Kopecký Cup offroad Olomouc online

Igor Vlahovič


Přijal jsem pozvání od Jardy Kopeckého na jeho závod Kopecký offroad, který se dnes koná v Olomouci – Křelovicích.

Měl jsem být původně v Blansku na Le-Mans sérii. Ale tam je můj kolega Radek Voda a měl by také dělat online report. Testuje tam moji F1 – Sakuru FGX.

Takže mě čeká online reportík z prvního závodu ofrroad měřítka 1/10. Pojedou se zde buggy 2WD, 4WD a SCT 4WD a 2WD.

Účast je nízká, kolem 17 modelů se sešlo na tento závod.

Časomíra zajištěna olomouckým klubem, občerstvení nedaleko.

""

Rozprava tohoto komorního závodu

 

Dráha je na umělém koberci, takže modely budou po jízdě poměrně čisté.

Rozprava je za námi. Nižší účast je způsobena předpovědí počasí a i dalšími cupovými závody. Ale i tak se zde piloti těší na jízdy. Pojedou se 3 kvalifikace a 4 finále.

Online výsledky na MyRCM nebudou. A tak zde máte soupisku jezdců.

""

 

Kvalifikace 1

Buggy 4WD – o první místo začali hned od začátku soupeřit Ondřej Vícha a Aleš Bidovský. Oba najeli 9 kol a ukeli soupeřům. Celkem 9 pilotů na trati. Honza Krupička dojel třetí v pořadí. Michal Rapant se dnes opět bude starat o zábavu. Hned od rána hlásí zajímavé „hlášky“.

Buggy 2WD – zde zase oslnil Marek Schiller. I on najel 8 kol. Druhý dojel Aleš Bidosvský, třetí pak Jarda Kopecký ml. Zde jede 8 pilotů

""

Krásné slečny nesmí chybět

 

SCT – na tuto jízdu jsem nastoupil já a Aleš Bidovský. Dostal jsem nářez a to nehorázný. Jednak jsem jel poprvé a hledal dráhu a taky mám velmi slabý systém v modelu. Petr Rodina jízdu nejel. Ale pouze 3 modely, fináe jisté.

 

Kvalifikace 2

Buggy 4WD – Aleš Bidovský stále válcuje své soupeře. Je vidět, že je domácí jezdec a dráhu má naučenou. Ondra Vícha si drží druhou pozici. Petr Rodina je za Honzou Krupičkou. Pole nyní zakončil Petr Staněk.

""

Pohled na dráhu z jiného pohledu

 

Buggy 2WD –  Marek Schiller před domácím Alešem Bidovským. Třetí Jarda Kopecký ml., ale postihli ho technické problémy. Leoš Bulva dnes na závod dojel s Michalem Andrlíkem a dojeli za sebou.

SCT – já nyní na jízdu nenastoupil. A tak Aleš Bidovský porazil i Petra Rodinu. Jízda ve dvou není moc záživná.

 

Dráha není obtížná. Ale chce to je s rozumem. A například klopený úsek je bez výkonu nesjízdný. Osobně s tím mám problém. Ale jinak zajímavý profil tratě.

Jarda Kopecký ml. pro závadu v závodě končí.

Vyzkoušel jsem malého droníka a i v mírném větru jsem si poletoval. A natočil i krátký záznam. A nějakou tu fotku.

 

Kvalifikace 3

Buggy 4WD – Aleš stál v čele. Honza Krupička předjel Ondru Víchu. David Bárta vylepšil nájezd.

""

Tribuna jezdců

 

Buggy 2WD – Aleš Bidovský porazil Marka Schillera. Mezi těmito piloty bude ve finále velký boj. Zde jede i Jirka Schiller, otec Marka. Michal Rapant nyní třetí a velmi se z tohoto výsledku radoval. A opět krásné „hlášky“ v depu.

SCT – já si užíval styl jízdy „pojď mi hopa“. Několik vydařených a i tvrdých skoků bylo k vidění v mém podání. Petr Rodina jel opatrně a ještě jsem mu nestačil. Zato Aleš Bidovský honil sekundy a azjel opět rychlejěí kolo.

 

Zde je rozpis na finálové jízdy:

""

 

Finále 1

Buggy 4WD – Aleš Bidovský je zde na dráze jako doma. Nedal nikomu šanci a porazil jak druhého Ondru Víchu, tak i třetího Honzu Krupičku. Jarda Kopecký st- dojel na krásném čtvrtém místě.

Buggy 2WD – tady proběhl souboj Markem Schillerem a Alešem Bidovským. Marek byl lepší. Ovšem třetí místo Leoše Bulvy !!! Pozor Leoš za to zatáhl !!! Sklonil se před ním i Michal Rapant.

""

Start finále buggy 2WD

 

SCT – já jsem již třetí jízdu nenabíjel a před startem mi došla energie. A tak kluci jeli sami. Petr Rodina jel oddychovku, Aleš Bidovský ostrou pilu. Kdo tak mohl zvítězit, asi tušíte.

 

Finále 2

Buggy 4WD – změnA POŘADÍ. Ondra zatáhl za plyn a zvítězil. Aleš druhý, Honza Krupička třetí. Jarda Kopecký st. bojoval s Michalem Rapantem.

""

Tajná fotka tribuny 🙂

 

Buggy 2WD – i zde změna v čele. Aleš pojel Marka. Leoš opět třetí a má blízko ke stupni vítězů. Ondra Živný jezdí na 6. pozici.

SCT – tady se start nepovedl. Hromadná kolize ve třech. A pak moje časté chyby, rychlá jízda Aleše a pohodová jízda Petra.

 

Finále 3

Buggy 4WD – druhé vítězství Aleše Bidovského před Ondrou Víchou. Honza Krupička již bude zcela jistě třetí. A tak může být v klidu.

""

Michal Andrlík v depu

 

Buggy 2WD – i zde Aleš Bidovský opět zvítězil. Leoš Bulva bude třetí. Nechal za sebou Michala Andrlíka. MArek Schiller se bude možná muset spokojit se druhým místem.

SCT – já odpočíval a tak kluci si zajeli sami. Vítězem kategorie bude Aleš Bidosvký.

 

A máme před sebou poslední kolo finále.

 

Finále souhrn výsledků, aneb jak to dopadlo po poslední jízdě dne ?

Buggy 4WD

1. Aleš Bidovský

2. Ondra Vícha

3. Honza Krupička

""

 

Buggy 2WD

1. Aleš Bidosvký

2. Marek Schiller

3. Leoš Bulva

""

 

SCT

1. Aleš Bidovský

2. Petr Rodina

3. Igor Vlahovič

""

 

Závod skončil. Pohodová atmosféra, počasí nám vyšlo. Foto vítězů nyní pod výsledky.

Vy se ještě můžete těšit na vidso souhrn závodu, který bude k dispozici zítra.