Mibosport Cup Grand finále online

Igor Vlahovič


Máme 22.3.2014 a před námi je závěrečný závod Mibosport Cup 2013/2014.

Neuvěřitelná účast, nová jména na startovní listině, účast Ronalda Volkera hned v několika kategoriích. Tak to bude dnešní závodní den.

 

Zde jsou základní údaje o závodě:

Pořadatel: Mibosport

Místo konání: hala Hrotovice

Parkoviště: dostatečné, zaparkovat lze v případě potřeby i dále od vchodu

Teplota v hale: 24°

Osvětlení: umělé osvětlení, viditelnost velmi slušná

Bufet: ano, restaurace

Časomíra: u dráhy, přenos na MyRCM

Technická kontrola: Radek Bok

Rozhodčí: Michal Bok

Začátek: 8:30

Konec: 21:15 (potom ještě vyhlášení)

Počet skupin a aut: 15 skupin, 136 aut

 

Kvalifikace pouze do 8. hodin. Potom rozprava a hned začínáme závodit.

Zajímají vás profily dnešních tratí ? Zde jsou:

""

Onroad

""

Offroad

 

Online výsledky závodu můžete sledovat zde:

"" 2wd Buggy
"" 4wd Buggy
"" Formula
"" Yokomo GT
"" Stock LRP
"" Modified

 

Nebudou dnes chybět RC Girls, soutěž a především pořádná dávka závodní akce.

Abych se z toho dnes nebláznil, po jednom kole vždy budou postřehy z tohoto závodu. Výsledky pojedou snad v pohodě online. Nemá cenu psát podrobně pořadí apod.

""

Ranní rozprava

 

Rozprava je za námi. Vedl ji Vojta Novický. Zajímavostí je losování o podvozek, včetně elektroniky od Ronalda Volkera. Ale to vše až na koneci závodu.

Start závodu naplánován na 8:30. Pak se pojede v pořadí kategorií: buggy 2WD, buggy 4WD, F1, Yokomo GT, Stock a Modified.

 

Kvalifikace 1

Ronald Volker ihned na místě nasazovače a sleduje jízdu 2WD buggy. Je jedno, že to je pan jezdec. Prostě dělá to, co mu ukládají pravidla. Potom jde do depa a lepí si startovní číslo na model buggy a na další dva modely. Ronald dnes jede hned tři, ano čtete dobře, hned tři kategorie.

Na tribuně buggy 2WD vidím juniory, jsou tu i kluci z Raybeck týmu. Tam také mladé kluky podporují.

Radek Voda dnes nestartuje, protože se zotavuje doma po operaci. Držme mu palce pro brzké uzdravení. Snad ho uvidíme na MČR ET 1/10 příští týden v Jedovnicích.

Vojta Novický komentuje jízdy a dohlíží na časový harmonogram. Před každou jízdou musí model na technickou kontrolu.

A výsledky online jdou !!! Občas se zde stalo, že se jednoduše neodeslaly. Ale dnes to vypadá slibně.

Kategorie buggy je v hale na vzestupu. Opravdu velká účast v obou kategoriích. Nebudou dnes chybět čeští borci – Roman Pudich, Martin Zvára, Jarda Kopecký ml., Jakub Vícha…

V buggy 2WD ukázal své umění Ronald, který zajel hodně dobře. Pouze Aleš Bayer najel stejný počet kol. Někteří piloti nedokončili své jízdy. Mezi nimi byl Olda Groch, Florian Klemm nebo třeba Peter Lacůška. A 27 pilotů v kategorii je úctyhodné číslo.

""

Tribuna buggy 4WD s Ronaldem a dalšími TOP jezdci

 

V buggy 4WD 30 jezdců. A i zde jede Ronald Volker. A i zde zajel best lap a je nejlepší. Hned za ním Martin Zvára ml., Ludvík Kurečka, Zdenko Kunak. Naši se snaží jít dopředu. Jirka Rybák dnes s malým handicapem na závodě – o holích. Ale bojuje na tribuně bez nich.

