MČR ET Jedovnice online finále

Igor Vlahovič


Vítejte ne finálovém dni. Finálovém dni MČR ET 1/10 v Jedovnicích.

Dnes se jede jedna tréniková finálová jízda a potom tři ostré finálové jízdy. Na závěr se budou vyhlašovat výsledky, předávat poháry.

Dnes se nic nemění na složení rozhodčích, komisařů, techniků.

Pavel Magda u časomíry a přišel se na tento den podívat i Vláďa Šeliga.

Já jsem na první trénink dal do modelu Yokomo GT kameru GoPro HERO3. A vznikl unikátní onboard záznam z finálové jízdy. Pohled jako ze skutečného GTčka.

Online výsledky opět zde:

"" TC Hobby
"" Formule 1
"" Formule 1 TRUE
"" World GT
"" TC Stock 17,5
"" TC Open

První kolo zkušebních finále ještě není u konce a už jde do tuhého. Ano, zde se jede o finanční odměnu 100 000 EUR. Stačí kontakt na dráze a už se do sebe tvrdě, naštěstí slovně, pustí pilot a mechanik druhého pilota. Není potřeba jmenovat, ti kdo jezdí na závody asi budou tušit. Ale osobně se mi zdá, že je to naprosto zbytečná věc.

Zde si můžete jen otestovat, jak to bude vypadat. Ředitel závodu ihned upozornil i ostatní na slušné chování a po prvním kole jízd bude rozprava, kde se to bude ještě řešit.

""

 

Na rozpravě se sdělilo vše podstatné. Zdeněk Beneš představil i dalšího rozhodčího – Vláďu Šeligu. Takže dnes budeme pod drobnohledem. Ale to je jen dobře.

""

Rozprava před finále

 

Na konci rozpravy potlesk a jdeme závodit.

 

Finále 1

Hobby – JEDNA CHYBA a je vymalováno. Já udělal chybu, pak i Jarda Mader. Kluci mladí, šikovní zvítězili před OLD STAR. Ale je to Hobby kategorie a jen ať jsou na stupních vítězů. Ale my starci jim to nedáme zadarmo. Dominik Mach v klidu do cíle. A krásný souboj mezi druhým Milanem Ptáčkem a Ondrou Kohoutkem. Dojet v jedné setině !!! Ne, kluci jsou fakt šikovní.

Formule – Víťa Hola v pohodě a bez konkurence první. Ale Tomáš Rajdus vs Marie Stostková a také Jan Szostek vs Ríša Granát. Krása pohledět. A čistá jízda. Druhý dojel Tomáš, třetí Marie.

Formule True -potlesk na konci. Zaslouženě. I zde krásné těstné souboje. Andrej Vnučko zvítězil. Ovšem zde to bylo těsné mezi druhým Lukášem Vopatem a Ivo Gombíkem. K tomu ty krásné karoserie.

GT – první STOP and GO. Bez kompromisů- Toho využil Kuba Šimurda a dostal se do vedení a zvítězil před Víťou Holou a Roman Krejčí.

Stock – C finále ovládl Martin Šponar z nájezdem 20ti kol. B finále bylo hodně nervózní a s chybami. Nicméně Jan Havlíček dojel první před šikovnou Markétou. A finále: bylo pod drobnohledem všech. Jak se dalo očekávat – souboj Marek Černý vs Zdenko Kunak. V jízdě ke konci i kontakt (zachyceno na kameru). Marek pozici číslo 1 udržel. Třetí pak David Němček. Ten byl ale nespokojen s jízdními vlastnostmi modelu. Jinak )čast Olivera Havránka v tomto finále je vynikající výsledek.

""

Tribuna Stock A finále

 

Modified – C finále: v režiji Jana Domanského. Jan zajel i BEST LAP. B finále: Jirka Kolman dostal STOP nad GO. Opět bez kompromisů. Vítězem Bčka Ladislav Lebánek, kdy Jirka Jarolímek měl několik výletů mimo dráhu. A finále: opět pod velkým dohledem. Aby ne, když tam jede Marek Černý, Jirka Vyšín, Zdenko Kunak, Petr Grof, David Němček… Michal Blahovský odstoupil po kolizi (vlastní chyba). Marek Černý v klidu první. Chyboval Jirka Vyšín. Toho využil Zdenko Kunak. A také Jan Kanina jízdu nedokončil. Na konci jízdy se zastavil model Kuby Šimurdy.

