Olomoucký pohár offroad Přáslavice online

Igor Vlahovič


Závěrečný závod olomouckého poháru 2013/2014 – tak na tuto akci jsem přijal pozvání dnes. Od ředitele závodu Jardy Madera. Pozval si mne proto, abych zdokumentoval tento závod od začátku do konce. Souboje o poslední bodíky do konečného pořadí, vyhlášení výsledků. předání cen a překvapení pro všechny piloty. To vše je pro dnešní den připraveno.

Systém a průběh závodu bude stejný – ranní trénink + prezentace, rozprava, kvalifikace, finále, vyhlášení. Klasika a nic nového.

Na tomto závodě se podporují junioři. Zažil jsem to i na předešlých akcích.

Zde je souhrn před závodem:

 

Pořadatel: Moravia RC Racing Team

Místo konání: hala Přáslavice

Parkoviště: dostatečné, zaparkovat lze v případě potřeby i dále od vchodu

Teplota v hale: 23°

Osvětlení: umělé osvětlení, viditelnost velmi slušná, přes den viditelnost lepší díky oknům, v případě potřeby se rozsvítí další halogeny

Bufet: ano, bufet přímo na místě závodu

Časomíra: AMB, není přenos na MyRCM

Technická kontrola: Jarda Mader

Rozhodčí: Jarda Mader

Začátek: 10:00

Konec:

Počet skupin a aut:  9 skupin, 73 aut

 

Takže výsledky budou přinášeny po každém kole kvalifikací a finále v článku formou fotogalerie výsledků.

Až jednou tento klub udělá i výsledky na MyRCM online, nebude to mít chybu. Ale jak to znám z minulých závodů, nemá to už nyní. Sice závodní, ale pohodová atmosféra.

A dobrá tedy, já vám to již prozradím… Dnes bude na závodě přítomna… krásná… mladá… závodnice. Ne ne, hosteska !!! No možná taky bude závodit. Ovšem jak jsem slyšel v kuloárech, až přijde „na plac“, mnohým pilotům bude dělat problém se soustředit na jízdu. A o tom možná pořadateli jde. Vnést do závodu trochu chaosu, aby se ztížila cesta k posledním a rozhodujícím bodům do tohoto seriálu. Tak už aby tady byla :-).

Co já, já už jsem zvyklý z jiných akcí. Mě už jen tak něco nevykolejí. Ale co ostatní ? Takže jakmile se zde naše hosteska objeví, pošleme to ihned do internetového éteru.

""

Rozprava před závodem. Vede ji Jarda Mader

 

Leoš Bulva má RC soupravě další vyhytávku. Tzv. systém „kérs“ – tedy jede normální rychlostí a jakmile přijde rovný úsek, dočasně si může přidat plyn. Takže technické pasáže má stále pod kontrolou. Zajímavé.

""

Leošův nový DRIVE systém

 

Nyní je potřeba nafotit skupiny. Účast je velmi slušná a opět něchybí známá jména.

Také nebude chybět tombola. A přirozeně naše hosteska 🙂

V 10:00 začínáme první kolo kvalifikací. Na jízdu bude dohlížet hlavně Jarda Mader. Bude kočírovat mladé juniory a juniorky. Aby se hned od začátku učili jezdit co nejlépe.

Video report nebude jen z dílny portálu Masters, ale také ze studia StodyTV. Už od rána tady Fanánek Stodola lítá s GoPro na své HOME MADE tyči. Tak uvidíme, co vytvoří.

A skupiny již nyní máte ve fotogalerii.

 

Kvalifikace 1

Hned na začátku byli piloti upozorněni, že čipy se budou kontrolovat jen v prvním kole. Pak už musí být vše v pořádku, aby se závod nezdržoval.

Jízdy komentuje Jarda Mader. Jak jinak.

Piloti se na tribuně evidentně baví. Ve velmi dobré náladě je dnes například Michal Rapant. Ten pěkně mával do kamerky společně s Luďkem Szostkem. Luděk krásně nalakoval RC soupravu Spektrum. Pěkná práce. Vysílač s nádechem karbonu jen tak někdo nemá.

A Michal Rapant opět špatně nahlásil číslo čipu a je potřeba to opravit v PC.

Někteří jezdci jedou více jak dvě kategorie !!! A pak se to má vše stíhat včetně správného oznámení čipů.

Luděk Szostek v buggy 4WD jednoznačně má naladěno.

""

Adam Janovič s mechanikem. I piloti ze Slovenska zde jezdí

 

Jen pro upřesnění – jedou se zde kategorie buggy 1/10 2WD, 4WD a nyní i autobusy (SCT) 2WD a 4WD. Je tedy z čeho vybírat.

