Zábavní dopolende pro děti z MŠ Sluníčko

Igor Vlahovič


Akce byla předem dohodnutá s ředitelkou školy MŠ Sluníčko. Rodiče byli obeznámeni, že jejich děti se této akce zúčastní a dali souhlas k natáčení a focení na této akci.

Vše se konalo dnes 27.3.2014 na zahradě MŠ. Což bylo velmi dobré pro velký a dostatečný prostor. Navíc nám přálo počasí – krásné slunečné a poměrně teplé počasí.

Na tento den jsem dostal od ředitele naší firmy, pana Dr. Josefa Stanislava ředitelské volno. Za což mu velmi děkuji. Pan ředitel mne v těchto typech akcí podporuje.

Akce začala v 9:30. Před touto dobou jsme již s manželkou měli vše připraveno – RC model na soutěžení, další potom na ukázku a půjčení. Byla to naše první akce tohoto druhu. Tedy s takto malými dětmi.

Lehce po 9:30 přivedla děti jejich třídní učitelka s kolegyní. Díky nim se nám podařilo děti „zkrotit“, protože po krátkém ostychu se začaly dít věci.

 

Celý čas až do oběda jsme měli naplánován takto:

– úvodní představení

– komunikace s dětmi na téma bezpečnosti provozu spojenou s řízením RC modelu auta

– soutěž v jízdě dovednosti na čas (to byla teprve atmosféra)

– potom půjčení modelů s dohledem

– vyhlášení vítězů a rozdání věcných cen všem dětem

 

""

Lišácké úsměvy, zamyšlení… Co se bude dít ?

 

Nejprve jsme se všichni společně vyfotili.

Potom začalo školení malých řidičů a řidiček. A my jsme se ptali dětí, jak se mají chovat na silnici, přechodu, jak se jezdí atd. Mnohé znaly i reflexní vesty, které nosí na vycházkách. Všechny děti se hlásily o slovo jako ve škole a předháněly se v tom, které odpoví jako první.

První stud opadl velmi rychle. Což bylo naprosto „super“.

""

Krátká instruktáž řízení RC modelu auta. Všichni dávali velký pozor !!!

 

Potom jsem dětem předvedl jízdu s modelem SCT Turnigy Trooper. Nejprve jak jezdí rychle a že mu nevadí terén a překážky. Pak jsem přirozeně snížil výkon na minimum. Aby když dítě dalo plný plyn, model jel krokem a bylo dost času na vysvětlení jízdy. A jízda byla naprosto bezpečná.

Zatímco probíhala soutěž a za volant RC soupravy postupně přicházel jeden pilot (pilotka) za druhým, další děti si hrály s modely. Zatím si je pouze prohlížely, s některými modely mohly jezdit volně po zemi, neb v nich nebyl motor.

Měřil se čas a úkolem bylo dojet k figurce pošťáka, který stál na žluté plastové pokličce, pak jej objet z jedné nebo druhé strany a vrátit se zpět. Pro nás profíky velmi lehká a legrační záležitost, ale pro děti tohoto věku nikoliv. Ale i zde se našlo dítko, které již drželo podobnou soupravu v ruce a bylo to znát. Ale i ti nejmenší si s malou pomocí vedli velmi, velmi dobře.

U soutěže hodně dětí fandilo svým spolužákům, někteří aktivně startovaly jízdy, radily co a jak.

""

Dobrá nálada nechyběla ani chvilku

 

Některé děti, když zjistily, že je točí kamera na stativu, ihned začaly komentovat zážitky. A některé se povedly :-). Více ve video sestřihu, který přineseme později.

""

Manželka jako instruktor při jízdě

 

Jakmile soutěž skončila, zpracoval jsem výsledky a zde máte konečné pořadí všech dětí:

St. číslo Jméno Čas
23 Matyáš Zejda 12.00
20 Lukáš Prášek 12.35
3 Pavel Václavek 12.37
4 Nela Vlahovičová 13.10
14 Štěpán Králík 13.59
1 Kryštof Novák 14.65
10 Michal Vlasák 15.14
16 Aneta Svobodová 17.69
11 Kateřina Zástřešková 20.00
21 Petr Doležel 20.54
18 Valerie Hrnčířová 21.07
2 Šimon Doležel 22.27
13 Tomáš Hajda 22.60
12 Kateřina Tůnová 22.82
8 Gabriela Koláčná 24.35
17 Sofie Schindlerová 25.08
19 Ilona Ševčíková 25.5
15 Veronika Obořilová 29.51
22 Aneta Pavláčková 35.27
6 David Martinek 38.87
7 Štěpán Dřínovský 43.08
9 Adéla Ambrosová 47.92

 

Ale ještě se nevyhlašovalo. Děti si pak mohly zajezdit s modelem Nissan Fairlady od fy Carson. Další si zkoušely model MB SLS AMG. A další chtěly jezdit terénem se soutěžním modelem Short Course Trucku. To bavilo děti asi nejvíce.

Z malého modelu se nejvíce radovaly hlavně děvčata, která navíc s modelem velmi dobře uměla jezdit.

Všechny děti jsou velmi učenlivé a šikovné.

""

Malý model děti hodně zaujal

 

Po volené zábavě se děti seřadily pod dozorem učitelek a proběhlo vyhlášení.

Nejprve se vyhlásily tři nejlepší děti. Byli to Lukáš Prášek, Pavel Václavek a Matyáš Zejda. Matyášek zvítězil a byl nejmenším a nejmladším ve startovním poli. Pravda, manželka mu trochu pomohla v řízení :-). Ale pak ta radost. Už aby tam byl táta a máma a mohl se pochlubit, co dnes vyhrál a dostal.

Všechny děti si pak přišly pro drobnosti včetně omalovánek s tématikou autíček, ale nejen této. Bylo tam něco i pro slečny !!!

""

Nejlepší tři děti v soutěži

 

Ty děti, které se dnes nezúčastnily, těm se dárky nechaly ve školce. Pak si je později vezmou také.

Před obědem jsme se s dětmi rozloučili. Pokud se to povede, rád bych je vzal také na ukázku skutečného závodního dne. Jak to u nás RC modelářů aut vlastně ve skutečnosti chodí.

Nabídl jsem také školce možnost, že bych se pokusil sehnat nějaký obyčejný RC model, se kterým by si na zahradě mohli uspořádat podobnou soutěž dovednosti, aniž bych tam u toho musel být. I když nemám problém tam opět někdy zajít a pro děti udělat podobnou akci. Protože se je jim velice líbila.

Práce s těmito dětmi byla diametrálně jiná, než s dětmi DD Dagmar. Věkové rozdíly jsou velmi poznat.

 

Info pro rodiče: pokud budete chtít záznam zde dne stáhnout v HD kvalitě, kontaktujte mne na e-mailu: ajgor.vlahovic@gmail.com. Sdělím Vám heslo a budete si jej moci stáhnout.

VIDEO SESTŘIH ke ztažení s heslem