Jakmile se dojede jízda, ihned se jde na post nasazovače. Vojta to hlídá a jízda nejede, dokud nejsou místa nasazovačů obsazená.

Formule – zde máme dvě skupiny. A i zde jsou velmi známá jména, která jezdí i ETS sérii. Herbert Weber v čele a těsně za ním další rakušan René Kolbel. V podstatě první 10ka jsou nyní piloti z Rakouska. Toník Pospíchal a Miloš Saturka jsou naši zástupci.

V Yokomo GT se jelo ohleduplně. Tedy snaha se cení. Igor Vlahovič, který poprvé vyjel na trať s náskokem první. Jirka Toman dnes jede na konečné pořadí. Olda Groch měl technické problémy. Podivné chrastivé zvuky z jeho modelu při jízdě. Zde jdou i borci mimo pořadí kategorii GT500 s rychlejšími motory. Probíjá zde srovnávací test. Olda musel vyměnit ozubené kolo diferenciálu. Michal Bok má náhradní díly a pomohl mu.

Ve stocku je opět hodně pilotů. Velmi dobře zajel Matěj Benda ve skupině. Zadní jízdy jsou hodně o karambolech. Někteří se učí. Musí se s nimi počítat.

""

Sandra Holzeis – dáma ve startovním poli

 

""

Markéta Vítámvásová – a máme tu další dámu na startu

 

Samozřejmě na čele to bude dnes opět boj. Pavel Martinec, Michal Vítámvás a mnozí zahraniční piloti budou bojovat o TOP10. Ale hlavně o požadí na bedně. Oliver Havránek junior jezdí také několik kategorií. V čele Marcus Galler před René Kolbelem a třetím Michaelem Kammerem. Nejlepší náš nyní Jan Mikulenka. Jiří Tlustý jede šasi Awesomatix. Je z něj nadšený a podělil se o zážitky z jeho stavby. Je to hodně drahá hračka. Ale jede dobře. Pavel Martinec i Michal zatím uprostřed celkového pořadí.

Piloti chodí kolem redaktorského depa a získávají informace o DJI Phantom. Pár záběrů je již pořízeno. Létání zde je naprosto pohodlné. A místa dost.

Královská kategorie Modified. Je slyšet vysoký tón motorů. Hodně silné motory s velmi lehkým převodem. Tak se zde jezdí. A hlavně přesně. Chyba se zde trestá možným poškozením dílu. Ronald i zde ukázal, že umí. Zdenko Kunak se ztrátou kola. David Němček je velmi dobrý jezdec. A je také třetí. Jede zde i Jirka Vyšín. Ten také patří k velmi dobrým pilotem.

A máme za sebou první kolo kvalifikací. Žádné prodlevy.

 

Kvalifikace 2

Ozvučení je velmi dobré. Je slyšet hlášení i v druhé hale. A to se ještě přistavuje další hala pro příští sezónu.

Osvětlení díky zářivkám také výborné.

Koberec nepouští chlupy. Není pak potřeba příliš čistit podvozek.

A závod pokračuje ve svižném tempu. Desetiny mezi Ronaldem a Alešem. Dokáže Aleš pokořit Mistra ? Dokáže to Martin Zvára ml. ? Dokáže to Roman Pudich ? Uvidíme později. Ronald VOlker první. Aleš Bayer druhý. Velmi dobře zajel Roman Pudich před Mario Sowkou. Hodně vyrovnané výsledky v první 10ce.

4WD buggy je stále v režiji Volkera. Jakoby byl z jiné planety. Jezdí precizně, bez chyby. Bez emocí. V klidu. Na prvním místě se nic nezměnilo. Ronald v čele. Martin Zvára ml. najel stejný počet kol. Velmi dobře Ludvík Kurečka, který je nyní za Zdenko Kunakem. Aleš Bidovský je zatím v elitní 10ce. Je tam i Ondra Vícha.