Jinak první kolo bez emocí, pod dozorem rozhodčích. Je klid, což je jen dobře. Komentáře nechybí v podání Zdeňka Beneše a Pavla Magdy. Ostřížím zrakem na dráhu hledí Vláďa Šeliga.

 

Finále 2

Hobby – já jsem se snažil kluky zašpuntovat z druhé pozice. Ale nejde jim s nižší rychlostí a 2WD modelem odolat. Ke konci ještě možnost být druhý, ale jezdec o kolo to rozhodl. Každopádně na bedně budou junioři a vítěze již známe – je jím Dominik Mach. Druhý bude Milan Ptáček, třetí Ondra Kohoutek.

Formule 1 – Víťa Hola potvrdil roli favorita. Tomáš Rajdus potkal hrazení a ulomil zadní kolo. Tím pádem se na druhou pozici dostal Jan Havlíček. Ríša Granát třetí. Marie Szostková udělal chybu a to se jí stalo osudným.

Formule True – Ivo Gombík nyní pojel své soupeře. Pouze Lukáš Vopat dojel opět na druhé pozici. Andrej Vnučko nyní až třetí. Zdenda Beneš čtvrtý. To byl i v minulé jízdě.

GT – Kuba Šimurda velmi dobře naladil. Potvrdil to druhým vítězstvím a celkovým prvenstvím.  Víťa Hola bude druhý. O třetí místo se ještě bude soutěžit. Nyní dojel třetí Ondra Kulhánek.

Stock – C finále: jiné pořadí, jiný vítěz. Nyní Michal Ryba. B finále: tak zde to bylo na pozicích stejné jak minulou jízdu: Jan Havlíček, Markéta Vítámvásová, Filip Rajdus. A finále: přestavení jezdců a jdeme na jízdu. Opět po jízdě emoce. Uklidnění ze strany Zdendy Beneše. Marek Černý je Mistrem republiky v této kategorii. Zdenko Kunak si prohodil místo s Davidem Němčekem.

Modified – C finále: Oliver Havránek dokázal porazit Honzu Domanského. B finále: zde obhájil Ladislav Lebánek prvenství. A finále: David Němček OUT OF RACE. Zdeněk Beneš opět komentář. Velmi těsné souboje. Zdenko Kunak dojel druhý, Jirka Vyšín třetí. Jízda natočena – teda její část.

""

Tribuna Modified A finále

 

Finále 3 – souhrn

Hobby

1. Dominik Mach

2. Milan Ptáček

3. Ondra Kohoutek

 

Formule 1

1. Víťa Hola

2. Tomáš Rajdus

3. Marie Szostková

 

Formule True

1. Andrej Vnučko

2. Ivo Gombík

3. Lukáš Vopat

 

GT

1. Kuba Šimurda

2. Roman Krejčí

3. Víťa Hola

 

Stock

C finále: Martin Šponar

B finále: Jan Havlíček

A finále

1. Marek Černý

2. Zdenko Kunak

3. David Němček

 

Modified

C finále: Jan Domanský (Oliver Havránek důstojný soupeř)

B finále: Ladislav Lebánek

A finále

1. Marek Černý

2. Zdenko Kunak

3. Jiří Vyšín

 

Mistrovství je za námi. Tedy ne úplně. Ještě na nás čeká vyhlášení výsledků a tombola. Nebude chybět foto a i video bude v souhrnu.

Finále bylo celkem v klidu. Pár napomenutí, nějaké to STOP and GO. Ale jinak se na předpisy dbalo a hlídala se čistota jízdy.

Dráha se vždy opravovala, i na to se dbalo.

Tombola na závěr bohatá. I na mně se usmálo štěstí a domů si odvážím vrtulníček na IR ovládání.

Mistrovství se prostě povedlo, mělo úroveň.

Tak zase za půl roku v létě na některé z drah.