Na závod zavítal i Jirka Groch. To je zde také novinkou. Jirka jede buggy 2WD a na závod dorazil s bratrem Oldou a Drahošem Hejtmánkem.

První skupina buggy 2WD dostala pochvalu za důkladnou přípravu čipů Zde žádné zdržení nebylo. Bylo to takové malé, bezvýznamné plus od ředitele závodu :-).

Dráha je poměrně jednoduchá dle mého názoru. Ale některé skoky jsou opět zajímavé. Zejména ty malé potvůrky, co jsou postavené proti sobě s vyvýšením.

Roman Pudich dobře v buggy 2WD.

Já jsem si užil jízdu v SCT 4WD. Na posledním místě s několika nehodami. A navíc jsem byl ten jeden z hříšníků, který neměl v pořáku AMB čip :-). Roman Pudich nás všehny rozdrtil. On to prostě umí.

2WD autobusy byly taky pěkně ostré. Nárazy do dřevěného hrazení byly dosti hlučné.

Dále jsem si všiml, že tribuna (ochoz), má sníženou výšku hrazení. Není potřeba nic pod nohy, pokdu jste menší. Modely se nyní řídí pohodlněji.

""

RC Girl přichází na scénu

 

Jakmile se objevila krásná lady, Michal Rapant se o ni začal zajímat. A když jsem ji potřeboval na foto (né na nic jiného), moc se mu to nelíbilo.

Některé autobusy ve skupině 2WD mají již převody za sebou. Ten zvuk !!!

Výsledky najdete vždy ve fotogalerii aktuálně po každém kole. Nebude možné to přehlédnout. Půjde to pěkně za sebou.

""

Já si musel vzít židličku, abych byl vyšší jak naše slečna

 

V galerii máte tdy výsledky prvního kola. Každá skupina zvláště. Celkové souhrny dnes nebudou.

 

Kvalifikace 2

Takže hosteska je na místě. Piloti se s ní mohou fotit (s modelem i bez), vést lehkou konverzaci. A možná ji pozvat i na kávu. To vše ředitel závodu povolil. Více však ne. Na tribuně zatím vládne 100% soustředěnost.

Druhé kolo již jede bez zpoždění. AMB čipy u všech ok. 4 minuty jízdy v kvalifikaci. 5 minut pak ve finále. Nyní nám to pěkně běží.

Luděk Szostek v čele ve 4WD buggy. Dnes ve 2WD chybí vynikající Martin Zvára ml. Ale jsou tu Aleš Bidovský, Marek Schiller a další esa tohoto offroad odvětví.

Fanánek Stodola běhá se svoji GoPro kamerkou a natáčí pro svůj video klip. Jsem osobně zvědav, co z jeho proudkce nakonec vyjde. Určitě se to zde zveřejní.

Ředitel závodu kontroluje po očku, zda hosteska plní své povinnosti, protože je její přítomnost hrazena klubových peněz :-).

Nasazovači plní své povinnosti a nemusí k tomu být vyzýváni. A například Miroslav Křížek navíc opravuje koberec před startem další jízdy.

Ondra Vícha zajel super výsledek, a to 14 kol v kategorii buggy 4WD. Asi se inspiroval hosteskou a ukázal v sobě to nejlepší.

Ale ani mladý Filip Rajdus nezajel vůbec špatně.

Já jsem pro dnešek skončil Zlomil jsem očko u řízení a nikdo zde takový rozměr nemá. Ale v Brně jej pak koupím od MP JET na letadlo. Takže dnes již práce a žádná zábava :-).

Aleš Bidovský ml. hraje prim v buggy 2WD společně s Romanem Pudichem. Za nimi pak Drahoš Hejtmánek, Pavel Ryšavý a další borci.

""

Druhé kolo kvalifikací je za námi. Ještě jedna runda

 

Hodně vyrovnané to je s SCT 2WD. Hned několik aut ve 12ti kolech.

 

Kvalifikace 3

Michal Rapant dnes má skvělý den. V jízdě občas i první a mohutně povzbuzován směřoval do cíle.

Hosteska se prochází sem a tam, úsměv stále na tváři.

Tomáš Brodský není v kategorii offroad časro vidět. Dnes tu má doporovod.

Leoš Bulva i přes systém „kers“ velmi brzo skončil v jízdě. Jezdí na závody společně s kolegou Michalem Andrlíkem. Ten dnes nějaké výrazné technické problémy zatím nemá.

""

Lucka Steigerová na tribuně s asistentem

 

Velmi pěkně jede Lucie Steigerová v buggy 2WD. Dnes je tady druhou slečnou ve startovním poli. Ještě tu startuje Hana Brodská. A je tak venku doprovod Tomáše Brodského.