""

Motul Autech GT-R s kamerou GoPro HERO3 připraven

 

F1 jede poměně slušně. Bez nehod. A některé modely jsou opravdu velmi věrohodné. René Kolbel se dostal do vedení před Herberta Webera. Andreas Teubl třetí. První 10ka jsou pouze zahraniční jezdci. A co kus karoserie, to originál

V Yokomo GT jel Igor Vlahovič s kamerkou na střeše. A to se negativně projevilo v jízdních vlastnostech. Ale i tak Igor drží první pozici s nájezdem 19. kol. Roman Štalmach se dostal Jiřího Tomana. Ale Roman jede mimo pořadí. Na rovince je hodně rychlý, ale v zatáčkách se to srovnává. Olda Groch s novým diferenciálem jede poslední závod. Pak stroj prodává.

 

Ve Stocku se natřetí místo propracoval Jarda Kopecký ml. A i Michal Vítámvás je v první 10ce. Podařilo se to i Jiřímu Tlustému. Pavel Martinec zatím v B finále. Je tu opravdu velká konkurence A i výsledky tomu odpovídají.

Open patří nyní Jirkovi Vyšínovi, který se dostal na pátou pozici. Hned za ním Ladislav Lebánek. Dominik Šulc by mohl zůstat v prestižním Ačku. Pokud jej někdo nepřeskočí. Tuto kategorii si dnes vybrali i Matěj Šulc nebo Matěj Benda. Oba junioři. Takže i zde jsou zástupci juniorů a jedou velmi dobře.

 

Kvalifikace 3 a kdo má TQ ?

V 2WD buggy to je kdo jiný než Ronald Volker. A to před Alešem Bayerem a třetím Wojiciechem Rzepeckim. Ve finále A nebudou chybět Roman Pudich, Tomáš Koudelka a Aleš Bidovský.

Ve 4WD buggy má opět TQ Ronald. Výborně Martin Zvára ml.. Je za Ronaldem. Zdenko Kunak bude třetí. Ludvík Kurečka má veselého mechanika. Je také v Ačku. Společně s Erikem Margonym, Alešem Bidovským a Laďou Lebánkem.

""

Ronald Volker má dvojité TQ v kategorii buggy. Společně na foto s Herbertem Weberem

 

""

Kluci z Raybeck týmu

 

F1 – tady se rozhodovalo o TQ mezi Weberem a Kolbelem. Perfektní atmosféra na tribuně. Nakonec slavil úspěch René Kollbel. Herbert bude druhý, třetí Andreas Teubl. Ale A finále bude stát za podívanou.

Yokomo GT – zde Igor Vlahvoič bez kamerky zajel velmi slušný výsledek. Chvíli mu sekundoval Roman Štalmach, ale pak již po kolizi ztrátu nedohnal. TQ tedy Igor Vlahovič před Romanem a Jirkou Tomanem. Modely, nebo spíše karoserie vypadají „opravdově“. Tato kategorie musí žít. Nejenže to skvěle vypadá na trati, ale je to pohodová kategorie. A rozdělení na 300 a 500 GT není špatná myšlenka.

Stock – ještě jsem zapomněl na Míšu Saturkovou. Takže dnes jedou v závodě tři ženy. Slušná účast. V zadních řadách kategorie jsou dosti často slyšet lexanové bouře. A některé modely prostě nedojedou. Jako nyní například Sandře Holzeis. Jedna dobře mířená rána do ocelového překladu a je hotovo. V buggy má TQ německý jezdec, ve formuli rakouský. V Yokomo GT český pilot a zde René Kollbel. Další dvě místa budou patřit rakouským pilotům. A čtvrtý náš Jarda Kopecký ml. Do A finále se z našich kvalifikovali Michal Vítámvás, Pavel Martinec a Jiří Tlustý.

Modified – do třetice všeho dobrého. Ronald Volker potřetí TQ i v této kategorii. Druhý je Zdenko Kunak, jehož dvorní mechanik opět ukázal emoce v plné síle. Jirka Vyšín, Ladislav Lebánek, Marcel Dostál – naši v A finále.

