách střídavý systém s motorem 21.5T. Zkouší se rozdíl oproti motoru HPI Saturn 20T. Ostatní jezdci ve skupině o této skutečnosti ví a souhlasí s tímto testováním. David Novák nabírá postupně zkušenosti. Jezdí s karoserií Porsche 911GT3 RS. V této kategorii jsou zakázané karoserie typu Protofom. Akceptovány jsou karoserie dle reálné předlohy. Proto tu vidíme BMW M3GT, Porsche 911 GT3, Honda NSX GT a další zajímavé stroje. Zde pořadatel pro kvalifikaci vytvořil dvě skupiny. Zdeněk Janíček zvítězil v té první skupině. Výborně zajel druhé místo David Novák. V první skupině byl nejlepším pilotem Vlastimil Švec. Zajel i nejrychlejší kolo. Jakub Daleský a David Měšťan jsou stálými jezdci této kategorie. Řadí se k nim i Milan Bačík.

""

Modrý MB má motor 21.5T střídavý

 

Formule 1 – početná skupina jezdců byla rozdělena do dvou skupin. Ladislav Mlčák zavítal na tento závod a ve skupině 1 zvítězil. A to před Jardou Valou. Milan Cendelín si zajistil první místo ve druhé skupině a výkonem se přiblížil Jardovi Valovi.

TC Open – Radek Voda dnes jede tuto kategorii a nevystartoval vůbec špatně. Do hry vstoupil i Václav Sauer. Ten zajížděl hodně rychlá kola. Ovšem Jarda Kopecký ml. zajel druhou pozici. Radek Voda si vítězství nenechal vzít zkušenými piloty.

TC Stock – i zde obsazenost dobrá. V mé skupině mi nadělil Jakub Vícha hned 3 kola. Slabší akumulátor, převiod 4,5 je prostě nedostačující. Musím trochu poladit do další jízdy. V podstatě jsem se místil ke konci pořadí. I Leoš Bulva mi dal co proto. Jarda Kopecký ml., Pavel Magda najeli také 34 kol. Sahal jsem na motory vítězných pilotů a nedaly se na nich udržet prsty.

 

Kvalifikace 2

World GT – Petr Novák stále v čele. Dotáhl se na něj opticky Jiří Groch. Za ním pak těsně Martin Janíček. Oba budou hodně velkými soupeři.

Hobby – jak to tan Vlastimil Švec dělá ? Minulou jízdu najel 30 kol, nyní již 31. A stále drží best lap. Modely na trati ypadjí autenticky. Rychlost daná převodem 7.1 a motorem by měla zajistit steuné podmínky pro všechny  jezdce.

Formule 1 – ve finále pojede všech 12 modelů pohromadě. To bude zážitek jak pro jezdce, tak pro případné diváky. Ale zatím to vypadá, že Ladislav Mlčák má dobře nakročeno k vítězství. 32 kol nájezd oproti soupeřům znamená zlepšení. Jarda Vala

""

Monopost F1 Ladislava Mlčáka

 

TC Open – schyluje se k souboji o první místo na TQ. A to mezi Jardou Kopeckým ml., Vašekm Sauerem a Radkem Vodou. Jarda nyní všem ujel a a zajel i nejrychlejší kolo. Filip Pykal je opět v této kategorii a jezdí již dlouho a pravidelně. Ale stejně na tom je i Jindřich Káňa.

TC Stock – těžší převod a hned lepší postavení v jízdě, nájezd lepší. Ale také teplota motoru na mém podvozku HB Cyclone TC Sport. Jakub Vícha si drží stále dobrý nájezd a může počítat s účastí ve finále A. Do A finále jsem předjel Leoše Bulvu. Teď zafunguje týmová strategie, která je tak odsuzována. Ale ne, jak se posunotu nahoru, ale zpět. Já bych chtěl do B finále, ale to by Leoš musel zajet lepší čas. A tak nyní mění obutí za nové a mazání. Leoš chce do A, já do B finále. Vše to nyní zálež na Leošovi, který musí zajet lépe jak já v předchozí jízdě. A já mu určitě uvolním stopu.

 

Kvalifikace 3

World GT – vítězem kvalifikace je Petr Novák. V kategorii „nováček“ a hned takový úspěch. Velký souboj se očekává mezi Martinem Janíčkem a Jirkou Grochem.

Hobby – zde má TQ Vlastimil Švec. Ovšem za ním to bude hodně zajímavé. Jakub Dalecký, Zdeněk Janeček, David Měšťan, Milan Cendelín a další piloti budou bojovat o pozice na bedně. Včetně ředitele závodu Jardy Kopeckého st. Já již dnes nakoupil převodové kolo, pastorek a motor Saturn 20T pro kategorii Hobby. Tu pojedu v zimě v rámci tohoto seriálu. A mám převodový poměr přesně 7.1. Což je v mém případě 116/40 x 2,4375 u podvozku HB Cyclone TC Sport. Ale testy proběhnou ještě před prvním závodem na asfaltu.

Formule 1 -TQ v kategorii Ladislav Mlčák. Pokusí se mu z druhé pozice ztížit situaci Jaroslav Vala a také Petr Novák. Ani Milan Parák na čtvrté startovní pozici nebude zahálet.

TC Modified – těsný souboj Radek Voda / Jarda Kopecký ml. Nakonec Radek Voda TQ a navíc nejrychlejší kolo dnes. Takže Radek se hodně vypracoval i v této extra rychlé kategorii. A že to bude souboj mezi Jardou, Radkem a Vaškem.