Marek Schiller nyní také atack první pozice.

Lucinka jede i SCT 2WD. Ona prostě a jednoduše umí jezdit.

Počkáme si na sorty do finále a jdeme na to vážení.

V galerii máte sorty na finále. Jdeme na to !!!

 

Finále 1

Před každou jízdou se hosteska fotí s daným modelem a ředitel závodu představuje jezdce. Tady to je u každého finále, nejen u TOP 10 A. To jsou věci. A to máte vidět ty reakce :-). A prý nejrychlejší pilot daného finále dostane polibek !!!

Buggy 4WD – C finále v režiji Martina Rašky. B finále potom ovládl Aleš Bidovský. A finále a první tři: Adam Janovič (SK), Luděk Szostek a Honza Slezák. Ondra Vícha vedl, ale jízdu nedokončil. Luděk posílen fotem s hosteskou kráné druhé místo.

""

Luděk Szostek a druhé místo na startu finále A buggy 4WD

 

Buggy 2WD – C finále patřilo Dušanovi Foltýnovi. V B finále tentokráte Roman Pudich z prvního místa. A využil toho na 100% před Tomášem Brodským. A finále: Marek Schiller odolal tlaku Tomáše Rajduse. Třetí Drahoš Hejtmánek.

SCT 4WD – těsně před startem mi pomohl Fanánek Stodola a zapůjčil mi kuláček ze své 8čky buggy. A tak jsem se přidal do finále a budu tam zavazet :-). Aleš Bidovský druhé Double vítězství. Nejprve v buggy a nyní i zde před Romanem Pudichem a Michalem Jindrou. Pozdní nasazení Jardy Valdera a hned byl čtvrtý.

SCT 2WD – B finále:Tadeáš Zemančík. V A finále se opět fotilo a představovalo. A Aleš Bidovský a Petr Rodina všem ujeli. Dominik Višváder uhájil místo třetí.

""

Jarda Mader jako ředitel závodu, komentátor

 

A honem na druhé kolo. Pořád jde o body 🙂

 

Finále 2

A protože byla stížnost, že nejsou výsledky, tak tady je máte. Najdete zde tedy druhé kolo. A co více ? Je to prostě napínacé :-). Ale dnes ta slečna má prostě přednost. Výsledky, nevýsledky 🙂

Buggy 4WD

""

""

""

 

Buggy 2WD

""

""

""

 

SCT 2WD

""

""

Tak na další reklamace nebude brán zřetel. A to platí i pro diváky z Vizovic :-).

 

Finále 3

Váhal jsem, zda zase dát výsledky. Ale myslím si, že souhrn výsledků a to podrobný bude na stránkách pořadatele. Ti nejlepší si však zaslouží být nyní více zviditelněni.

Buggy 4WD

C finále: Martin Raška

B finále: Aleš Bidovský

A finále

1. Luděk Szostek

2. Adam Janovič

3. Ondra Vícha

 

Buggy 2WD

C finále: Dušan Foltýn

B finále: Roman Pudich

A finále

1. Marek Schiller

2. Aleš Bidovský

3. Tomáš Rajdus

""

Jiří Groch na tomto závodě

 

SCT 4WD

1. Aleš Bidovský

2. Roman Pudich

3. Jarda Valder

 

SCT 2WD

B finále: Tadeáš Zemančík

A finále

1. Aleš Bidovský

2. Petr Rodina

3. Dominik Višváder

 

Cituji Luďka Szostka „dnes je to super. Zázavodil jsem si. Žádné starosti, o nic se nestarám„.

Já píšu – taky dobré. Pohoda, žádné dohady i když šlo o poslední body. Díky Fanánkovi jsem mohl jet finále i když mimo pořadí už. Dron létal opět spolehlivě a natočil pěkné záběry.

Nyní nás čeká vyhlášení tohoto závodu, pak ty celkové a nějaká ta tombola.

 

Tombola – tak zde se objevily ceny, které běžně nekoupíte. Například nerezové stojánky na závodní modely nebo luxusní podložky na stoly.

Velké poděkování patří Aleši Bidovskému st., který se svojí firmou Satria přispěl více jak 50% na závěrečné ceny do tomboly.

A předseda klubu Jarda Mader dostal od kolegů z klubu novou nabíječku. Původní C60 mu shořela a kluci na něj tak nějak mysleli :-). Vlastně ji dostal za to, co všechno pro klub udělal.

 

Další foto v podání Jiřího Muclingera: http://munda1.rajce.idnes.cz/Olomoucky_pohar_5._4._2014_-_viceucelova_hala_Praslavice