Nyní již nezbývá, než začít finálové jízdy.

 

Finále 1

Buggy 2WD – v C finále jasně zvítězil Radek Varhaník. V B finále byl první Andreas Wirl. Po startu zde kolize před hlavním skokem. A finále bylo pastvou pro oči. Ronald Volker odstartoval a jako stroj jel kupředu. Následoval jej Aleš Bayer. I když bude Aleš za Ronaldem na stupních vítězů, bude celkově první. Třetí v této jízdě Wojciech Rzepecki.

""

Model buggy Ronalda Volkera na TQ pozici

 

Buggy 4WD – a i zde tři finálové skupiny. V C finále bude zřejmě kralovat Szimon Luczak. V B finále potom nejrychlejší Andres Wirl. Ale i Jirka Rybák byl s vítězem v jednom kole. A finále nestartoval Ronald a jeho místo zaujal Zdenko Kunak. Před Martinem Zvárou ml. Adamem Janovičem

""

RC GIRLS přicházejí na scénu

 

Po prvním kole finále buggy bylo foto jezdců, kteří získali TQ

""

Bez komentáře

 

""

TQ piloti kategorií s RC GIRLS

 

F1 – B finále v režiji Alexe Aumessera. A finále a krásný čistý a čestný souboj mezi Herbertem Weberem a Rene Kolbelem. Herbert o něco lepší v cíli. Ale opravdu krásná jízda jak v originále.

Yokomo GT – jeden chybně provedený předjížděcí manévr Igora a pak jedna chyba na pokličce a druhé místo bylo jisté. A to za Romanem Štalmachem. Ten jede motor 10.5 a i tak jej Igor stíhal. Třetí Jiří Toman. Časy prvních pěti pilotů jsou pod 16 sekund.

Stock – Martin Frobel s velmi těsným výsledkem před naším Milošem Pokorným. Ten jezdí na závody pravidelně. C finále: zde souboj Pepa Vícha vs Matěj Benda vs Alexander Holzeis. Pepa první. B finále: Erik Pauling hodně ujel našemu Honzovi Mikulenkovi. V A finále zabojoval Michal Vítámvás, když dojel druhý za René Kolbelem. Pavel Martinec čtvrtým místem určitě není ostudou. Už jen být v A finále je odměnou.

Open – v B finále porazil Dominik Šulc Olivera Havránka. Oba v jednom kole a velmi těsně za sebou. Start A finále natočen včetně startovního roštu. Ale abych nerušil jezdce, z DJI jsem bral pouze posty. Dalo se to očekávat, že vítězem bude Ronald Volker. Zdenko Kunak dojel druhý. On jediný dojel ve stejném kole jako Ronald. David Němček ukazuje stále, že jezdí špičku. Třetí místo je výborné. A nechat za sebou takového Mario Sowku. Respekt.

 

Finále 2 postřehy

Buggy 2WD – Matěj Benda hodně poskočil vpřed. Až na druhé místo v jízdě. Hostesky opět na scéně. Aleš Bayer byl již v jízdě před Ronaldem, ale pak chyboval. Vytěžili z toho Roman Pudich a Aleš Bidovský. A finále je prostě nádhera a hodně napínavé.

""

TQ pozice modelu Ronalda Volkera 2WD buggy

 

Buggy 4WD – v C finále stejné pořadí na prvních místech. Wojciech Rzepecki nedojel jízdu v B finále. A finále a opět vyhlašování top 10 pilotů, jejich představení, co jedou za model. A to od 10tého do prvního místa. A samozřejmostí je focení. Ronald potvrdil kvality jezdce. Bere celkové vítězství.

""

TQ pozice modelu Ronalda Volkera 4WD buggy

 

F1 – nádherný souboje Webera vs Kolbel. Velmi čisté a když kontakt, tak na sebe čekali. Weber několikrát zkoušel předjíždění, nepodařilo se. Není rozhodnuto, ale dnešní Ačko je prostě krása.

