ETS Hobby Stock – zamyšlení před závodem

Igor Vlahovič


<p>
Prestižní závod Euro Touring Serie se blíží a již zítra začínají měřené volné tréninky. Já jsem se jako jediný přihlásil do kategorie Hobby Stock a přirozeně jsem studoval startovní <!– separe –>listinu této kategorie.
</p>
<p>
Oproti minulému roku se toho příliš v technických pravidlech nezměnilo. Podvozky jsou povoleny opět Tamiya-01, HPI E10 a Strada TC. Tuninig je povolený (snad projdou moje neoriginál olejové tlumiče) a karoserie Arta Garaiya. Regulaci SP Cirtix Club Stock Race vlastním. Motor nikoliv. Ale pořadatel mi odepsal, že bude k zapůjčení zdarma na závodě. Přitom pravidla hovoří jinak. A tak jsem zvědav, jak nakonec vše dopadne.
</p>
<p>
Když jsme společně s Erikem Margonym jeli Hobby Stock minulý rok, byl to spíše náš osobní závod a byli jsme oba zaskočeni připraveností soupeřů a neměli jsme ponětí o vyšším převodu jak 55/25. Dále jsme měli auta úplně v základu a co více, LiPo baterie nebyly také nejlepší kvality. A tak jsme se vozili a užívali si atmosféru. Scotty Ernst však bouřlivě komentoval i to, co se dělo v zadních pozicích a tak jsme o nic nepřišli. Byl to prostě zážitek.
</p>
<p>
Na tento závod jsem připraven poněkud lépe. Lepší baterie, olejové tlumiče. Auto jinak v základu a bez tuningu, ale funguje velmi dobře. A tak pokud projdu s karoserií Tamiya Arta Garaiya a tlumiči, snad se nebudu závodit sám ze sebou.
</p>
<p>
Níže uvádím moje stávající soupeře v kategorii Hobby. Tvoří je jezdci z mnoha evropských zemí. Ale oproti minulému ročníku jsou ve jménech změny a mnozí přešli do PRO STOCK.
</p>
<p>
Igor Vlahovic, CZ
</p>
<p>
Dippel Gerd, DE
</p>
<p>
Nagy Peter, SK
</p>
<p>
Chlodzinski Blazej, PL
</p>
<p>
Mulder Eric, NL
</p>
<p>
Rozycki Andrzej, PL
</p>
<p>
van der Heijden Martijn, NL
</p>
<p>
Jansen Frans, NL
</p>
<p>
Fischer Lucas, DE
</p>
<p>
Quek Dominic, SG
</p>
<p>
Mundt Andreas, DE
</p>
<p>
Huhn Thomas, DE
</p>
<p>
Jedu především provádět online report, foto a video z této „mega akce“. Ale také si užít trochu adrenalinu s modelem TT-01. A pokusím se nyní trochu své zahraniční kolegy potrápit. Škoda jen, že se mnou nejede některý z mých kolegů. Jsou mezi nimi dobří jezdci.
</p>
<p>
Příznivci Hobby, držte mi palce…
</p>