Osmý díl Letního seriálu FUNNYCARS CUPU 2014

Tomáš Bečvář


V sobotu 30.8.2014 proběhl již osmý díl letního seriálu FUNNYCARS CUPU 2014.

Účastníky přivítala nová trať v tomto seriálu. Premiéru tak zažila trať v Mníšku u Liberce místního klubu RC 333 OffRoad Cars.

Pečlivá příprava pořadatelů byla znát na skvěle připravené trati. Dráha dokonale uválcovaná, depo posekané, kiosek připraven. Jediné, na čem je třeba zapracovat, je sociální zařízení. Věřím, že do příštího ročníku bude vše připraveno.

Vzhledem ke špatnému počasí to několik přihlášených jezdců vzdalo. Mlhavou cestou jsem také moc nevěřil, že se závod pojede. Liberec nás ale přivítal sluníčkem. Zdá se, že Franta Plechač opět úřadoval a objednal sluníčko. Z důvodu špatného počasí tentokrát vzdal účast i komentátor Francesko Plechacino. Dal asi přednost slunné Itálii.

Startovní pole čítalo celkem čtyři skupiny (čtyři kategorie: 1/10 open, 1/8 elektro, 1/8 buggy a 1/10 SHORT COURSE).

Během dopoledne svítilo sluníčko. Po odjetí kvalifikací se zatáhla obloha. Podařilo se odjet ještě první finále kategorie 1/10 open a 1/8 elektro. Pak bohužel začalo pršet. Po půlhodinovém dešti bylo demokraticky hlasováno a závod byl zrušen. Celkové pořadí bylo určeno dle doposud odjetých jízd.

Depem se neslo, že déšť přivolala skupina kolínských jezdců po vydařené první finálové jízdě.

Franta poroučí slunci a kluci z Kolína zase větru dešti…

I tak jim ale gratulujeme….

Depem se pak také nesla šuškanda o novém modelářském E-shopu rcobchoďák. Nic takového jsem ale nenašel. Pokud ho někdo naleznete, dejte prosím vědět.

Vzhledem k nadšení závodníků, došlo k dohodě pořadatele seriálu a provozovatele dráhy, k účasti v příštím ročníku tohoto stále více oblíbeného seriálu. (Pojede se zde dokonce dvakrát.)

Přehled účastníků a podrobné výsledky naleznete na www.funnycars.cz

Info o dráze pak na www.rc333.cz

 

Další díl přivítá dráha v Terezíně 13.9.2014

„Tak neváhejte a zavítejte.“