""

TQ a René Kolbel

 

Yokomo GT – Roman Štalmach neodstartoval. Povolený pastorek. A tak Igor Vlahovič metodou START – CÍL zvítězil aneb FAWLES VICTORY. Najel 24 kol. Byť není držitelem BEST LAPu. Jirka Toman druhý, Ondra Macháček třetí (jede také jiný motor). Ondra sevřel Oldu Grocha v jednom z úseků a emoce šly nahoru.

Nyní si redakce dává čas na večeři. Případné TQ focení s hosteskami najdete v podání RCmedia na Facebooku. Díky a pochopení.

Stock – v A finále nyní na prvních třech místech zahraniční jezdci v čele s Michaelem Kammerem. Michal Vítámvás až čtvrtý. Pavel Martinec devátý a Jarda Kopecký ml. nenastoupil do jízdy. Matěj Benda výborně v C finále. D finále opět hodně s lexanová bouře.

Open – B finále a Werner Schmitzer skočil ze čtvtého místa nyní hned na první. V A finále žásné překvapení a Ronald Volker se stal celkovým vítězem.

 

Finále 3 výsledky po závodě (po odjetí třetího kola)

Buggy 2WD

C finále: Petr Kristek

B finále: Andreas Wirl

A finále:

1. Ronald Volker

2. Wojciech Rzepecki

3. Roman Pudich

 

Buggy 4WD

C finále: Szymon Luszak

B finále: Andreas Wirl

A finále:

1. Ronald Volker

2. Zdenko Kunak

3. Ludvík Kurečka

 

F1

B finále: Alex Aufmesser

A finále:

1. Rene Kolbel

2. Herbert Weber

3. Andres Teubl

Pak se fotili jezdci Rakouska – měli zde zakončení Mistrovství Rakouska F1 (s hosteskami přirozeně)

""

Monopost Miloše Saturky – dokonalá rozborka

 

Yokomo GT

1. Igor Vlahovič

2. Jiří Toman

3. Oldřich Groch

 

Stok

D finále: Jan Komorous

C finále: Matěj Benda

B finále: Erik Paulig

A finále:

1. Rene Kolbel

2. Michael Kammer

3. Michal Vítámvás

 

Open

B finále: Dominik Šulc

A finále:

1. Ronald Volker

2. Zdenko Kunak

3: David Němček

""

Maximální soustředění – Kunak vs Němček

 

Závod sezóny 2013/2014 je u konce.

Nás ještě čeká vyhlášení tohoto závodu a celkových výsledků. Hodně jezdců však již odjelo. Uvidíme, kolik jich skutečně na vyhlášení, losování bude.

Ano, ještě losování je před námi.

 

Hvězda závodu: Wojciech Rzepecki

 

Já jsem si dnes užil jízdu s Yokomo GT po delší době a auto opět fungovalo na výbornou.

Ručníky se jmény se také předávaly. Všem, co odjeli předepsaný počet závodů.

 

Celkové výsledky 2013/2014 TOP 3

Buggy 2WD

1. Aleš Bayer

2. Roman Pudich

3. Andreas Janda

 

Buggy 4WD

1. Aleš Bayer

2. Zdenko Kunak

3. Kuba Šimurda

 

F1

1. Herbert Weber

2. Thomas Bauer

3. Miloš Saturka

 

Yokomo GT

1. Ladislav Mlčák

2. Jiří Toman

3. Oldřich Groch

 

Stock

1. David Němček

2. Michal Vítámvás

3. Pavel Martinec

 

Open

1. Kuba Šimurda

2. Zdenko Kunak

3. David Němček

 

Losování cen: uvidíte foto v galerii.

Stavebnice Yokomo dle výběru: Miloš Saturka

Ale podvozek Ronalda Volkera dle výběru získal: David Němček

 

Za týden se uvidíme a uslyšíme na MČR v Jedovnicích. Osobně jsem zvědav na účast.