Kopecký Cup Blansko online

Igor Vlahovič


Máme před sebou druhý závod seriálu Kopecký Cup. Dnes se jede v Blansku.

Ovšem počasí nám zatím moc nepřeje. Pavel Magda s kolegy suší dráhu a všichni sledujeme vývoj počasí.

Chvílemi poprchává, nyní prosvítá slunce.

A tak se nyní proletěl copter Phantom a udělal pěkný záběr na areál RC Blansko.

My vás budeme informovat, zda se závod bude konat. Počasí je dnes nepřítel číslo 1.

Na dráze už kroužil Toník Pospíchal s monopostem F1 a také Milan Cendelín zkusil jízdu se svým Aston Martinem DB7.

Nyní probíhá registrace. Účast je malá, Modified se nepojede. Takže se bude jednat o komorní závod.

""

Ranní rozprava závodníků

 

Máme za sebou rozpravu a pomalu začínáme závodit.

Online výsledky můžete sledovat zde: http://www.myrcm.ch/myrcm/main?dId[E]=15963&pId[E]=1

 

Kvalifikace 1

F1 – Ladislav Mlčák se svým monopostem na vlhké dráze uspěl. Pneu mu drželo dobře a soupeře nechal za sebou. Milan Cendelín na druhém místě. A pozor !!! Toník Pospíchal třetí. Celkem jede 7 modelů. Za mne měl jet Radek Voda, ale regulátor Storm 19 nevykazoval funkčnost. Po hodině snahy jej přivést k rozumu došlo k trestu – byl přepolován a vše byll natočeno na kameru…

Hobby – noví jezdci, což je velmi dobře. Zde zabojoval Milan Cendelín před Jardou Kopeckým st. a Jakubem Daleckým (nový jezdec). Nový je taky Milan Bačík. A také David Měšťan.

Stock – dvě skupiny pilotů. Vlhká dráha dělá svoje. Musíte jez pomalu a ani u 4WD není 100% adheze. Jarda Kopecká ml zvítězil před slušnou konkurencí v podobě Pavla Magdy, Petra Rovného, Jirky Pavlovce a dalších.

 

Kvalifikace 2

F1 – dohodl jsem se s Láďou, že na poslední finále si dá na svůj model kameru GoPro. Budou tedy i onboard záběry. V této jízdě opět Ladislav výborně.  TQ Ladislav Mlčák.

Hobby – pohodová jízda na dráze. Nováčci sbírají zkušenosti. Jeden z nich mi radil i ohledně nefunkčního regulátoru . Milan Cendelín zvítězil v této kvalifikaci. I David Měšťan zajel druhou pozici před Jardo Kopeckým st.

""

Start kvalifikace Hobby – co model, to originál

 

Stock – 33 kol najeli Jarda Kopecký ml. a Jan Štrof. Zbytek pole najíždí méně. TQ zde pak Jarda.

 

Jedou se poute dvě kvalifikace s ohledem na počasí. Jdeme na finále.

 

Finále 1

F1 – Ladislav Mlčák potvrdil své kvality a zvítězil v první finálové jízdě. Tonda Pospíchal porazil Míru Melouna. A že to byl boj.

""

Akce přepolování regulátoru (uvidíte na záznamu)

 

Hobby – Milan Cendelín najel 29 kol a porazil kolegy ze skupiny. David Měšťan druhý, Jakub Dalecký třetí. Jarda Kopecký st. nyní až čtvrtý, Příchodem nováčků přišla také nová konkurence.

Stock – krásné finále, jak řekl Honza Štrof. Ten dojel třetí za Jardou Kopeckým ml. a vítězem Pavelm Magdou. Matador dokázal porazit velmi dobrého Jardy.

 

Finále 2

F1 – Ladislav Mlčák podruhé výborně. Ovšem Míra Meloun, který má dnes výbornou náladu, porazil Toníka Pospíchala. A tak si to kluci rozdají v poslední rundě. Pro velký zájem o popis pneu, ktereé dnes jede Laďa, na foto máte podrobnosti. Laďa je vítězem této kategorie.

""

Toto vítězné pneu používá Ladislav Mlčák

 

Hobby – Milan Cendelín ze svým Aston Martin DB9 zvítězil a zajistil si tak první místo celkově. David Měšťan druhý. Ani zde žádná změna či novinka. Ale třetí teď dojel Jarda Kopecký st. a Jakub Dalecký bude mít v posledním kole hodně práce. Matěj Kafoňek, coby nejmladší matador závodu si na tribubě vede skvěle !!!

""

Start finále kategorie Hobby

 

Stock – krásná jízda. Jan Štrof může být spokojený s nynějším prvním místem. Pavel Magda uhájil druhé místo před třetím Petrem Rovným. Kategorie je velmi vyrovnaná a pohledná.

 

Finále 3

F1 – vítěz si dal na poslední jízdu kameru GoPro a natočil exklusivní onborad záznem, který budete mít k dispozici. Nakonec se z druhého místa celkově bude radovat Mira Meloun před Tondou Pospíchalem.

 

Hobby – Měšťan, Kopecký st. a Cendelín. Tito tři se dnes přetahují o pozice. Vypadá to na druhé místo Davida Měšťana a třetí místo pro Jardy Kopeckého.

""

Matěj kafoněk na tribuně. Umí !!!

 

Stock – lexanové bouře bylo slyšet v průběhu napínavého finále. Vozy BMW se řítily neuvěřitelnou rychlostí Stock po cílové rovince. Maximální soustředění pilotů na tribuně. Tak to je kategorie Stock. Je to dnes opravdu hodně vyrovnaná kategorie. Nyní zvítězil Jarda Kopecký ml. s nájezdem 35 kol. Pavel Magda a Honza Štrof na dalších pozicích.

 

Dle počasí by se nyní mělo jet ještě jedno kolo finále. Ale dle radaru se blíží déšť… Ale jdeme na to. Počítat se do výsledků budou dvě nejlepší jízdy.

 

Finále 4 – vítězové poslední jízdy a výsledky

F1 – Ladislav Mlčák

1. Ladislav Mlčák

2. Miroslav Meloun

3. Tonda Pospíchal

 

Hobby – David Měšťan

1. Milan Cendelín

2. David Měšťan

3. Jaroslav Kopecký st.

 

Stock – Jarda Kopecký ml.

1. Jaroslav Kopecká ml.

2. Pavel Magda

3. Jan Štrof

 

Závod se nakonec vydařil na výbornou. Sice nebylo extra teplo, ale nepršelo a všechny jízdy se odjely. Navíc v tomto počtu lidí se závodilo dostatečně. A vše pěkně uběhlo. Občerstvení fungovalo, časomíra fungovala, nasazovači fungovali. Jen výsledky na MyCM nebyly. Ale to byla chyba serveru MyRCM.

Ještě vyhlásíme výsledky a je na čase zpracovat spoustu záznamů ze dneška. Včetně z Phantoma. Poprvé jsem s ním točil modely 1/10 na dráze.

 

Zlobivý regulátor 🙂

 

Pozn. kdo se přihlásil do závodu, dostal poukázku na čaj, limo od pořdatele. Na dalším závodě v Brně bude připrveno další malé překvapení.