TC Stock – TQ v této kategorii získal Jarda Kopecký ml. Jakub Vícha zajel velmi dobře druhou pozici, třetí pak bude startovat Pavel Magda. Já si navíc polepšil, když jsem v nájezdu najel lepší nájezd jak Zdeněk Janeček. To bude můj velký soupeř ve finále A, protoe je nepatrně rychlejší. Miloš Pokorný za to tak tahá, až ukroutil unašeč na zadní nápravě. Leoš Bulva měl zase nedotáhlou matici kola a divil se, že mu auto nefunguje, jak má.

""

Zdeněk Janeček bude mým soupeřem ve finále A Stock

 

Bez prodlevy jdeme na finálové jízdy.

 

Finále 1

World GT – jak se dalo očekávat, Martin Janíček vs Jiří Groch. Oba z RC klubu Brno. Ale Martin dokáza Jirku potrápit a nechat za sebou. Petr Novák si dojel pro místo třetí. Milan Parák pro závadu na modelu odstoupil.

Hobby – STOP and GO pro Davida Nováka. To však nemělo vliv na vítězství Vlastimila Švece, kteý najel o dvě kola více jak druhý Jakub Dalecký. Zdeněk Janíček na třetí pozici a David Měšťan na čtvrté najeli také 30 kol. Nedařilo se Jardovi Ondrovi.Zde se kvalifikace sloučily a jede nedna skupina.

Formule 1 – i zde z kvalifikací jedna skupina. Plná dráha monopostů. Milan Cendelín využíval mechové pneumatiky k vyšší adhezi.  Ale Ladislav Mlčák využil své jezdecké umění a dokázal odolat tlaku Jaroslava Valy i Milana Cendelína.

""

TQ v F1 Ladislav Mlčák

 

TC Open – napínavý souboj mezi vítězem kvalifikace Radkem Vodou, Jardou Kopeckm ml. a Vaškem Sauerem. Radek Voda se potýkal s lehce odlepenou pneumatikou. Jarda Kopecký pak jel zbytek jízdy v klidu s dostatečným náskokem. A Radkovi se podařilo dojet do cíle před Vaškem Sauerem na druhém místě.

TC Stock – B finále: zde zvítezil Leoš Bulva i s povolenou matičkou na kole. A tak za sebou nechal Viléma Augustýnka. A finále: zde jsem chyboval a možná tak přišel o lepší pozici. Jarda Kopecký ml. zvítězil zcela hladce. Pavel Magda druhý, ale velmi těsně odolal třetímu Jiřímu Pavlovci. HB Cyclone TC Sport nedeje vůbec špatně. Chtělo by to však těžší převod a lepší akumulátor.

 

Finále 2

World GT –  Martin Janíček měl chvilkovou indispozici a propadl se až na třetí místo celkově.Toho využil Jiří Groch a připsal si vítězství v této jízdě.

Hobby – Vlastimil Švec stále k nepolapení. Ovšem za ním se pořadí mění každou chvíli. Milan Cendelín druhým místem nasadil brouka do hlavy soupeřům. Milan Bačík i David Měšťan počítali, že budou před Milanem. Poměrně vyrovnaná kategorie.

Formule 1 – z jednoho monopostu se odkutálela hlava pilota. Ale model pokračoval i bez této důležité atrapy. Neuvěřitelná vyrovnanost na čele pole. A tak nebylo překvapením, že zvítězil Petr Novák. Ladislav Mlčák až třetí za Jardou Valou. Radek Rusmich, který přijel zdaleka na tento závod, naní čtvrtý.

TC Open – Jarda Kopecký ml. usnadnil soupeřům práci. V 5. kole odstoupil a a Radek Voda o 2 sekundy zvítězil před výborným Vaškem Sauerem. Za nimi pak Ondra Vícha, který však již kolo ztrácel.

""

Radek Voda a jeho TQ

 

TC Stock – B finále: nová matice Leoše Bulvy dopomohla k jeho vítězství v B finále před Vildou Augustýnkem. V A finále si pro celkové prví místo dojel v pohodě Jarda Kopecký ml. Pavel Magda

bude druhý. O třetí místo bude ještě souboj. Na toto místo má nárok Jiří Pavlovec, Jakub Vícha.

 

Finálové kolo třetí se nedokončilo kvůli prudkému dešti. Proto nyní dávám pouze konečné výsledky a foto vítězů. A to nejen z tohoto závodu, ale i z celkového vyhlášení pořadí v kategoriích.

Na úplný závěr proběhla tombola, kde hlavní výhrou byla stavebnice podvozku od Team Magic. Tu vyhrál Vilém Augustýnek. Taktéž najdete ve fotogalerii.

 

World GT

1. Martin Janíček

2. Jiří Groch

3. Petr Novák

 

Hobby

1. Vlastimil Švec

2. Jakub Dalecký

3. Milan Cendelín

 

Formule 1

1. Jaroslav Vala

2. Petr Novák

3. Ladislav Mlčák

 

TC Open

1. Radek Voda

2. Jaroslav Kopecký ml.

3. Václav Saurer

 

TC Stock

1. Jaroslav Kopecký ml.

2. Pavel Magda

3. Jiří Pavlovec

 

Zítra bude k dispozici krátký video souhrn. Závod se podle mne vydařil, počasí bohužel ke konci nevyšlo, ale i tak postihlo jen poslední finálové kolo a nestihly se odjet dvě jízdy kategorie Stock.

Nyní na nás čeká zimní sezóna 2014/2015, opět v hale Jedovnice. I zde redakce Masters.cz bude přítomna a redaktor pojede kategorii Hobby.